середу, 27 березня 2019 р.

Бібліотечне бієнале

Ось і підійшов до завершення Всеукраїнський тиждень дитячого читання:"Книга розкривається - мандрівка починається". Як ви уже зауважили цей Тиждень у нашій бібліотеці проходив дуже цікаво і різноманітно. 
Сьогодні для наших користувачів ми підготували бібліотечне бієнале: 
"Модні фішки сучасної книжки".
Що ж значать книги для сучасної дитини. Дитяча література як засіб формування національної самосвідомості та характеру дитини.Через читання дитячої літератури відбувається формування первинного уявлення про прекрасне, про мистецькі жанри та напрямки, відчуття краси поетичного чи прозового твору.

Саме читаючи дитячу літературу кожна дитина має змогу розкрити свої творчі здібності, реалізувати потаємні задуми щодо спроби своїх сил у літературній творчості, в мистецтві, розширити світ своїх захоплень і такі риси характеру закладаються в ранньому дитинстві. Саме в молодшому віці здійснюються перші свідомі кроки в світ прекрасного.

Отже, через українську дитячу літературу сучасні бібліотеки пропонують своїм користувачам тематичні підбірки літератури для користувачів різних вікових категорій. Головна їх мета – пробудження у дітей позитивного ставлення до цінностей художньої культури, розвиток естетичних смаків, художньо-творчих здібностей та привернути їх любов до читання.
Саме такі заходи, які проходять у нашій бібліотеці і спрямовані на популяризацію дитячої літератури серед наших юних користувачів. Вони допомагають навчити дітей за допомогою слова сприймати "розумне, добре і вічне",  і зробити так, щоб читання стало їх складовою духовного життя.
Тож, ми з вами не прощаємось, а кажемо лише до нових зустрічей.

Немає коментарів:

Дописати коментар