пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Для Вас юні ерудити!

Книги серії 



Цікаві та корисні факти про все на світі!
Ці енциклопедії стануть в пригоді школярам при підготовці до уроків та допоможуть читачам стати справжніми ерудитами.

Просто і наглядно, цікаво і корисно! 


З давніх-давен люди складали зірки в сузір'я. Їхні назви пов'язані з міфами й легендами,географічними  відкриттями. Усе найцікавіше про зоряне небо, про те, як воно змінюється залежно від часу доби й пори року, про наших близьких і далеких сусідів у Галактиці, про вивчення Всесвіту ви прочитаєте в цій книжці. У кожному сузір'ї вказано найцікавіші об'єкти, зокрема доступні для спостереження в невеликий телескоп.
Цвєтков В. І. Зоряне небо: Галактики, сузір'я, метеорити [Текст] / В. І. Цвєтков. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").
За багато тисяч років люди неодноразово ставали свідками дивовижних і небезпечних явищ природи. Чи знаєте ви, наприклад про дощ із жаб і нашестя сарани? Про те, що під час виверження вулкана пропав у водній безодні цілий острів? Ця книжка - про всі відомі й невідомі, небезпечні й незвичайні явища, серед яких пилові бурі й падіння метеоритів, киплячі гейзери й руйнівні цунамі. Книжка "Небезпечна природа" допоможе читачам зробити маленькі відкриття, допоможе у шкільних заняттях, надасть додаткові відомості для підготовки доповідей про природні процеси і явища.
Ананьєва О. Г. Небезпечна природа: Незвичайні і грізні явища природи [Текст] /  О. Г. Ананьєва. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").
Грайливий струмок у лісовій гущавині, синє море, безмежний океан, гуркотливий водоспад і повноводна річка - усе це вода, водна оболонка нашої планети. Життя зародилося на Землі завдяки воді, але щороку людина підкорює і забруднює гідросферу дедалі більше і більше. Прочитавши цю книжку, ви зрозумієте, що і океани, і води суходолу вразливі й реагують на людське втручання. Тільки за спільних та обдуманих дій люди навчаються жити в гармонії річки, найхолодніші льодовики і найбільші озера, про водоспади, джерела, течії та багато іншого. Книжка розширить знання школярів про природу Землі, допоможе на уроках географії.
Міронова С. С. Ріки, моря й океани: Уся врда на Землі [Текст] /  С. С. Мірнова - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").
Клімат на нашій планеті змінюється щороку. І не тільки фізики й метеорологи, що мають спеціальні знання, намагаються розгадати кліматичні загадки. Усі хочуть дізнатися, яка погода буде найближчими днями і що чекає жителів Землі в майбутньому. Повітря навколо нас скрізь: ми вдихаємо його, воно піднімає вгору повітряні кулі, дирижаблі, параплани й мильні бульбашки, надимає вітрила, колише траву і листя дерев. Розгорнувши книжку, ви дізнаєтеся, чому в одних районах земної кулі спекотно, а в інших холодно; чому віє вітер; де найчастіше ллють дощі; як утворюються полярні сяйва, міражі, веселки і багато іншого. Ця книжка про атмосферу, яка оточує Землю, ніби величезний повітряний океан.
Міронова С. С. Атмосфера: Все про повітряний океан Землі [Текст] /  С. С. Мірнова - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").
Ці хижі тварини такі різні! Великі і крихітні, спритні і незграбні, люті і ніжні, товаристські й одинаки... Але всі вони рідня один одному і всі створені для полювання. Вірне око. добрий нюх, великий розум, швидкі ноги, сильне тіло, міцні кігті, гострі зуби - усе для того, щоб підстерегти, нагнати, перехитрити і схопити. Дивно, що не всі хижі звірі - хижаки.
Серед них є багато нешкідливих вегетаріанців.  Один з найнещадніших хижаків муркоче, лежачи на теплій батареї. Цього невтомного мисливця на гризунів людина і приручила за вміння ловити тих, хто знищує врожай. А інший лютий хижак, чиї родичі виють у лісі, навіюючи страх на округу, став найвірнішим другом людини. Як це сталося? Дізнайтесь з цієї книги.
Школьник Ю. К. Хижі тварини: Небезпечні, дикі, свійські [Текст] /  Ю. К. Школьник. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").
Історія нашої планети - це історія сил природи: внутрішніх, що створюють вулкани, гори, розломи, і зовнішніх, які постійно руйнують створене надрами. У цьому протиборстві виникає рельєф - земна поверхня, де ми, люди, живемо.
Книга допоможе дізнатися "факти біографії" нашої Землі. Розмотуючи назад нить історії Землі, спробуємо зрозуміти, як не нашкодити планеті, адже від її життя і здоровя залежить саме існування людей. Книга "Життя Землі" буде цікавою школярам і корисною на уроках географії.
Ананьєва О. Г. Життя Землі: Фізична географія та рельєф планети [Текст] /  О. Г. Ананьєва. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").
Усі знають, що у птахів є крила. А чи вам відомо, що пташині крила можуть бути завдовжки до 90 см, рухатися зі швидкістю обертання вентилятора, слугувати підводними гребними гвинтами? Усі бачили пташине пір'я. Але багато хто і не підозрює, що буває піря завдовжки з людський зріст, схоже на дрібну луску або блискуче, як коштовне каміння. А для чого птахами дзьоб? Ним можна розкусити міцний горіх і наловити риби. Широкий і важкий, як черевик селянина, або довгий і тонкий, як пінцет хірурга, дзьоб - зручний пташиний інструмент.
У цій книжці зібрано найбільш незвичайні, найбільш дивні й приголомшливі факти з життя птахів. Шкільні доповіді за матеріалами цієї книги стануть справжньою сенсацією.
Школьник Ю. К. Екзотичні птахи: Яскраве царство пернатих [Текст] /  Ю. К. Школьник. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").
Здавна люди дивувалися фантастичними спорудами, які називали чудесами світу. І що більше вони дізнавалися про світ, то більше надзвичайного з'являлося в списках усього "най-най". Піраміди й висячі сади Семіраміди, глиняна армія й ажурна Ейфелева вежа - досі багато чудес не відкрили свої секрети. Для кого були зроблені загадкові малюнки Наска, які можна побачити тільки з повітря?
Які велетні могли переміщати величезне каміння Стоунгенджа і статуї острова Пасхи? Останнім часом список чудес виріс і змінився. У цій книжці ви прочитаєте про найвидатніші споруди, що тисячоліттями викликають захват.
Амфілохієва К. В. Дива світу: Рукотворні шедеври [Текст] /  К. В. Амфілохієва. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 64с.: іл. - (Серія "Популярна енциклопедія сучасних знань").

Немає коментарів:

Дописати коментар