пʼятницю, 4 січня 2019 р.

Різдвяні історії з книжкової шафи

Результат пошуку зображень за запитом "різдвяні історії"
Дорогі наші Читайлики!
Завітайте до бібліотеки. Ось і прийшла зима, а разом з нею надходять Різдвяні свята. Про традиції святкування, колядки, щедрівки, вінчівки - про все це ви зможете прочитати у книгах, які ми підібрали на книжковій виставці. 

А ще на вас чекають подаруночки - цікаві, нові, дуже красиві, яскраві, ілюстровані  книжечки для малят, які готуються до школи, а також пригодницькі казкові повісті для дітей середнього шкільного віку.
З Різдвом Христовим, Україно! : вірші, колядки, щедрівки, оповідання. - Київ: ПП Голяка В. М., 2013. - 48с.: іл.
Легенда та вірші, що увійшли до цієї збірки, знайомлять маленьких читачів з найважливішим святом нашого народу, традиціями його святкування, створюють особливий чарівний настрій.
У день Різдва Христового бажаємо любові, щастя, тепла й добробуту, Божого благословення в кожну родину. Христос рождається! Славімо Його!

Яковенко Л. Нерозлучні друзі / Л. Яковенко; іл. О. Гребенюк. - Харків: Ранок, 2008. - 10с.: іл. - (Серія "Читаємо по складах").
Ця цікава книга допоможе малюкові вивчити букви, щоб потім прочитати склади, зібрати їх в слова, пропозиції, а пізніше - в цілі тексти. Робота зі словом захопить і потішить маленького читача, до того ж супроводжувати його уроки будуть два кумедних героя книги - кошеня Пухнастик і щеня Тошка. Історія їх справжньої дружби напевно викличе дитячий інтерес, що тільки збільшить бажання дитини швидше навчитися читати і кожен день дізнаватися про нові пригоди веселих звіряток. Ця добра казка розповість малюкові про любов, терпіння, поваги і турботи. Крім того, прямо в книжці є наклейки, які так подобаються всім діткам. Вчіть малюка читати з інтересом!

Яковенко Л. Ми граємо / Л. Яковенко; іл. М. Коршунова. - Харків: Ранок, 2008. - 10с.: іл. - (Серія "Читаємо по складах").

Книжечка «Ми граємо» Любові Яковенко - справжній скарб для дитини, особливо тоді, коли він вперше бере в руки книжки. Коли перші уроки читання проходять не тільки в оточенні сухих букв і звуків, але ще і оповиті теплотою, добром і наявністю ігрових вправ, результат може виявитися вражаючим!Так що там може - з книжкою «Ми граємо» він неодмінно таким і буде. Головне - не квапити події, і крок за кроком, сторінка за сторінкою навчати вашу дитину читати. Це видання продумано від початку і до кінця: тут гарні шрифти (великі і зрозумілі), текст (веселий і динамічний), інтерактивні завдання (в тому числі і наклейки). Ваше чадо буде в захваті, та й ви з ним заодно - адже те, як оперативно ваш малюк буде освоювати ази читання, не може не радувати і не захоплювати!

Яковенко Л. Малюкам про космос / Л. Яковенко; іл. М. Коршунова. - Харків: Ранок, 2008. - 10с.: іл. - (Серія "Читаємо по складах").
Книжка з чудовими кольоровими ілюстраціями "Малюкам про космос" в допомогу своїй дитині, щоб йому було легко і цікаво вчитися читати. Історія про космос, планети, зірки тільки на "дитячою мовою" цікавому для дитини. Адже розповідає про космос мама ведмедиця своєму сину-ведмежаті. Всі слова в книжці написано великими буквами і складами, щоб перші уроки читання для вашого малюка були простими, і дитині хотілося частіше і частіше читати книги самостійно. До книги додається набір наклейок і ще одна цікава гра для вашого малюка.

Моніч О. Хто це? : вірші/ О. Моніч. - Харків: "Пегас", 2007. - 10с.: іл.
 










ВозіяновМ. Транспорт: вірші / М. Возіянов. -  Харків: "Пегас", 2007. - 10с.: іл.











Енциклопедія малюка. - Харків: видавничий дім"Пегас2, 2017. - 64 с.: іл.- (Серія "Улюблені автори")
Багато хто вважає, що енциклопедії потрібні лише школярам. Це не зовсім так, адже насправді діти починають пізнавати світ набагато раніше. Одяг і взуття, їжа та посуд, частини тіла й пори року, назви тварин і транспортних засобів — усе це є нашими першими знаннями, оволодіти якими допоможе енциклопедія для найменших. Із цією книгою малюкові буде легше вивчити нові слова, тому що кожне поняття в ній супроводжується яскравою ілюстрацією.

Малятам про звірят: оповідання. - Харків: Юнісофт, 2017. - 64с.: іл. - (Серія "Завтра в школу").
У збірку ввійшли оповідання про тварин. Ця книга адресована юним читачам, які роблять перші кроки самостійного читання. Малеча познайомиться із захоплюючими історіями про тварин, їх душа збагатиться переживаннями про братів наших менших. 
Для малят про звірят.: вірші + найцікавіші завдання / О. Жлобинська, А. Леонова,, О. Майборода та ін. - Харків: Видавничий дім "Пегас", 2016. - 64с.: іл. - (Серія"Готуємось до школи ").
У книзі зібрані веселі вірші, читаючи або слухаючи які, дитина розширить коло своїх знань про середовище проживання і звички тварин. Крім того, виконання запропонованих ігрових завдань допоможе розвинути логічне та образне мислення, уважність і пам'ять малюка, що дуже важливо при підготовці до школи.




