вівторок, 28 липня 2020 р.

Нові пригоди для дівчаток і хлоп'яток




Страуд Д. Сходи, Що Кричать. Роман. Кн. 1 / Джонатан Страуд; пер. з англ. Володимир Панченко. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. -  320 с. - (Серія "Агенція Локвуд І Ко").

Привиди повертаються, щоб помститися живим! Після заходу сонця вулиці міст заполонили злі духи…
Ви боїтеся смертельного доторку привида? Коли кількість нападів духів щодня зростає, агенції психологічних розслідувань стають популярними як ніколи. Найменша, найкрихкіша — та водночас і найкраща з них — агенція «Локвуд і К°»! Познайомтеся із завзятим і трохи дивакуватим Ентоні Лок­ву­дом, а також із його вірним помічником — книголюбом Джор­джем Кабінсом та їхньою новою колегою, відважною Люсі Карлайл! Разом вони застосовуватимуть свої незвичайні таланти для порятунку вашого — і, звичайно ж, свого — життя!
«Сходи, що кричать» — перша книжка з популярної серії «Агенція «Локвуд & К°» відомого британського письменника Джонатана Страуда. Переклав її українською Володимир Панченко, а обкладинку намалював Іван Сулима.


Дерманський С. Чудове Чудовисько в країні жаховиськ / Сашко Дерманський; іл. Максим Паленко. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. - 288с. : іл.


Чудове Чудовисько в країні Жаховиськ – друга книга трилогії. Погоджусь із високою оцінкою І. Малковича) в тому, що книга не гірша першої, а навіть більш насичена подіями й може бути вдало екранізованою. Події, описані в книзі, так і просяться бути змальованими із комп’ютерними спецефектами на великому екрані! Друга книга продовжує розповідь про головних героїв мало не з того самого моменту, коли читач залишив їх у першій частині. Виявляється, що глипач Д.Р.Акула не пробачив своєї поразки на Збіговиську, а запланував підступну помсту Соні та її другу Чу! Соня нетерпляче чекає прильоту батьків, які повертаються із відрядження, однак виявляється, що літак з усіма пасажирами на борту таємничо зник! Знайти батьків та познайомитись із новими дивними створіннями, пережити карколомні пригоди та знайти нових друзів - це все чекає на Соню в другій книзі. Книга розрахована на шкільний вік, але вона вже не така мрійливо-рожева у синій горошок, як перша. Автор торкається теми боротьби добра та зла, знайомить читачів із деякими народними віруваннями та легендами (про Мару-Поторочу, потерчат (цебто душі дітей, які померли нехрещеними), відьом та інших) і врешті відряджає героїв у небезпечну країну Жаховиськ (порівняно з якими Чудовиська – просто діти). В країні Жаховиськ читач зустрінеться з драконами, гігантськими тарганами, деревами, які розмовляють, долиною Вічного Плавання та іншими жахливими явищами. Здається, до останнього моменту зло святкуватиме перемогу, однак завдяки доброму серцю Соні та її друзям станеться маленьке диво: в країні Жаховиськ, куди ніколи не залітають янголи, звідкілясь таки двоє янголів виникнуть! І врешті решт головні герої успішно повернуться додому, а зло знов залишиться ні з чим. Як у в першій книжці, на кожній сторінці присутній гумор, всі літають - летючий ікластий слон, директор на бульбашці із жувальної гумки, менеджер супермаркету на метлі, та летючі гарбузи. Кумедною пародією на реальне життя є процес болотування (так-так, від слова “болото”) у Верховні Страхополохи, як це прийнято в середовищі вельмижахливого гадства. Якість поліграфії на висоті.

Гагеруп К. Дівчинка, яка рятувала книжки / Клаус Гегеруп; пер. з норв. Наталя Іваничук; іл. Лiзи Айсато. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. - 64 с. - (Серія "Ілюстровані історії та казки").

Анна, якій скоро виповниться десять, страшенно любить чита­ти. Якось вона дізнається, що стається з тими книжками, яких ніхто не позичає в бібліотеці. Їх просто знищують! А це значить, що всі її улюблені друзі, яких вона знайшла у книжках, теж можуть зникнути. Чи зуміє дівчинка знайти спосіб, як цьому зарадити? І чи зможе розкрити таємницю історії про зачарований ліс та її загадкового автора? Любов до книжок та до нових світів, які вони відкривають, мають їй у цьому допомогти.

Марченко М. Місто Тіней. Повість /Мія Марченко; худож. Надія Дойчева-Бут. - Київ: Фонтан Казок, 2019. - 360 с.: іл. 

Янгол, вирізаний зі слонової кістки, — єдине, що залишилося дванад­цятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особли­во коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?

