вівторок, 6 жовтня 2015 р.

Літературне асорті


Воронина Л. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9: Повість / Л. Воронина. - К.: Знання, 2015. - 126 с.: іл.
Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас! Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді най­потужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний

Монтгомері Л-М. Сни із Інглсайду: Роман / Люсі-Мод Монтгомері; Пер. з англ. А. Вовченко. Львів: Урбіно, 2015. - 304с.
Дев’ять років минуло після переїзду Енн та її невеличкої сім’ї з милого Дому Мрії в нове житло — просторий і сповнений веселих та сумних історій Інглсайд. Енн стає щасливою матір’ю шістьох дітей, дружних і дуже різних особистостей. Тут вони, оточені щоденною любов’ю й турботою, ростуть, мріють, бавляться, вигадують нові світи, знаходять і втрачають друзів та вчаться відрізняти правду від облуди. Енн тим часом готується відпустити їх одного дня в чужий, і бентежний, але надзвичайно цікавий світ, вчиться на власних помилках і вкотре усвідомлює свою любов до найдорожчих людей у житті. Книжки легендарної канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874-1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії, країнах Європи та Азії. Це шоста книжка із циклу про Енн Ширлі в чудовому українському перекладі Анни Вовченко.
Штанко К. Дракони вперед!: Повість /К. Штанко. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2014. - 272 с.: іл.
Одна з найулюбленіших українських дитячих графіків Катерина Штанко майже закинула малювання. Справжні поціновувачі її таланту в розпачі — як таке могло статися? яка цьому причина?.. Нелегко повірити, але причина насправді прекрасна: віднедавна Катерина Штанко відчула в собі вулканічні пориви до... письменницької праці. Замість ілюструвати чужі твори, вона вирішила писати свої. І що вже найнеймовірніше — з легкістю написала просто цікавенну казкову повість! Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує... дракона, який круто змінює його звичне життя... Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. Це перша повість визначної української ілюстраторки. І якби ж ви знали, як нелегко було вмовити її проілюструвати власну книжку...
Рутківський В. Джури Козака Швайки: Роман / В. Рутківський. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2014. - 336 с.: іл.
Усі ми знаємо імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання ти знайдеш відповідь у новому гостросюжетному історичному романі Володимира Рутківського — одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників. Його дивовижні герої — Грицик та малий волхв Санько, юний богатир Демко Дурна Сила, його мама-велетка, невломий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі — з честю виходять із найскладніших ситуацій. А небезпека чигає на кожному кроці, а надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною — майже нікого…
Портрети срібної води. Травневий записник: Зб. творів / Упоряд. і ред. М. Людкевич. - Львів: СПОЛОМ, 2014.- 192 с.: іл.
До збірника увійшли кращі твори молодих поетів і прозаїків, які відвідували літературну студію "Джерельце" при Львівській обласній бібліотеці для дітей упродовж останніх п'яти років. Для широкого кола читачів.




Вироби з паперу. - Х.: Фактор, 2014. - 64 с.: іл. - (Серія "Школа творчості").
За допомогою цієї книжки можна виготовляти оригінальні вироби з паперу та листівки. Використовуючи різні техніки, такі як оргамі, квілінг та аплікація, ви внесете у сою роботу різноманіття й дістанете велику втіху від вашої праці.



Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах "Світовид"

Керрол Л. Алісині пригоди у Дивокраї. Аліса у Задзеркаллі: Повісті / Л. Керрол; Пер. з англ. В. Корнієнко. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2007. - 224 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах "Світовид". Серія друга. Література ХІХ століття).
 Льюїс Керрол не без усмішки писав, що "Алісині пригоди у Дивокраї", як, додамо від себе, й "Аліса у Задзеркаллі", розраховані на дітей віком від п’яти років до п’ятнадцяти, від п’ятнадцяти — до двадцяти п’яти, від двадцяти п’яти — до тридцяти п’яти і т. д. ... А для малят віком від "нуля до п’яти років" він спеціально скомпонував "Дитячу "Алісу"! Отож перекладачеві Керролового шедевру немає жодної потреби спрощувати його стилістику. Тим часом у нас узвичаїлася саме така практика. Пропонований переклад відзначається свіжістю "прочитання" першотвору, що дає змогу ознайомити читача з повнокровною, автентичною "Алісою".







Немає коментарів:

Дописати коментар