четвер, 9 липня 2020 р.

Солодка мікстура на книжковій полиці

 КАЗКИ. ПРИГОДИ. КОМІКСИ
 ДЛЯ МОЛОДШИХ ЧИТАЙЛИКІВ

Любі малята!
Ви заскучили за книжковими новинками?
 Завітайте до нас.  В бібліотеці на вас чекають цікаві, кольорові, смачненькі та новенькі книжечки. 
Станьте першими користувачами.

Мої перші казки / Пер. з франц. Л. Кононовича. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 112с.: іл. 

Червона Шапочка, Білосніжка, Гензель і Гретель — усі вони жителі дивовижної Країни Казок. Познайомтеся з ними всіма та пориньте у неймовірні пригоди.






Андрусяк I. Хто боїться Зайчиків. Повість-гра / Iван Андрусяк; худож. Уляна Мельникова. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2018. - 72с. : іл. - (Серія "Богданова шкільна наука в початковій школі").

Химерна, кумедна, а часом і трішечки сумовита повість-гра у казках, оповідках, новелках, жартах, смішках, анекдотах, віршиках, пісеньках, вигадках, а іноді й достовірних історіях, які можна і треба не лише розігрувати, а й просто гратися в них усією родиною (інструкції додаються) – про ймовірні та неймовірні, веселі й ніжно-печальні, дивні й просто житейські пригоди Тата-Дибайла і Мами-Дибайли, Бабусі й Дідуся Дибайлів, Братика-Дибайлика і Сестрички-Дибайлочки, а головне – про Найменше Дибайленя, яке всіх їх уміє «завести».

Була О. Туконі мешканець лісу / О. Була. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. - 36 с.: іл.

У лісі живуть туконі.  Одні тримаються поряд зі своїми деревами, інші дбають про звірів або птахів. Хтось стежить за зміною пір року. Всі туконі дуже заклопотані, але це для них не робота. Туконі Мандрівник відомий своїм рюкзаком-жолудем, його легко впізнати. Одного дня він зібрався навідати свого найкращого друга... Хто його найкращий друг і що означає бути мешканцем лісу? Саме про це – у новій книжкі-картинці Оксани Були.

Бо Т. Тортик для котика / Татуся Бо. - Харків: Видавництво Vivat, 2019.- 48с. : іл. - (Серія "Казки для маленьких чомучок").

"Тортик для котика" - це солоденька книжечка яка розповідає як народжуються тортики та цукерочки. Це книжечка для креативних батьків та їх талановитих і винахідливих діток. 
Вдовиченко Г. Сова, яка хотіла стати жайворонком / Галина Вдовиченко; іл. Христини Лукащук. - Чернівці: Чорні вівці. Книги - ХХІ, 2019. - 48с. : іл.

 "Сова, яка хотіла стати жайворонком" Чудова книга. Позитивна, натхненна, мотивуюча. Спочатку у ній захопила дивна дружба. Таки Сова й Жайворонок-пташки різного польоту. А вони, виявляється, друзі. І ні пізні просинання першої, ні ранні вкладання другого не заважали їм мило спілкуватися. Адже поки... Так, Сова захотіла стати жайворонком. Навіщо? А здогадайтеся ☺ А потім і жайворонок забажав пожити життям нічної птахи. Цікаво, що з того вийшло? А ви прочитайте ☺ Ця книга вчить цінувати різноманітність. Вона змушує бачити позитив, красу, добро там, де, на перший погляд, трохи упереджений, її немає й бути не може. Вона спонукає до роздумів і до висновків, які роблять життя багатогранним і змістовним. Кожну його мить! Вона вчить цінувати власну неповторність, своє життя, а не гнатися за кимось і уподібнюватися комусь.

Вдовиченко Г. Чорна-чорна курка / Галина Вдовиченко; іл. Наталки Гайди. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. - 52 с, : іл. - (Серія "Ілюстровані історії та казки").

