понеділок, 28 червня 2021 р.

Конституція України - основний підручник життя

 Щиро вітаємо  вас із визначним святом – 
Днем Конституції України! 
Бажаємо вам миру і взаєморозуміння, 
яке сприятиме подальшій розбудові нашої державності, 
становлення достатку в кожній родині та здійснення
 усіх планів заради світлого майбуття рідної України!
Нехай у нашій з вами - Державі панують любов, 
злагода та Божа ласка!  

Двадцять п'ять років тому, саме у цей день в 1996 році Верховна Рада України прийняла Основний Закон — Конституцію, яка стала  дієвою основою розбудови Незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства, визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України, консолідації суспільства, створення належних умов для самореалізації кожного громадянина.

День Конституції є головним в українському календарі. Конституція (лат. constitutio — установлення, устрій, порядок) — основний державний документ (закон), який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування представницьких, виконавчих та судових органів влади, виборчу систему, права й обов'язки держави, суспільства та громадян. Інші закони держави, як правило, спираються на Конституцію. Адже Основний Закон наголошує на абсолютній цінності людини, її життя та здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. 

Давай ми з вами заглянемо у минуле і станемо учасниками цього дійства


Конституція надає всім можливість зміцнювати громадянську злагоду на нашій землі, вносити свою частку у державотворення, творити й зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, у якій будемо щасливі ми, наші діти, онуки і правнуки. 

Завітавши до бібліотеки ви зможете почитати "Конституцію України", яка представлена книжковій виставці, 


а зараз за допомогою новітніх технологій ви маєте можливість ознайомитись з текстом Конституції, лише зайти на посилання - https://kodeksy.com.ua/konstitutsiya_ukraini.htm .

Отже, сьогодні, у складний час для України, коли гинуть наші батьки і брати, захищаючи нашу Україну і незалежність від ворога, від кожного з нас залежить подальший шлях нашої держави. Від формування національної свідомості та патріотичного виховання підростаючого покоління. 

Будьмо гідними дітьми нашої Незалежної України дотримуючись - Конституції України!

Немає коментарів:

Дописати коментар