середу, 22 лютого 2017 р.

Увага! Стартує обласний конкурс дитячого читання

 Шановні користувачі та керівники дитячого читання!

Інформуємо Вас, що традиційний 
13 Конкурс дитячого читання "Книгоманія - 2017"   проводиться у чотири етапи:
- відбірковий (за бажанням директорів НЗ) – до 1 березня;
- бібліотечний – до 15 березня
- міський/районний – до 1 квітня
- обласний – до 1 травня
-1-3 червня 2017 р. – заключний етап: Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» у Львові.
Учасниками Конкурсу є всі охочі  учні 6-7 класів  загальноосвітніх  навчальних закладів
  Тож небаріться, читайте умови Конкурсу.
Якщо Ви відчуваєте себе найкращим знавцем літератури, звертайтесь до координатора І етапу конкурсу - шкільного бібліотекаря для участі у І етапі. 
Переможців І етапу радо чекаємо у нашій бібліотеці, щоб продовжити конкурс "Книгоманія - 2017 "


На кожному етапі визначаються по 2 переможці – по одному з 6-го і 7-го класів, які отримають звання «Суперчитач школи», «Суперчитач бібліотеки», «Суперчитач району/міста», «Суперчитач області».
Вказані дати – орієнтовні. Між етапами має минути не менше, ніж 2 тижні, а результати конкурсу мають надійти в Оргкомітет не пізніше, ніж 15 травня. 
Порядок проведення Конкурсу
Перший (відбірковий) етап Координатор (шкільний бібліотекар або призначений директором школи вчитель) заохочує дітей до участі в Конкурсі, розповідаючи про можливість здобути перемогу і стати учасником Фестивалю дитячого читання «Книгоманія».

До участі у відбірковому конкурсному змаганні допускаються учасники, які прочитали і зробили записи у Читацькому щоденнику про 2-3 прочитані книжки, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури. Координатор має стежити за тим, щоб учасники конкурсу прочитали різні книжки, щоб зменшити імовірність повторів на відбірковому змаганні, допомагає учасникам підготуватися до виступів. Тривалість виступу кожного учасника не повинна перевищувати 5 хв. Порядок виступів  визначається жеребкуванням. Члени журі обирають, яку книжку з поданого переліку представлятиме кожен учасник. Рішення Журі оголошується публічно відразу ж після закінчення змагання.

Переможці (по одному переможцю з 6 і 7 класів) отримують звання «Суперчитач школи» і беруть участь у наступному бібліотечному етапі Конкурсу.

Координатор повідомляє переможців про умови, місце і дату проведення наступного етапу, передає реєстраційні документи та протоколи засідань журі координаторові другого етапу.

Другий (бібліотечний) етап проводиться для переможців першого (відбіркового) етапу в дитячій (сільській) бібліотеці, яка обслуговує учнів найближчих шкіл. Завідувач бібліотеки-філії стає координатором другого етапу або ж призначає одного з працівників бібліотеки.

Формат проведення другого етапу аналогічний першому, але: учасники перед початком конкурсу представляють членам журі свої Читацькі щоденники, які мають містити записи про 5 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з книжками з відбіркового етапу. Кожен учасник розповідає про будь-яку одну книжку зі свого списку, на вибір журі. Форма виступу довільна (крім комп’ютерної презентації). Тривалість виступу не може перевищувати 5 хв.

Члени журі оцінюють виступ кожного учасника за 12-бальною шкалою, керуючись особистими враженнями.

Переможці другого етапу (по одному з 6 і 7 класів) отримують звання «Суперчитач бібліотеки» і беруть участь у третьому (районному/міському) етапі.

Координатори другого етапу повідомляють переможців про умови, місце і дату проведення третього етапу, передають протоколи засідань журі координаторові третього етапу в електронному вигляді.

Третій (міський/районний) етап Конкурсу проводиться для переможців другого етапу у визначені терміни в міських/районних бібліотеках для дітей.

Формат проведення третього етапу аналогічний першому (другому), але: учасники перед початком конкурсу представляють членам журі свої Читацькі щоденники, які мають містити записи про 7-8 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з книжками з відбіркового етапу

Переможці третього етапу отримують звання «Суперчитач міста» і беруть участь у четвертому (обласному) етапі.

Координатори третього етапу повідомляють переможців про умови, місце і дату проведення четвертого етапу, передають протоколи засідань журі координаторові четвертого етапу в електронному вигляді.

Четвертий (обласний) етап проводиться для переможців 3 (міського) етапу, окремо для учнів 6 і 7 класів.

До участі допускаються переможці третього етапу, які надали на розгляд Журі свої Читацькі щоденники, що містять записи про 10 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з прочитаними в попередніх етапах. Черговість виступів учасників, час для підготовки, оцінювання і визначення переможців проводиться аналогічно попереднім етапам.

Переможці цього етапу конкурсу отримують звання «Суперчитач області». Вони стають учасниками фестивалю дитячого читання «Книгоманія», який проводиться у Львові 1-3 червня 2017 року.
Адреса Оргкомітету:
ГО «Форум видавців»
м. Львів, а/с 6644
e-mail: knyhomania@bookforum.com.ua
bookforum.com 

Немає коментарів:

Дописати коментар