Нова книжка відомої української письменниці  Галини Вдовиченко — авторки популярних дитячих книжок про 36 і 6 котів — про те, що звичайна домашня курка може виявитися геть непересічною птахою! Вигадницею неймовірних історій та нових забав, редакторкою «Чорнокурківського вісника», танцівницею фламенко, мешканкою високого горіха… У неї є крилата мрія і життєвий девіз  «Курку з курсу не зіб’єш!». Чорна-чорна курка мріє літати?  Не смішіть пташиний двір! Але той, хто над нею сміється, ще просто не знає, що вона вигадає для того, аби стати птахою високого польоту! Динамічні, іронічні і дотепні ілюстрації  знаної в Україні художниці Наталки Гайди  тонко передають характер героїв книжки  і становлять одне ціле з текстом. 

Винничук Ю. Мандрівний будиночок / Юрій Винничук; іл. Ірини Борисової. - Харків: Фоліо, 2019. - 24с.: іл. - (Серія "Дитячий світ").

З нової веселої книжки відомого українського письменника Юрія Винничука ви дізнаєтеся про захопливі пригоди мандрівного будиночка: про те, як ним заволоділи привиди, в який спосіб він звільнився і хто, врешті-решт, в ньому оселився. 
Дерманський С. Стонадцять халеп Остапа Квіточки. Книга перша: чудернацька. Повість / Сашко Дерманський; худож. Максим Паленко. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. - 224с.:іл. 

Не секрет, що книжки відомого українського письменника Сашка Дерманського, написані буцімто для дітей, з шаленою втіхою «поглинають» і старші читачі, включно з бабусями й дідусями.Цього разу автор утнув іншу штуку: «Стонадцять халеп Остапа Квіточки» — книжка, написана нібито для старшої читацької аудиторії, але ж… Немає жодних сумнівів, що чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа й не менш чудернацькі та смішні походеньки недодідька Вельзепера припадуть до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам. 

Шкляр В. Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді / Василь Шкляр; худож. Кость Лавро. - Львів: Апріорі, 2019. - 48с.: іл.

Це подарункове видання презентують наймолодшим читачам два видатні митці – письменник Василь Шкляр та художник Кость Лавро. Дитячий світ – то суцільні дива та неймовірні пригоди. І якими ж яскравими вони постають в оповідках автора знаменитого «Чорного Ворона» під пензлем одного з найкращих європейських ілюстраторів. Паралельний текст англійською стане унікальною допомогою для розумненьких хлопчаків і дівчаток, охочих змалечку вивчити іноземну мову.

Дивовижні історії для хлопчиків / Л. Слімс та Л. Стоувел; пер. з англ. О. Зозулі; іл. Т. Лалонда. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2019. - 352с.: іл. 

Хлопчаки люблять захоплюючі історії! «Дивовижні історії для хлопчиків» пропонують своїм юним читачам відправитися в дивовижний світ історій про чудовиськ, чарівників, розбійників, фей і чаклунів. Кожна історія дуже яскрава і динамічна. На сторінках ви зустрінете Синдбада, Велетня, папугу і багатьох інших героїв. Сторінки даного видання ілюстровано прекрасними картинками. Тут ви знайдете не тільки старі, всім давно знайомі, класичні, але і багато оригінальних нових історій.

Крижанівський Р. Орден лицарів / Роман Крижанівський; іл. Денис Волощук.- Гайсин. Видавець ФОП Крижанівський Р. П., 2018. - 48с.: іл. - (Серія "Орден лицарів").

Привиди, загадки, карколомні пригоди "Ордену Лицарів"... Шестеро кроликів-героїв та їхні духи-охоронці раз-за-разом рятують світ. Узп, Намхерн, Вась, Ла-Крун, Рекстоун та Савамура. Запам'ятайте ці імена, адже невдовзі вони увійдуть в історію. 
Малкович І. Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами / Іван Малкович; іл. Софії Усс. - Львів: Видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. - 32 с.: іл.
Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив купити їй меду. Але місто велике, а Зайчик — дуже маленький, і він заблукав... Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням. 
Лазуткіна І. Єнотик Бо і повітряна куля / Ірина Лазуткіна; іл. Ростислав Попський. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. - 104 с.: іл.

Ви колись малювали свою мрію? А от Єнотик Бо, який мріяв навчитися літати на повітряній кулі, її намалював! Велетенську повітряну кулю, якою він керує сам, а з його наплічника визирає кротик Ом. Чи встигнуть друзі повернутися до початку «Монгольф’єрії», чи пробачить єнотикові вчитель Ас, чи вдасться Бо подарувати рожеву хмаринку подрузі Аї? Читайте про захопливі пригоди повітроплавців і дізнаєтеся про все.