Кіплінг Р. Кім / Ред'ярд Кіплінґ; пер. с англ. Юлія Джугастрянська ; іл. Джон Локвуд Кіплінг. – Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2019. – 254 с.: іл.
Роман Ред’ярда Кіплінґа «Кім» вважається вершиною його творчого доробку. Загадкова і незбагненна Індія, яка постає на сторінках роману вибуховою сумішшю культур, народів та віросповідань, захоплює читача своєю красою і потворністю, а головний герой — хлопчак Кім — проводить читача у найпотаємніші її закамарки. З’явившись на межі 19 та 20 століть, «Кім» започаткував цілий жанр «шпигунського роману». Відтак читач, разом із Кімом, може сам стати учасником потаємної і непримиренної боротьби британських та російських спецслужб за вплив у Азії — частини Великої Гри. Не даремно «Гра Кіма», яку читач може знайти на форзаці книжки, здавна була частиною вишколу скаутів по всьому світі, у тому числі й українських пластунів.

Гордер Ю. Різдвяна містерія / Юстейн Гордер; пер. з норв.  Наталя Іліщук.  - Львів: Літопис, 2019. - 252 с.

Відомий норвезький письменник Юстейн Ґордер у своїй книжці майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового. Розповідь у формі передріздвяного календаря дає змогу читачам разом із хлопчиком Йоакимом прожити і пережити знову біблійну історію за до­помогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеєм, коли там сталася радісна новина – народилося Дитятко Ісус.


Касдепке Г. Міфи для дітей / Ґжеґож Касдепке4 пер. з пол. Божена Антоняк.  -  Льві: Урбіно, 2018. - 200 с.
Ґжеґож Касдепке знайомить дітей з Олімпом, горою, де живуть грецькі боги, які без угаву бенкетують і веселяться. А ще – із Грецією звичайних смертних, де живуть люди й міфічні створіння. Робить це автор так кумедно й так незвично, що цю книжку із задоволенням читатимуть не лише дітлахи! Міфи навчають і водночас розважають завдяки авторському почуттю гумору. Сучасна мова, якою послуговується Ґжеґож Касдепке, його дотепність та відчуття слова допоможуть дітям краще пізнати й полюбити античні часи, пробудити до них справжню цікавість.
Ґжеґож Касдепке – автор численних книжкових бестселерів. Лауреат Літературної премії ім. Корнеля Макушинського, він двічі здобував премію «Освіта ХХІ», а також відзнаки Польської секції IBBY та журі премії «Маленьке перо». Герої книжок Касдепке, які зустрічаються не лише в домашніх бібліотечках, а й у шкільних підручниках: Куба і Буба, дітлахи із дитсадка та незвичайна вихователька, пані Мілка, Каспер та його не завжди кмітливий тато, детектив Ниточка – ось далеко неповний перелік тих, із ким ви, можливо, уже знайомі або ще неодмінно познайомитеся! У житті Ґжеґож Касдепке обожнює послухати гарну музику, добряче посміятися і... поледарювати. 

Керролл Л. Полювання на Снарка / Льюїс Керрол; пер. з англ. Юрко Бозная; іл. Дарія Лисенко-Браш. - Київ: Видавництво Laurus, 2019. - 112 с. 
«Полювання на Снарка»  — поема Льюїса Керрола, написана в 1876 році, зразок літератури абсурду. Основа сюжету — полювання команди з дев'яти осіб і бобра на таємничого Снарка. Твір описує «з нескінченним гумором неможливу подорож неймовірної команди в пошуках неймовірної істоти». 


Ліндгрен А. Роня дочка розбійника / Астрід Ліндгрен; пер. із швед. Денис Суворов; іл. Кацуя Кондо. - Київ: Видавництво Рідна Мова, 2019. - 104 с. : іл. - (Серія "Дитячі комікси").
У цій книжці ви поринете в неймовірні пригоди Роні — з моменту, коли дівчинка з’явилася на світ, а блискавка навпіл розколола фортецю. Після перших безтурботних років життя у фортеці Роня вирушає досліджувати великий і захопливий ліс. Вона вчиться уникати небезпек, знайомиться з тваринами та іншими лісовими мешканцями і … зустрічає Бірка  — сина давнього супротивника її батька.

Кокотюха А. Пригоди на Геловін. Повість / Андрій Кокотюха. Харків: Видавництво Фоліо, 2019. - 104 с. : іл.
Надзвичайні пригоди двох восьмикласників — Максима Білана і Дениса Черненка, які до тих пір майже не віталися, — привели до несподіваного результату: хлопці потоваришували. А подальші події ще раз довели незаперечність народної мудрості: вірний друг — то найбільший скарб. Кмітливість та вірність Максима  допомогли Денису спекатися несправедливого звинувачення у пограбуванні, а наступного разу вже він, Денис, допоміг друзям уникнути неприємностей на Геловіні...


Найк А. Як я дорослішаю Посібник для дівчат / Аніта Найк; пер. з англ. Віта Левицька. - Київ: Видавництво Книголав, 2019. - 48 с. : іл. - (Серія "Дитяча полиця").

