пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОБРОТИ

ХАЙ ОЖИВАЄ ІСТИНА СВЯТА: ЛЮДИНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДОБРА

Творіть добро і лихо не спочине.
Творіть добро, бо має бути так —
   Якщо ти добра від душі людина —
     Добро добром повернеться хоч як... 

Сьогодні, 13 листопада, у багатьох країнах світу відзначають Всесвітній день доброти. Він був заснований в 1998 році, а його метою є «створення більш доброго і повного співчуття світу».
Історія святкування почалася з того, що в 1997 році в Японії з'явився волонтерський «Всесвітній рух за доброту». Активісти, що входили в нього, підкреслювали, що у руху немає політичної або релігійної приналежності. Спочатку до руху входили тільки представники країн Тихоокеанського регіону, але з часом він значно розширив географію. Символом Всесвітнього дня доброти є відкрите серце. У свято також прийнято дарувати квіти зустрічним - і знайомим, і не знайомим людям.

13 листопада 1998 пройшла перша конференція руху, дату якої і вирішили вибрати для нового свята, Всесвітнього дня доброти. Як говориться в офіційній декларації об'єднання добровольців, "ми будемо прагнути... створити більш добрий і більш повний співчуття світ". Учасники руху вважають, що творити добро зовсім не складно, а результат винагородить вас сторицею. Добро врятує світ і об'єднає народи, адже воно за замовчуванням закладено в людській природі і тому доступно кожному.

Легенда 
      Є красива легенда, що коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитинки янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитя тричі: у чоло — аби воно зростало розумним; у личко — щоб було красивим , у серце — аби здоров'я, любов та доброта поселилися у його тілі і душі. А наскільки збережеться у серці доброта впродовж життя, залежить від кожного з нас... 

  
"Уроки доброти"
КАЗОЧКА ПРО ДОБРО
ДОБРО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ
Добрий вчинок. Казка про доброчинність або благодійність

 Доброта, милосердя творилися людством протягом сторіч для того, щоб усім було легше жити, спілкуватися одне з одним, щоб це спілкування приносило втіху. Ще здавна люди прагнули добра і ненавиділи зло. 

  Цю думку вони відображали у приказках і прислів'ях, які передаються з покоління в покоління. Цікаві історії ви прочитаєте в книгах, які представлені на книжковій викладці.
  • Людина починається з добра.
  • Хто людям добра бажає, той і собі має.
  • Вчися робити добро, тоді погане на розум не прийде.
  • Все добре переймай, а злого уникай.
  • Життя дано людині на добрі справи.
  • Не одежа красить людину, а добрі справи.
  • Доброму всюди добре.
  • Добра багато не буває.
  • До доброї криниці стежка утоптана.
  • Часок у добрі побудеш — все горе забудеш.
 Отже, вчителі і бібліотекарі — «посланці доброти» — вчать малечу робити  добро своїми ж вчинками, тобто заражають і водночас заряджають добром, закликають змалку дітей бути толерантними і чуйними один до одного, розповсюджують радість і позитив.
     І з кожним роком таких людей — янголів Добра — стає все більше. Найвища наука життя — мудрість, а найвища мудрість — бути добрим. Добра багато не буває! Тож давайте творити ДОБРО!  

Немає коментарів:

Дописати коментар