четвер, 8 лютого 2018 р.

ВЕЛИКИЙ МРІЙНИК І ФАНТАЗЕР

Сьогодні виповнюється 190 річниця від дня народження великого мрійника і фантазера Жуль Верна

Результат пошуку зображень за запитом "жуль верн коротка біографія"Жюль Габріель Верн народився 8 лютого 1828 в місті Нант (Франція) в сім’ї адвоката. У 8 років Жуль Верн почав навчання спочатку в семінарії Сен-Станіслав, а потім в Нантському ліцеї, де він отримав класичну освіту, що включала в себе знання грецької та латини, а також риторику, співи та географію. 

У 1849 році Жуль Верн отримав ступінь ліценціата права, так як батько-адвокат наполягав на отриманні юридичної освіти. Але Жюль Верн не починав адвокатську практику, адже під час навчання почав писати пєси, оповідання, комедії. Вперше його п’єса була поставлена в 1850 році, а першим надрукованим твором став роман із серії «Незвичайних подорожей» в 1863 році. З тих пір Верн випробував безліч професій, але не переставав писати. 

10 січня 1857 року Верн одружився з Онориною де Віане, молодою вдовою з двома дітьми. Він з сім’єю мешкав у великому заміському будинку та іноді плавав на яхті. Перший роман Жюль Верна приніс йому великий успіх. Надихнувшись позитивними відгуками , письменник продовжив створювати пригодницькі романи, просочені науковими чудесами . Верн постійно подорожував: по США, Середземному морю, об’їздив майже всю Європу.  За свою біографію Жюль Верн написав 66 романів, безліч повістей, п’єс. Безліч романів Жюль Верна були екранізовані. 

У 1871 році Жуль Верн оселився в Ам’єні, а у 1888 році його обрали радником. У 1886 племінник письменника Гастон, який страждав на параною, вистрілив Жулю Верну в ногу. Поранення було настільки важке, що письменник не міг рухатися до кінця свого життя. 

В останні роки життя у Верна виникли проблеми зі слухом, сильний діабет вплинув на зір — Жуль Верн майже нічого не бачив. Помер Жуль Верн 24 березня 1905 року.

Результат пошуку зображень за запитом "памятник жюль верна"


Серед відомих його творів — «Таємний острів», «П’ятнадцятирічний капітан», «Подорож до центру Землі», «Із Землі на Місяць», «Діти капітана Гранта», «20000 льє під водою», «Навколо світу за 80 днів» та багато інших. 

Результат пошуку зображень за запитом "верн таємничий острів"
Її герої - п’ятеро мужніх чоловіків - тікають з полону на повітряній кулі і опиняються на безлюдному острові, де їм доводиться все починати з нуля. Натхненна, злагодженна праця перетворює невеличкий острів на справжній цивілізований світ!






Фото - П'ятнадцятирічний капітан. Капітан ЗірвиголоваРезультат пошуку зображень за запитом "жюль верн із землі на місяць"У пригодницькому романі видатного французького письменника Жуля Верна (1828-1905) розповідається про Діка Сенда — юнака, що вийшов переможцем із численних життєвих випробувань.

Екіпаж китобійної шхуни-бриг «Пілігрим», якою командував капітан Гуль і на борту якої випадково опинилася місіс Велдон, дружина судовласника, її п’ятирічний син Джек, кузен Бенедикт та їхня служниця, врятував з потопаючого корабля чотирьох негрів, мешканців Пенсільванії. Але трапилося нещастя: капітан Гуль загинув разом з матросами, намагаючись загарпунити величезного кита. Дік Сенд став капітаном «Пілігрима», а врятовані негри — його помічниками. Здається, найстрашніше вже позаду, та через підступну зраду корабельного кока Негоро судно викидає на африканське узбережжя, у країну работорговців і невільників...

Діти капітана Гранта - І. Л. Базилянська, Jules VerneЦя книга відкриває всевітньо відому трилогію видатного французького письменника, класика науково-фантастичної та пригодницької літератури, чия творча спадщина налічує 115 великих томів. Її герої вирушають у ризиковану мандрівку морем на пошуки людини, долають серйозні перешкоди, потрапляють у страшні ситуації, протистоять людській бідності та жорстокості. Переклад І. Л. Базилянської.



Результат пошуку зображень за запитом "жюль верн із землі на місяць"
«20 000 льє під водою» — другий роман знаменитої трилогії великого французького фантаста Жуля Верна (1828–1905).
У центрі розповіді — сповнена небезпек і пригод навколосвітня подорож капітана Немо та його друзів на підводному човні «Наутілус». Капітан Немо, як і мужній шотландець капітан Грант («Діти капітана Гранта»), що не змирився з утратою незалежності його батьківщини, усе своє життя присвятив боротьбі за визволення Шотландії від британського панування. Занурившись в океанські глибини на фантастичній науковій лабораторії, він не знаходить задоволення в дослідженнях підводного світу і, перейшовши на сторінки третього роману «Таємничий острів», бореться з несправедливістю на боці всіх поневолених народів.

Немає коментарів:

Дописати коментар