пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, УКРАЇНО!



З нагоди святкування 27-ої річниці Незалежності України,  напередодні в бібліотеці  були проведені цікаві заходи:

в читальному залі користувачі бібліотеки  ознайомились з книгами на постійнодіючій книжковій виставці: " Україна: історія великого народу" 
де коротенько поринули в історію нашої держави під гаслом: "Ми віримо в майбутнє твоє,Україно", оформлена виставка-імпульс: "Ти прекрасна Україно, нашого народу дім!"

Після прослуханої інформації читачі ознайомилися з книгами, які були представлені на виставці :
Галичина : енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – Київ : Гамазин, 2016. – 64 с.: іл. – (Серія "Енциклопедія – Казка – Гра").
        Що нам відомо про Галичину? Львівські вулички, старовинні замки, кам’яні мури, князі й літописці, зелений шум Карпат і барвиста гуцульська вишивка, історії, скарби, таємниці... Зібрані казки та легенди Галичини, відомості про історію та культуру цього регіону від давнини до сьогодення.

Донбас : енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – Київ : Гамазин, 2016. – 64 с.: іл. – (Серія"Енциклопедія – Казка – Гра").
        Що нам відомо про Донбас? Промисловий район, багатство й бідність, шахти й терикони, чорне золото й чорні від вугільного пилу гірняки, біла сіль та білі посмішки донетчан. У книжці зібрані казки та легенди Донбасу, а також інформація про історію та культуру та життя на Донбасі в давні часи і до сьогодення.

Крим : енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – Київ: Гамазин, 2016. – 64 с.: іл. – (Серія "Енциклопедія – Казка – Гра").
         Що нам відомо про Крим? Сонце, море, гори. Маленькі містечка, пишні палаци, військова слава Севастополя й загадки античного Херсонесу, легенди Бахчисараю та перекази Генуезької фортеці... Хто розбере, що тут правда, що – вигадка? У цій книжці зібрані казки та легенди кримчаків та інформація про історію, культуру та життя в Криму в давні часи і до сьогодення.

Полісся : енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – Київ : Гамазин, 2016. – 64 с.: іл. – (Серія "Енциклопедія – Казка – Гра"). 
         Що нам відомо про Полісся? Столітні дуби, тремтливі осики, шовковий мох та синє дзеркало озер, чаклуни-лісовики, квітка папороті, заховані в хащах замки, скити, скарби...
         У книзі зібрані казки та легенди поліщуків та відомості про історію, культуру та життя на Поліссі в давні часи і до сьогодня.

Результат пошуку зображень за запитом "волинь енциклопедія"Волинь: енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – Київ : Гамазин, 2016. – 64 с.: іл. – (Серія "Енциклопедія – Казка – Гра").
Що нам відомо про Волинь? Старовинні замки, таємничі підземні лабіринти, зруйновані фортечні стіни, залишки мурів і легенди — легенди про князів і героїв, королів та лицарів, про сміливців та відчайдухів... Хто розбере, що тут правда, що — вигадка?
Тепер ти сам, без сторонньої допомоги можеш це зробити.
У цій книжці ми зібрали казки та легенди волинян, і водночас — основну інформацію про історію, культуру та життя на Волині в давні часи і до сьогодні.

 Закінчився день мандрівкою по нашій славній Україні за допомогою гри: "Мандруючи Україною"
.




На відділі обслуговування 5-9 класів була оформлена тематична поличка: "В нас одна Батьківщина - Україна" та проведено бесіду: "Україною зовемо рідний край, де ми живемо", з дітками молодшого шкільного віку провели урок державності: "Всім серцем любіть Україну свою".  




Немає коментарів:

Дописати коментар