четвер, 20 лютого 2020 р.

День пам'яті


ВОНИ ПОМИРАЛИ, ЩОБ ЖИЛА УКРАЇНА
Господь вас вибрав з-поміж нас усіх,
Бо ви найбільш були цього достойні,
Щоби полинули в Його Небесний світ
Й спочили вічно у його долоні.
Сьогодні 20 лютого всі українці вшановують шосту річницю  кривавих подій на Майдані під час Революції Гідності. Саме в ці дні в центрі Києва загинула найбільша кількість учасників тримісячних протестів - понад 100 осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.
В бібліотеці оформлена виставка-пам’ять «Не журись Україно, ми твої сини», яка містить документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні та підбірки газетних статей та друкованих матеріалів про наших місцевих героїв, які загинули за Україну.
Для користувачів бібліотекарі читального залу провели годину вшанування "ВОНИ ПОМИРАЛИ, ЩОБ ЖИЛА УКРАЇНА" та провели коментоване читання книг, які представлені на виставці-пам'яті та переглянули відеоматеріали страшних подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві.





 Віртуальних користувачів запрошуємо згадати та вшанувати пам'ять наших земляків прочитавши на сторінці http://chitaliya.blogspot.com/2019/02/blog-post_18.html#more

Немає коментарів:

Дописати коментар