вівторок, 6 лютого 2018 р.

УВАГА!

ЗИМОВЕ МЕНЮ ДЛЯ КНИЖКОВИХ ГУРМАНІВ
 ЗАВІТАЙТЕ ДО БІБЛІОТЕКИ, ЩОБ СКУШТУВАТИ ЛІТЕРАТУРНІ СМАКОЛИКИ ТА ЗАМОВЛЯЙТЕ СТРАВУ ЗА АВТОРОМ, АБО НАЗВОЮ КНИГИ  



 Найдич Н. Казки та історії для дорослих, які були дітьми / Н. Найдич. - Київ: Гамазин, 2016.- 272с.: іл.
Книжка «Казки та історії для дорослих, які були дітьми» — розповідь про життя у всіх його виявах, це сум і сльози повоєнного дитинства, радощі й захоплення простими речами, про які нині сучасне покоління навіть не знає. Книжка, написана по-дорослому, зазирає у світ малечі і зображує його такими, що мимоволі переносишся у світ вигаданий, відчуваючи усе, що говорить автор, через призму власного життя, якого б віку ти не був.

Коли читаєш книжку Ніни Найдич, ніби відчуваєш, що в голові лунає незбагненна музика: вона то лірична і сумна, зачіпаючи невидимі струни змушує розлучитися і заглибитися у власний світ, то весела й сповнена радісного піднесення, коли ловиш себе на усмішці. Автор тонко відчуває переходи від буденного до романтично-замріяного стану героїв, тому читач миттєво переноситься в казку, переживаючи разом з героями радощі і смуток, ніби він сам відсторонений персонаж-учасник дійства. Насичені емоціями й музикою, як і саме життя, «Казки та історії для дорослих, які були дітьми», нагадують нам, для чого ми живемо, що кожен день неповторний і не слід сумувати за минулим, а з усмішкою і любов'ю творити свою історію, яка варто лише захотіти, сповниться реальною казкою.



 Монтгомері Л.-М. Сни із Шелестких Тополь:Роман / Л.-М. Монтгомері; пер. з англ. А. Вовченко. - Львів: Урбіно, 2017.-  288с.
Закінчивши навчання в коледжі, Енн Ширлі влаштовується на посаду директриси школи в містечку Саммерсайд. Вона винаймає житло в старовинному, оповитому романтикою домі Шелесткі Тополі. Попереду улюблена робота й очікування на одруження з коханим. Усе було б чудово, якби не ворожість численної й шанованої родини Прінглів, через яку Енн уже подумує покинути Саммерсайд. Та несподівано вона не лише примиряється із Прінглами, які відтоді стають їй справжніми друзями. Енн знайомиться зі своєю маленькою сусідкою Елізабет і знаходить у ній рідну душу, а згодом їй вдається заприязнитися зі своєю заступницею Кетрін, постійно всім невдоволеною молодою жінкою, яка під впливом Енн цілковито. змінюється. Невдовзі Енн покине такі милі їй Шелесткі Тополі й повернеться до Ейвонлі.

Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у СІЛА, Канаді, Австралії та країнах Європи. За ними знято популярні кінофільми.
Це четверта книжка циклу про Енн Ширлі, який складається з восьми романів.


Гутовська-Адамчик Малгожата. 220 маршрутів: Роман / Гутовська-Адамчик М.; пер. із пол. Я. Івченко. – Львів: Урбіно, 2016.  - 280с.

Із братами Міхалом та Міколаєм Вербицькими читач уже знайомився в книжці "110 вулиць", де героєм був старший брат, Міхал. Цього разу нас чекає ближче знайомство з Міколаєм, або Малим.
Міколаєві 13 років. Він обожнює гру на ударних інструментах і мріє про створення власного музичного гурту. Хлопець саме розпочинає навчання в гімназії і, схоже, що там у нього зовсім немає друзів. Прогулюючи уроки, він досліджує різні автобусні маршрути Варшави.
Зовсім несподівано виявляється, що хлопець таки знаходить однодумців, причому там, де він найменше цього сподівався. Можливо, це заслуга таємничої сіроокої Меланії та її подарунка ― чотирилистої конюшини? 


Малгожата  Гутовська-Адамчик. 110 вулиць: Роман / М. Гутовська-Адамчик; пер. з пол. Я. – Львів : Урбіно, 2016. – 280 с.
Шістнадцятирічний Міхал живе й горя не знає: у них велика гарна квартира в престижному районі Варшави, батько з ранку до вечора на роботі – зате ніколи не відмовить у кишенькових, однокласники – кльові, оцінки – ну, тут усе трохи гірше, та кого це цікавить, коли треба тренуватися, аби тебе взяли до шкільної збірної з баскетболу?






 Казки / Брати Грімм. Вільгельм Гауф. - Київ: Сім кольорів, 2017.- 48 с.: Іл. - (Серія Казки-хіт).

До книжки увійшли твори великих німецьких казкарів Якоба і Вільгельма Грімм "Бременські музиканти", "Пані Метелиця" та Вільгельма Гауфа "Карлик Ніс", які з незмінним задоволенням читали і читають діти у всьому світі. Їх казкові герої залишаються найулюбленішими у маленьких читачів.






Чубач Г. Сніговий король: Казочка / Г. Чубач. - Харків: Фоліо, 2008.- 10с.: іл. - (Серія "Дитячий світ").


Зарембо Е. Ким бути? : Вірші/ Е. Зарембо. - Київ, 2016.- 16с.




Казкові пригоди: Казки: / Худож. : Я. Кернер-Вернер, Д. Кузьменко - Київ: АВІАЗ, 2012. - 32 с.; іл.




Генрі О. Вождь червоношкірих / О. Генрі.- Київ: Книга, 2008. - 20с.; іл.


Романова І. Шахи для дітей / І. Романова. - Київ: Час майстрів, 2015.- 88с.

Видання містить базову теорію шахів, подану у доступній формі, практичні вправи, інтерактивні завдання та цікаві історії, пов’язані з грою і шахістами.

Немає коментарів:

Дописати коментар