Гавеня і соловей: оповідання. - Харків: Юнісофт, 2016. - 48с. - (Серія "Читаємо по складах").
Зворушливі оповідання В. Сухомлинського, написані для дітей і про дітей, давно вже стали класикою дитячої літератури. Ці твори якнайкраще підходять для самостійного читання — і красою мови, й глибоким повчальним змістом. А в поєднанні з цікавими розвиваючими завданнями (кросвордами, криптограмами, розмальовками та ін.) допоможуть підвищити в дитини інтерес до читання й долучити маленького читача до світу книг.

Чубач Г. Веселi хтосики: Вірші / Г. Чубач; худ.: Є.Житник. - Харків:Видавничій дім "Школа", 2015. - 80с.: іл. - (Серія "Шедеври української дитячої поезії").
У цій книжці зібрано найкращі дитячі вірші з поетичного доробку поетеси. Жартівливі казочки, абетки, лічилки, скоромовки, загадки залюбки читає і легко запам'ятовує малеча.







Казка про Сірка: Казки / худ. : А. Вишневський, Н. Стельмах, О. Застанченко. - Харків: Чайка, 2013. - 72с.: іл. 

 До збірки увійшли три казки: Казка про Сірка, Казка про Оха, Кривенька качечка. 









Лісові казки: казки. - Харків: ранок, 2016. - 80с.: іл. - (Серія "Казочки доні та синочку"). 
У книзі Казочки доні та синочку: Лісові казки зібрані казки різних народів, а також авторів різних країн.

Крилов О. Кіт Василь, ти де блукав? : вірші / О. Крилов; пер. з рос. О. Братчук. - Харків Видавничий дім "Пегас", 2015. - 48с.: іл. - (Серія "Улюблені автори").
До збірки увійшли вірші Олексія Крилова, вперше перекладені українською мовою. На малюків чекають улюблена історія про пригоди кота Василя, казка про хитрого козла Мефодія, фантазія «Лев», історія про любов і дружбу «Як лікували півня?» і загадковий детектив «Прикрий випадок». Усі вірші легко запам'ятовуються, а яскраві малюнки допоможуть уявити образи улюблених героїв.


Стронґ Д. Кумедна коронація. Різдво з близнятами: повісті / Д. Стронг; пер. з англ. В. Морозов. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. - 224с. - (Серія "Читання для реготання").
У книжку входять дві нові повісті Джеремі Стронґа в чудовому українському перекладі Віктора Морозова. Про те, як неординарна сімейка Ніколаса та їхні сусіди вирішили всією вулицею відсвяткувати народження королівської двійні, йдеться у повісті «Кумедна коронація». В ній, до речі, досить несподівано з’являється і… Ракета на чотирьох лапах. 
 У повісті «Різдво з близнятами» читачі знову зустрінуться з родиною Ніколаса в момент, коли тато хлопця втрачає роботу. Як на лихо, це стається ледь не напередодні Різдва. А як же різдвяні подарунки, без яких аж ніяк не обійтися малим Сирочкові та Помідорці?  На допомогу родині несподівано приходить Девід Дампер, який пропонує двійнятам рекламувати одяг для дітей…

Нестайко В. Країна Сонячних Зайчиків: казкові повісті / В. Нестайко; іл. ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2015. - 352с: іл.
До збірки увійшли три казкові повісті Всеволода Нестайка - "В Країні Сонячних Зайчиків", "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків", "в Країні Місячних Зайчиків". Ці веселі, дотепні й мудрі твори полюбилися не одному поколінню юних українців, їх також із задоволенням читають діти інших країн. Твори відомого дитячого письменника перекладено багатьма мовами світу. Вони подарують вам багато радощів, веселощів, сміху.


Нестайко В. Загадка старого клоуна: повість / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2016. - 272с: іл.
Цей пригодницький роман Всеволода Нестайка, який побачив світ 1982 року, перевидається вперше. Автор розповідає про київське шкільне життя вчорашнього сільського хлопчика Стьопи Наливайка, про його друзів із 6-Б та про його фантастичні мандри в минуле і майбутнє за допомогою старшого друга Чака, старого клоуна і чаклуна. Завдяки Стьопі та невгамовному духові козацьких пращурів, що живе в його душі, читач має змогу побачити Київ і киян у різні історичні епохи, починаючи від часів Ярослава Мудрого і закінчуючи ХХ століттям.

Нестайко В. Одиниця з обманом: повісті йоповідання / В. Нестайко; іл. Є. Житник. - Харків: Видавничий дім: Школа, 2013. - 320с: іл.
У чудово ілюстрованій книзі на юних читачів чекає зустріч із творчістю письменника, який по праву вважається живим класиком української дитячої літератури. До книги увійшли повісті та оповідання: "Одиниця з обманом" де увійшли 11 оповідань, "Дванадцятка з хвостиком" в яку увійшло 13 оповідань, "Пригоди Грицька Половинки" такі оповідання, як "Ябеда", " Злочин" Жори Горобейника", "Шурка і Шурко" та "Імпічмент".

Немає коментарів:

Дописати коментар