вівторок, 16 листопада 2021 р.

Вчимося бути толерантними

 

Міжнародний день толерантності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО.

 Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. 

Терпимість – це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру.

Терпимість - означає повагу, прийняття та правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів вияву людської індивідуальності. Їй сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті та переконань.

Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів Організації Об’єднаних Націй.

Дуже важливо навчити дитину з самого дитинства не засуджувати інших і не боятися "особливих "дітей, вміти спілкуватись, бути толерантними. Тож пропонуємо кожній малечі переглянути добрі мультики в яких закладена глибока ідея. Зміст кожного мультика потрібно усвідомити і просто для себе зробити висновки, як треба себе повести в тій ситуації.




Немає коментарів:

Дописати коментар