вівторок, 6 грудня 2016 р.

Анонс дня

Юні наші користувачі 
до Вашої уваги !
 


Сухомлинський В. О. Квітка сонця [Текст] : притчі, казки, оповідання / В. О. Сухомлинський ; Мал. Ж. Житник. - Харків: ВД "Школа", 2015. - 240с.; іл.
 У книзі зібрано найцікавіші твори письменника для дітей: притчі, казки та оповідання. Поетичні, щирі, дотепні, з глибоким підтекстом, вони пройняті любов’ю до дитини, до рідного краю, ненав’язливо, часом обережним натяком вчать доброзичливості, поваги до старших, відповідальності за свої вчинки. Що вкладете в дитину, те з часом і отримаєте, ця книжка вкладає добро.



Рутківський В. Гануся [Текст] : весела пригодницька повість / В. Рутківський ; Іл. І.Ключковська.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. - 256с.

Ця повість для тих, хто не знає, що відро з колодязя можна витягти кішкою, хто не вміє відрізнити курку від квочки чи здає до металобрухту цілий бульдозер – але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.




Руківський В. Гануся. У гості до лісовичка [Текст]: весела пригодницька повість / В. Рутківський ; Іл. І.Ключковська.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. - 240с.
Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». Третій «А» подорослішав на рік, про те від того життя його не стало нуднішим. Ще б пак – хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще – відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю?

Дал Р. Джеймс і гігантський персик [Текст]: повість / Р. Дал; Пер. з англ. В. Морозов. - Київ: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2016. - 224с.
Одна з найвідоміших дитячих повістей Роальда Дала. Так сталося, що маленький Джеймс мусить жити разом зі своїми злющими тітоньками — тіткою Шкваркою і тіткою Шпичкою, які постійно коверзують і знущаються з нього. Проте одного дня стається щось надзвичайне, і життя Джеймса та його тітоньок докорінно змінюється... Як завжди, динамічна, тривожна й безмежно весела повість одного з найпопулярніших англійських письменників не залишає місця байдужості.

Дал Р. Матильда [Текст]: повість / Р. Дал; Пер. з англ. В. Морозов. - Київ: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2015. - 272с.

«Матильда» — найпопулярніша книга Роальда Дала, одного з літературних батьків Джоан Ролінґ — авторки «Гаррі Поттера»... 
Матильда — геніальна дитина, проте її родичі так не вважають. Для них вона — зайвий клопіт, головний біль. І Матильда вирішує перевиховати своїх обмежених і зациклених на собі родичів, а заодно й жахливу директорку школи пані Транчбул... 
1988 року «Матильду» було визнано найкращою книжкою для дітей.

Дал Р. ВДВ [Текст]: повість / Р. Дал; Пер. з англ. В. Морозов. - Київ: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2015. - 272с.
"ВДВ (Великий Дружній Велетень). Просто геніальна книга! Одна з найкращих і найпопулярніших казкових повістей Р. Дала. "Я пишу лише про те, що забиває дух або смішить. Діти знають, що я завжди на їхньому боці", – ці слова Роальда Дала дуже точно відображають зміст і характер однієї з найблискучіших його дитячих повістей під назвою "ВДВ", яку часто називають "Книгою №1" сучасної світової дитячої літератури.
Веселі, зворушливі і моторошні пригоди семиметрового велетня та маленької дівчинки Софії давно стали настільною книжкою для юних читачів Західної Європи та США. Софія та ВДВ вирішили втілити один надзвичайно сміливий план, який має порятувати людей від почварних велетнів-людожерів... Серед героїв книжки – англійська королева, головнокомандувач військово-повітряних сил, велетні – Тілогриз, Костохруст, Угорлоковтач та інші."


Монтгомері Л.-М.  Рілла з Інглсайду​ [Текст]: роман / Л.-М. Монтгомері ; Пер. з англ. А. Вовченко. - Львів: Урбіно, 2016. - 328с.


Дія роману розпочинається 28 червня 1914 року ― у день, що назавжди змінив хід світової історії. Попереду в героїв – а передовсім у Рілли, наймолодшої доньки Енн і Гілберта Блайтів ― чотири складні й болісні роки тривоги, страху та жертв, пізнання болю втрат... а проте й невимовної любові та безцінного душевного розвитку на тлі великої війни. Надзвичайно щира, жива та завжди сучасна оповідь про звичне життя в незвичних, неприродних умовах, що назавжди змінить і персонажів, і читачів заключної частини циклу романів про долю Енн Ширлі.
Книжки легендарної канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії, країнах Європи та Азії.
Це восьма й остання книжка із циклу про Енн Ширлі в чудовому українському перекладі Анни Вовченко.

Сульберт А. А. Хто проти суперкрутих [Текст]: повість / А. А.Сульберт ; Пер. з норвезької Н. Іваничук. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. - 208с.
Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.

Легенди Карпат [Текст]: легенди та перекази / Ред.-уклад. О. Волосевич. - Львів: Апріорі, 2012. - 144с.: іл.
Збірка найкращих і найколоритніших карпатських легенд та переказів. Згруповані у розділи: гори, ріки та озера, рослини, поселення, замки, храми, люди, кожен з яких починається довідкою, легенди будуть цікавими для широкого кола читачів.
Сергійчук В. Українські державники: Андрей Шептицький [Текст] / В. Сергійчук.- Вишгород: ПП Сергійчук М. І., 2015. - 440с.
У книзі розповідається про державний здвиг Митрополита Андрея Шептицького, подвижництво якого вселило впевненість українства в боротьбі за волю. Розрахована на широке коло читачів.
Лозинський А. Моє бачення [Текст] / А. Лозинський. - Вишгород: ПП Сергійчук М. І.,2015. - 268с.
У книзі відомого громадського діяча Аскольда Лозинського зібрані його відгуки на гарячі політичні події протягом останніх трьох років - від передня Революції гідності до сьогодення. Розрахована на масового читача.
Казкові істоти. - Харків: Юнісофт, 2015. - 96с.: іл.- (Серія "Енциклопедія для допитливих")
Ця книжка відчинить чарівні двері в чудовий світ казки, головним героєм якої станеш ти! Вона навчить тебе, як поводитися з кожною магічною істотою; як здобути золото лепреконів; яким оберегом відлякувати вампірів; чи варто танцювати з ельфами... Вивідавши сотні секретів дивовижних створінь, можеш сміливо проводити Тричаклунський турнір. Звання чемпіона тобі Гарантоване!

Немає коментарів:

Дописати коментар