понеділок, 20 серпня 2018 р.

УВАГА! УВАГА!

ДЖОРДЖ ТА ЙОГО ПРИЯТЕЛІ ЗАПРОШУЮТЬ В КОСМІЧНУ МАНДРІВКУ 
Пов’язане зображення


Геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітом… верхи на астероїді! 
Гокінґ Стівен
Відомий британський фізик-теоретик, популяризатор наукових знань. Директор Центру теоретичної космології, який він заснував 2007 року в Кембриджському університеті, у минулому — лукасівський професор математики й теоретичної фізики в Кембриджському університеті. Один із найгеніальніших фізиків з часів Ейнштейна.

Гокінґ СтівенНародився 8 січня 1942 року в Оксфорді. У 1962 році закінчив Оксфордський університет, у 1966 році у коледжі Кембриджського університету здобув науковий ступінь Ph.D. У 1974 році став членом Лондонського королівського товариства, у 1979 — лукасівським професором Кембриджського університету. Вже на початку 60-х років Гокінґу діагностували бічний аміотрофічний склероз, що згодом призвів до цілковитого паралічу. Однак це не завадило йому продовжити займатися наукою й вести активне соціальне життя. Був двічі одружений, має трьох дітей.

Автор науково-популярних книжок для дітей і дорослих. У 1988 році опублікував «Коротку історію часу», що одразу стала бестселером і була продана накладом понад 20 млн примірників. Також Гокінґ разом з донькою Люсі написав серію науково-пригодницьких книжок для дітей про допитливого Джорджа та його друзів.


Гокінґ Люсі
Англійська дитяча письменниця, популяризаторка науки, журналістка й меценатка. Донька відомого фізика-теоретика Стівена Гокінґа і його колишньої дружини Джейн Гокінґ.

Гокінґ Люсі
Народилася 2 листопада 1970 року в Лондоні. Досліджувала французьку і російську мови в Оксфордському університеті. Після закінчення навчання деякий час працювала журналісткою, писала для «New York magazine», «Daily Mail», «The Telegraph», «The Times», «The Guardian», працювала радіожурналісткою. На початку 2000-х років опублікувала два романи для дорослих. У 2007 році разом з батьком Стівеном Гокінґом видала дитячу пригодницьку книжку «Джордж і таємний ключ до Всесвіту», що була перекладена більш ніж 38 мовами і видана у 43 країнах.


Чимало часу присвячує благодійним заходам. Вона є віце-президентом National Star College, закладу, що спеціалізується на навчанні людей з обмеженими фізичними можливостями. Також є опікункою Центру дослідження аутизму. Викладає лекції та проводить майстер-класи для підлітків і дітей з обмеженими можливостями. Мешкає в Кембриджі з сином.


Гокінг Л. Джордж і таємний ключ до Всесвіту : роман / Л.Гокінг ,  С.Гокінг ; Пер. з англ. Г. Лелів - Львів: Видавництво старого Лева, 2017. - 344с.: іл.   

Які таємниці приховує Сусідський Сад? Що це за суперкомп’ютер, який уміє розмовляти? Чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір? І чи вдасться головному героєві — допитливому сміливцеві Джорджу — визволити свого приятеля з чорної діри? На сторінках цієї книги, сповненої гумору й карколомних пригод, розкрито найцікавіші загадки Всесвіту, а важливі наукові факти переплетено з веселими і часом небезпечними витівками. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.
Гокінг Л. Джордж і скарби космосу: роман / Л.Гокінг ,  С.Гокінг ; Пер. з англ. Г. Лелів - Львів: Видавництво старого Лева, 2017. - 344с. : іл.
  
Чому Земля така особлива, що саме на ній зародилося життя? Чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями? Що цікавого знайшли марсоходи на червоній планеті? Які зоряні системи називають потрійними? Відповіді на ці та багато інших питань шукають невгамовні і допитливі дітлахи, мандруючи космосом за допомогою чудо-комп’ютера. Вони сваряться і миряться, радіють і засмучуються, до нестями бояться і виявляють неабияку мужність – ну і, звісно, не завжди прислухаються до настанов дорослих. Але тільки задля того, щоб порятувати рідну планету Земля від страшної і таємничої небезпеки. Тож хутчій розгортай цю захопливу книгу, аби дізнатися, чи їм це вдасться!

Гокінг Л. Джордж і великий вибух: роман / Л.Гокінг ,  С.Гокінг ; Пер. з англ. Г. Лелів - Львів: Видавництво старого Лева, 2017. - 336с.: іл.   

У твоїх руках, любий читачу, третя книга про Джорджа та його приятелів, які й далі мандрують космосом і відкривають його таємниці. Наші герої дорослішають, переходять до нових шкіл, у них з’являються нові члени сім’ї, нові залицяльники і, звісно, нові... вороги. Тож пригоди тільки набирають обертів. Цього разу друзі мандрують на Місяць, шукають планети, схожі на Землю, блукають у глибинах адронного колайдера, намагаються викрити антинаукову організацію ТУПАКів, вибратися з таємничої пастки і навіть... урятувати людство від колосального вибуху! Отож ти поринеш у таку неймовірну круговерть, що не встигнеш дочитати цю історію до кінця, як знову чекатимеш на наступні космічні пригоди!

Немає коментарів:

Дописати коментар