четвер, 7 лютого 2019 р.

КНИЖКОВЕ АСОРТІ


Дорогі Читайлики!
На вас чекають в бібліотеці: Вітя, Галя, Мишко та інші головні герої книг, які надійшли у фонди бібліотеки. 
Не заставляйте сумувати і довго чекати на вас в бібліотеці. Вони хочуть з вами дружити.

Дбайлива серія «Читальня» для читачів-початківців 

«Читальня» - це перша в Україні сучасна методично обґрунтована серія книг для розвитку читання. Усі книжечки «Читальні» побудовані за принципом поділу на рівні складності, визначення якого відбувається не за віком дитини, а за її читацькими навичками. А також у книгах є цікаві завдання для післячитальної роботи.

Починати знайомство з «Читальнею» можна з книг першого рівня й поступово переходити до наступних. Зараз існує 3 рівні складності текстів: 1 рівень – для тих, хто щойно навчився читати; 2 рівень – для тих, хто вже зробив перший крок і тепер набуває читацького досвіду;3 рівень – для тих, хто вже готується стати читачем невеликих дитячих повістей. 

Креаторами серії є:Наталия Коваль - директорка департаменту дитячої літератури видавництва «Ранок» та ідейна натхненниця серії;Halyna Tkachuk - головна редакторка, авторка дитячих книжок;Tania Stus - керівниця проекту, авторка дитячих книжок, а також укладачка нової хрестоматії сучасної української дитячої літератури для 1-4 класів.
Лущевська О. Велет нам програє! / О. Лущеська; мал. А. Брайловська. - Харків: Ранок, 2017. - 32 с.: іл. - (Серія " Читальня": рівень 1).
Ліпити снігові фігури зимового дня – чудова гра. Особливо якщо поруч – загадкові манюсики та Велет. Хто вони, де живуть, і чому Велет програє? Оповідання Оксани Лущевської яскраво й водночас загадково передає настрій, захоплення, фантазію та емоції дітей.
Мамчин О. Електромобіль Сашко / О. Мамчин. - Харків: Ранок, 2018. - 48с.: іл. - (Серія " Читальня": рівень 2).

Тільки електричні вітряки можуть перемогти дракона. Тож електромобіль Сашко та велосипединка Юля вирушають на пошуки цих дивовижних створінь. Сповнене фантазії та гумору оповідання Олесі Марчич знайомить юних читачів із сучасними екотехнологіями та запрошує подивитися на добре відомі речі по-новому.

Стус Т. День народження / Т. Стус. - Харків: Ранок, 2018. - 48с.: іл. - (Серія " Читальня": рівень 3).

Це оповідання Тетяни Стус - про силу родини, дружби та любові. Міська дівчинка святкує свій день народження в селі, у великому родинному колі. Серед інших подарунків вона отримує курочку на ім'я... Мишко. Подальші пригоди Мишка та Даринки запрошують читача поміркувати над тим, що і як впливає на пошук свого "я". 
Ось, натрапила на відео про презентацію книжечок, можливо Вам буде цікаво подивитись


Горицвіт Т. Міські пригоди Лісової Шишки /Тетяна Горицвіт; іл. О.Кузнєцова. - Київ: Авіаз, 2018. - 128с.: іл.

Казкова повість для дітей. Головні герої – сучасні діти і лісові та міські живі тварини і рослини. Сюжет казки – квест-пошук загубленого друга. Основні проблемні питання: взаємодія людини і природи, екологія міста, сімейні стосунки, роль дитини в суспільстві. 

Мензатюк, З. Таємниця козацької шаблі: пригодницька повість / Зірка Мензатюк; іл. І. Ключковської. - Львів: Видавництво Старого лева, 2018 . - 160 с.: іл.

