неділю, 17 січня 2021 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СНІГУ

В 2021 році Всесвітній день снігу припадає на 17 січня 

Для вас, любі хлопчики й дівчатка, ми підготували новорічний музично-мультиплікаційний серпантин: віршиків, казочок, оповідань та загадок про перший сніг, пісеньки про зимові місяці, цікавинки про життя сніжинки та сніговичків. Тож, чемнесенько сідайте, слухайте, читайте й запам'ятайте.
Щороку в третю неділю січня з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) відзначається — Всесвітній день снігу (World Snow Day) або Міжнародний день зимових видів спорту.  Це доволі молоде свято. Вперше його відзначили взимку 2012 року. Офіційно Всесвітній день снігу був створений для популяризації зимових видів спорту серед молоді. Гірські лижі, сноуборд, бобслей, ковзанки, керлінг, біатлон, хокей – це найпопулярніші з них.А ще у світі з’явилось чимало нових неймовірних зимових видів спорту.

От, приміром, айскартинг – перегони на льоду або сноукайтинг ‒ ковзання по воді на водяних лижах вслід за кайтом, який грає роль тягача. В даному випадку катаєшся по снігу ‒ на лижах чи сноуборді.

 Сноутюбінг – коли ти можеш з’їжджати згори на великій надутій подушці, схожій на автомобільну шину.

Брумбол – командна гра, дуже схожа на хокей. Шолом та захисні елементи тут також присутні. Різниця в тому, що в брумболі замість ковзанів гравці мають спеціальне взуття, м’яч «ганяють» мітлами, а не ключками. Цей вид спорту винайшли в Канаді ще років сто тому. Зараз він поширений і в Сполучених Штатах Америки, і в Австралії, і в Японії.

Завітавши до нашої бібліотеки, ви зможете прочитати багато цікавих книжок про зимові види спорту і не тільки. Тож не зволікай, а приходьте разом з друзями! 

А зараз запрошуємо маляток на музично-мультиплікаційний сеанс

Немає коментарів:

Дописати коментар