Дорослішати — круто! Але водночас це трішки хвилююче і навіть лячно… Як усе це відбуватиметься? Чого чекати? Чи з усім вдасться впоратися? Не хвилюйся! Найкраще, що ти можеш зробити, аби підготуватися до підліткового віку, — це дізнатися, як саме змінюватимуться твої тіло і почуття. Ця книжка — твій провідник у мандрівку дорослішання. У ній просто й зрозуміло пояснюється, як влаштований твій організм і які зміни чекають на нього в найближчі кілька років. А ще тут є безліч корисних порад і підказок, які допоможуть тобі з усім впоратися. Дізнавайся більше про саму себе — і розпочинай новий етап життя сміливо та впевнено!

Вілкінсон Ф. Як я дорослішаю. Посібник для хлопців / Філ Вілкінсон; пер. з англ. Віта Левицька. - Київ: Видавництво Книголав, 2019. - 48 с. : іл. - (Серія "Дитяча полиця").
Дорослішати — круто! Але водночас це трішки хвилююче і навіть лячно… Як усе це відбуватиметься? Чого чекати? Чи з усім вдасться впоратися? Не хвилюйся! Найкраще, що ти можеш зробити, аби підготуватися до підліткового віку, — це дізнатися, як саме змінюватимуться твої тіло і почуття. Ця книжка — твій провідник у мандрівку дорослішання. У ній просто й зрозуміло пояснюється, як влаштований твій організм і які зміни чекають на нього в найближчі кілька років. А ще тут є безліч корисних порад і підказок, які допоможуть тобі з усім впоратися. Дізнавайся більше про самого себе — і розпочинай новий етап життя сміливо та впевнено!

Фавіллі Е.  Казки на ніч для дівчат-бунтарок 2 / Елена Фавіллі, Франческа Кавалло ; пер. Т. Савчинська. – Київ : Книголав, 2019. – Київ : Книголав, 2019. – 224 с. : іл. -  (Серія "Дитяча полиця").

 Це друга частина бестселера про дівчат-бунтарок Продовження популярної книжки «Казки на ніч для дівчат-бунтарок 2» вже скоро з’явиться у видавництві #книголав. Чергові 100 неймовірних історій надихатимуть українських читачів та вражатимуть чудовими ілюстраціями. Перша частина «Казки на ніч для дівчат-бунтарок» стала безумовним бестселером. Тисячі українців поповнили свої книжкові полиці історіями, які перекладені на понад 40 мов світу. 



Щєшка Д. Франк Ейнштейн і двигун на антиматерії. Повість. Кн. 1 / Джон Щєшка; пер.  з англ. Ірина Ємельянова ; іл. Браян Біггс. - Київ:Видавництво КМ-БУКС, 2019. -192 с.: іл. 

Вітайте нового героя - Франка Ейнштейна! Поки батьки подорожують світом, Франк із головою поринає в науку. Воно й не дивно, адже дідусь цього хлопчини - відомий на весь Мідвіл винахідник Ал Ейнштейн. Чого тільки не попридумував юний винахідник разом зі своїм вірним другом Вотсоном! Майже самозбірних роботів, здатних розвиватися, двигун, який працює на антиматерії, електропалець, турбомозок, евобластер
Франк всерйоз захопився наукою, але його аж ніяк не назвеш нудним ботаном, бо хіба ж можна так сказати про хлопчика, який ганяє не на звичайному велику, а на летючому ровері?! На сторінках книжок цієї серії Франкові довелося пережити стільки захопливих, а часом і небезпечних пригод, що їх вистачило б на сотню його однолітків. 

Щєшка Д. Франк Ейнштейн і електропалець. Повість. Кн. 2 / Джон Щєшка; пер. з англ.  Ірина Ємельянова ; іл. Браян Біггс. - Київ: Видавництво КМ-БУКС, 2019. -192 с.: іл. 

Франк Ейнштейн - юний геній, науковець і винахідник. Дзвяк - самозбірна особа зі штучним інтелектом. Бряк - майже самозбірна особа зі штучним інтелектом. Разом вони створюють електропалець, прилад, який принесе всьому Мідвілу безкоштовну бездротову енергію. Ті - Едісон, однокласник і головний суперник Франка, може, й не має клепки в голові, але разом із паном Шимпаном закрутить гайки і зіпсує Франкові плани! 

Щєшка Д. Франк Ейнштейн і Турбомозок. Повість. Кн. 3 / Джон Щєшка; пер. з англ. Ірина Ємельянова ; іл. Браян Біггс. - Видавництво КМ-БУКС, 2019. -192 с.: іл. 

Цього разу юний винахідник Франк Ейнштейн береться за створення дивовижного приладу — турбомозку, який би допомагав людству поліпшувати свої фізичні якості. Та згодом з’ясується, що Ті-Едісон, однокласник і головний суперник Франка, паралельно створює подібний прилад, одначе геть не зі шляхетною метою…


Немає коментарів:

Дописати коментар