Пригодницька повість Зірки Мензатюк - письменниці, яка все своє життя віддає дитячій літературі, лауреату премії ім. Лесі Українки, - не лише захоплює своїм карколомним сюжетом, небезпечною, сповненою випробувань і несподіванок мандрівкою найбільшими українськими замками. Ця книга передусім вчить любити свій край і його дивовижну історію, багату на героїчні вчинки та містичні події.
Зірка Мензатюк, перш ніж писати, сама подалася у мандри замками та фортецями України, і так яскраво передала враження від своєї подорожі у цій книзі, що після її прочитання хочеться теж вирушити на пошуки нових реліквій і таємниць, які залишилися нам від наших славних предків.
Чемерис В. Вітька + Галя, або Повість про перше кохання / Валентин Чемерис. - Львів: Апріорі, 2018. - 124с.

У ваших руках чудова гумористична повість про життя і пригоди школярів із села Великі Чаплі. На сторінках цієї книги переплелись: дружба і перше кохання, вірність і перший поцілунок, дуель і перше побачення. Героїчні, а часом і безглузді вчинки підказують Вітьку Горобцю шлях до серця Галі Козачок. Повість входить до шкільної програми та буде цікавою широкому колу читачів.
Яськів Р. Дітям про опришків/ Роман Яськів. - Львів: Апріорі, 2018. - 88с. 

Це видання присвячено яскравому явищу в національній культурі — опришківству — лицарському ордену, що з давніх часів був охоронцем волі в Карпатах. Опришки були не тільки відважними воїнами, чиї славетні подвиги досі живуть в легендах і надихають молоде покоління, але й творцями українських традицій, які дивують світ своєю самобутністю.
Штефан А. Літо довжиною в ДНК / А. Штефан; іл. А.Іваненко. - Харків : Ранок, 2018. - 176 с.: іл.

Повість «Літо довжиною в ДНК» познайомить школярів із історією та останніми новинками в галузі біотехнологій. Книга містить безліч цікавого тексту та цілком зрозумілі малюнки та схеми і може легко замінити нудний урок з біології. Виділені в тексті слова мають відповідники мовою світової науки. Школярі можуть гуглити ці значення або звертатися до статей із джерел, розміщених на початку книги. На останніх сторінках уміщено цікаві фотоматеріали. Усе це дбайливо дібрала авторка цієї повісті — письменниця й лікарка, закохана в дитячу літературу мама трьох юних читачок Аліна Штефан.

Винничук Ю. Місце для Дракона: повість-казка / Ю. Винничук; Н. Каламєєць. - Чернівці: Чорні вівці, 2016. - 95с.: іл.

Що станеться, коли народові буде замало смерті змія, бо зло ним не вичерпалось? Що буде, коли він кинеться шукати й інші джерела зла? Одного дракона на всю державу замало. Де взяти ще стільки драконів, аби кожен мав кого розіп’ясти? Де взяти стільки юд, аби мали на кого перекласти провину? Коли народ не має кого проклинати – сили його підупадають. Боже! Пошли нам драконів!
 Нагорна Н. Повернутися з війни / Н. Нагорна. - Київ: ДІПА, 2018. - 120с.

Ця книжка насправді ж не про війну. Війна — лише випадковість для цих людей, лише тло їхніх подій.  Коли ми випадково зрозуміли, як боляче чекати, як нестерпно любити та як складно повернутися з війни.
Адже ніхто не повернувся з війни таким, як був.
І жодна книжка не пояснить нам, чому тримати автомат іноді легше, аніж тримати в руках телефон, який не відповідає.
Адже солдатам розказують, як воювати, але чомусь не пишуть, як припинити та жити далі.
Без примар, спогадів та нічних жахіть.
Ця книга з’явилася на світ, бо ми не маємо права на відчай.
Кузякін К. # що таке математика? / К. Кузякін. - Харків: Юнісофт, 2018. - 120с.: іл. - (Серія "Найкращий подарунок"). 

Книжка «# що таке математика?» є спробою автора поговорити про незбагненний світ математики «нормальною» мовою. Вона аж ніяк не допоможе у виконанні домашніх завдань чи підготовки до ЗНО, але може посприяти важливішому — аж до отримання $ 1 000 000.
Дерманський С. Мері / Сашко Дерманський. – Київ : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2018. – 192 с. 