Льюїс К.С. Небіж Чаклуна. Роман / Клайв Стейплз Льюїс; пер. з англ. В. Наріжної; іл. П.  Бейнс. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 208с.: іл. - (Серія "Хроніки Нарнії"). 

Двійко дітлахів, Поллі та Дігорі, через підступ лихого чаклуна потрапили до дивовижного місця, звідки можна мандрувати іншими світами. Пригоди починаються, а це означає, що на читача чекає одвічна боротьба добра зі злом, мандрівка дивовижними світами, в існування яких віриш, знайомство з цікавими персонажами, котрі запам’ятаються на все життя. Це початок дивовижної серії книжок, відомих в усьому світі під назвою «Хроніки Нарнії». 

Льюїс К.С. Лев, Біла Відьма і шафа. Роман / Клайв Стейплз Льюїс; пер. з англ. В. Наріжної; іл. П.  Бейнс. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 208с.: іл. - (Серія "Хроніки Нарнії"). 

Пітера, Сьюзан, Едмунда і Люсі відправили жити до літнього професора, який мешкає у старовинному будинку. Одного дня, коли діти бавилися у хованки, через шафу Люсі випадково потрапляє до іншої країни, Нарнії. І саме з тієї миті великі пригоди починаються… 
Льюїс К.С. Кінь та його хлопчик. Роман / Клайв Стейплз Льюїс; пер. з англ. В. Наріжної; іл. П.  Бейнс. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 208с.: іл. - (Серія "Хроніки Нарнії").

Шаста — дуже хороший хлопчик, та йому не пощастило з названим батьком. Жорстокий рибалка використовує малого як раба й геть нічому не здатен навчити. Не дивно, що хлопець тікає за першої ж нагоди, а спільником його стає кінь, що вміє розмовляти. Пригоди у казковій країні Нарнії тривають!




Нордквіст С. Як дідусь шукав капелюха / Свен Нордквіст; пер. зі швед. Галини Кирпи. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2018. - 24с.:іл.

Ви не забули дідуня Петсона і кота Фіндуса? Ще б пак! Їх просто не можна забути! Але ця книжка не про них, а зовсім про іншого дідуся. Того, що ніколи не знімав капелюха з голови. Та одного ранку той капелюх... зник. Поки дідусь його шукав, пережив і згадав немало цікавого.
Стілтон Д. Таємниця Сфінкса. Комікси / Харків: Видавництво: Ірбіс Комікси, 2019. - 48 с.: іл. - (Серія "Всесвітньовідомий комікс").

Друга книга серії світового бестселера про Джеронімо стілтоном. Пригода триває! Джеронімо Стілтон, миша, головний редактор газети «Гризун», і його друзі люблять подорожувати в часі і вивчати історію світу. На цей раз вони відвідують славний Єгипет за часів побудови пірамід. Команда потрапляє на будівництво однієї з найвідоміших споруд світу - Сфінкса, у якого тіло лева і голова людини. Але коти-пірати вже тут і прагнуть змінити історію і переконати фараона побудувати Сфінкса зовсім по-іншому! Здається у Джеронімо і його друзів з'явилася нова робота. Адже якщо коти-пірати змінять вигляд пам'ятника, зміниться майбутнє всього Єгипту!

Стілтон Д. Хто викрав "Мону Лізу". Комікси / Харків: Видавництво: Ірбіс Комікси, 2019. - 48 с.: іл. - (Серія "Всесвітньовідомий комікс").

Друзі, це новий шостий комікс «Хто викрав Мону Лізу» про пригоди Джеронімо Стілтона та його друзів! Джеронімо Стілтон проживає в місті Мишанія і працює головним редактором газети «Гризун» - відомого видання на цілому мишачий острові. Найбільше на світі він любить і цінує спокій. І коли історія всієї планети опиняється під загрозою через підступних планів шкідливих котів-піратів, Джеронімо разом зі своїми друзями і родичами сміливо вирушає в минуле.
  Неймовірний сюжет, і знову коти-пірати проти команди Стілтонів, а під загрозою – метр Леонардо да Вінчі! 
Читачі не тільки з затамуванням подиху слідкуватимуть за розвитком подій, а й дізнаються про епоху Ренесансу, Францію 16 століття, шедеврами Леонардо і його життя.

