пʼятницю, 1 квітня 2022 р.

Пернаті друзі на книжковій полиці

1 квітня - Міжнародний день птахів
Запрошуємо Читайликів та усіх гостей нашого мікрорайону завітати до бібліотеки та ознайомитись з книгами, які представлені на книжковій виставці "Пташиний дивосвіт".  

З книг ви дізнаєтесь більше інформації про птахів, які  живуть у нашому місті, а також про рідкісних пташок. Також ви можете переглянути відеоперегляди про пернатих друзів

Щорічно 1 квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів (International Bird Day). Це інтернаціональний екологічне свято. Його мета – збереження видового різноманіття та чисельності птахів. Воно виникло в США в 1894 році.
Незабаром свято, що отримало популярність завдяки ЗМІ, почало масово проводитися в усіх штатах, потім прийшло до Європи, а наразі проходить в рамках біологічної програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера" у багатьох країнах світу.

Крім того 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни. 








Немає коментарів:

Дописати коментар