Нова книжка провідного українського дитячого письменника Сашка Дерманського не залишить байдужим нікого з читачів…
Сім’ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток. Щоправда, старший син, Андрійко, й досі не розмовляє. Принаймні, у цьому впевнені всі, хто його знає. А меншій, Марійці, бракує друзів і батьківської уваги. В татка на роботі все летить шкереберть, а мама просто хоче, щоб усе було добре. Звичайна сім’я, звичайне життя… І ось одного дня довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Може б, усе якось владналося, якби, наче сніг на голову, на них не звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс…”
Кокотюха А. Гімназист і Вогняний Змій: пригодницько-детективна повість / А. Кокотюха. - Київ: А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2018. - 272с.: іл. 

Гімназист і Вогняний Змій Після пригод із Чорною Рукою у житті гімназиста Юрка Туряниці таємниць і загадок стало ще більше. Дивні речі кояться в столиці - одна за одною горять українські історичні будівлі. Деякі сліди ведуть до Першої зразкової гімназії, яка ризикує втратити репутацію ще й через... наркотики. Восьмикласник Юрко Туряниця разом з приватним детективом Назаром Шпигом та вірним бульдогом Джентльменом знову беруться за справу. Та чи під силу звичайному гімназистові випередити злодіїв і врятувати від забуття українську історію?.. У другій книзі відомого письменника Андрія Кокотюхи знову багато карколомних подій, смертельних небезпек, драматичних непорозумінь, покинутих будинків і, звичайно ж, страхітливого вогню.
 Коршунова А. Комп і компанія /Анна Коршунова; іл. Н. Міцкевич.- Київ: Час майстрів, 2018. - 232с.: іл. - (Серія"Рекомендуємо прочитати").

Виявляється, щоб знайти себе у цьому зеленому, сонячному, галасливому світі, повному пригод і несподіванок, варто лише натиснути кнопку "Вимкнути комп’ютер" і зробити крок назустріч літу.

Владик виріс у місті типовим "комп'ютерним черв'яком", якому навіть тиждень у селі без комп’ютера й Інтернету здається справжньою каторгою, примхою дорослих, яку доведеться якось перетерпіти  ― та вже за кілька днів він разом із компанією нових друзів вартуватиме на таємних тренуваннях, зазіхатиме на черешні в сусідському садку й врятує від шахраїв шкільний комп’ютерний клас і вигадуватиме купу причин, аби лишитися в селі до кінця канікул і здійснити таємний план «Сто кроків».

 Ільницький Д. Богдан І. Антонич від А до Я / Данило Ільницький; іл. Людмили і Володимира Стецьковичів. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. - 80с.: іл. - (Серія "Пізнавальні книги").

Хочемо розповісти про фантастично сонячного письменника — Богдана Ігоря Антонича. Про те, як він був маленьким, на що дивився, чим займався, як виховувався і що було для нього важливим. Про те, що він любив рослини і співав пісні, малював і грав на скрипці. У яких селах та містах він жив і про які села та міста писав. Як одягався і як складав свої вірші. А також про його дивовижне вміння — навіть подорослішавши, залишатися дитиною, «дітваком із сонцем у кишені».


Цвіт ранньої весни: збірник творів джерельчан. - Львів: СПОЛОМ, 2018. - 240с.
До збірки увійшли кращі твори молодих поетів і прозаїків, які відвідували літературну студію "Джерельце" при Львівській обласній бібліотеці для дітей.

І, слово, і пісня, Матусю, Тобі!: Творчих юних. - Львів: Растр-7, 2017. - 136с.
Збірник творчих юних - це поетичний віночок любові і ніжності, сплетений школярами - переможцями обласного фестивалю-конкурсу "І слово, і пісня, Матусю, Тобі!" у 2017 році. Організатор конкурсу - Львівський обласний відділ Союзу Українок.

Немає коментарів:

Дописати коментар