Вуд А. Знайди помилки : давня історія / Аманда Вуд , Майк Джоллі; пер. з англ. Мар'яна Чорновіл; іл. Ф. Касл. - Київ: Книголав, 2018. - 48 с.: іл. - (Серія "Дитяча полиця").
Дорослі добре знають, що історія – одна з найважливіших наук. Кажуть, що на її помилках треба вчитися, щоб суспільства ставали кращими, а люди – щасливішими. Якщо ви хочете прищепити своїй дитині любов до історії, або поглибити початкові знання, зверніть увагу на оригінальну, кмітливу й веселу книжку Аманди Вуд і Майка Джоллі.
«Знайди помилки: давня історія» пропонує маленькому читачеві перевірити свою увагу та обізнаність, відшукуючи помилки на яскравих малюнках про життя у давнину: від кам’яної доби до піратства, від єгипетських фараонів до середньовічних лицарів. На кожній ілюстраціє є 20 речей, яких не могло бути в тій чи іншій епосі. Правитель майя з наручним годинником, римський воїн у джинсах, грецька ваза в Давньому Китаї Очевидні помилки, але далеко не всі вони будуть такими легкими. Якщо під час детективного розслідування виникнуть труднощі, треба лише перегорнути сторінку і дізнатися правильні відповіді. 

Саразен О. Футбол / Саразен Орелі; пер. з франц. Дарія Бібікова; іл. Тьяго Америко.- Київ: Книголав, 2019. - 96 с.: іл. - (Серія "Дитяча полиця").

Гра мільйонів, популярна у всьому світі, ? футбол об'єднує, допомагає долати кордони власних можливостей й знаходити нових друзів. Всі подробиці про цей захопливий вид спорту зібрано в одній книжці для дітей, які мріють побити рекорди Ліонеля Мессі чи Ліке Мартенс. «Футбол» французького автора Орелі Сарразена ? чудово ілюстрований довідник для найменших читачів, в якому докладно пояснюється, чим же є вид спорту, що інколи змушує дорослих поводитися як діти, а малечу ? прагнути перемоги з усією серйозністю та відповідальністю. Книжка містить розділи, присвячені різним аспектам футболу: тренуванням, змаганням, амуніції, правилам, видатним гравцям. Видання орієнтоване на хлопчиків і дівчат. Читаючи й переглядаючи сторінки книжки, майбутні зірки національних чемпіонатів дізнаються, як влаштовані бутси, які вправи слід виконувати, щоб бути сильними та верткими, на яких позиціях на полі знаходяться захисники, воротар та представники інших ігрових амплуа, які фінти принесуть команді перемогу тощо. Орелі Сарразен вчить, як розумітися на жеребкуваннях та перебігу найважливіших футбольних змагань, розповідає про роботу рефері, пояснює різницю між поняттями «клуб» і «команда». «Футбол» містить чимало цікавої та корисної інформації, яка допоможе дітям обрати для себе улюблений вид спорту....

Льєнас А. Монстрик і його кольори / Анна Льєнас; пер. з ісп. Ярослава Стріха. — Київ : Каламар, 2019 - 48 с.: іл.

Книжка-картинки відомої каталонської письменниці Анни Льєнас «Монстрик і його кольори», здатної швидко та легко допомогти малечі розвинути емоційний інтелект і підготуватися навіть до найбурхливіших переживань і хвилюваннь. Разом із маленькими читачами харизматичний головний герой цієї симпатичної книжки весело та делікатно досліджуватиме почуття, а заразом і кольори, мандруючи зі сторінки на сторінку, розглядаючи яскраві малюнки та показуючи кожну емоцію через простий і зрозумілий приклад. А однойменна розмальовка перетворить процес вивчення емоцій на веселу та захопливу гру. Крім того, вона допоможе малюкам ще краще розібратися з власними емоціями та реалізувати свій творчий потенціал.


Слідкуйте за книжковими новинками. Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар