четвер, 19 грудня 2019 р.

Зустріч зі Святим Миколаєм

В УКРАЇНСЬКИЙ РІДНИЙ КРАЙ ЇДЕ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ

Грудень – щедрий на різноманітні свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі перше новорічне диво - День Святого Миколая Чудотворця. 
Сьогодні  до бібліотеки на літературно-пізнавальні посиденьки завітали  користувачі-учні ЗОШ № 11. 
Ганна Іванівна – бібліотекар молодшого відділу, розповіла малятам про Святого Миколая, його батьків, про значення і святкування свята у цілому світі, яке має дуже давню, цікаву історію… 
В цей день, за легендою, Святий Миколай спускається з небес на землю, щоб нагородити дітей подарунками за їх добрі справи. 
Ганна Іванівна зробила коротенький огляд літератури, яка була підібрана на книжковій виставці і радила почитати діткам.
Діти розповідали, що сьогодні вночі до них приходив Миколай і поставив подаруночки, які вони писали йому у листах–проханнях. Але вони спали і Миколая вони не бачили і тут коли діти проспівали  пісню про Святого Миколая хлопчик голосно сказав "Святий Миколай до нас завітай" і тут  несподівано для дітей відчиняються двері і з'явився Святий Миколай. Всі дуже зраділи…
 
Діти дякували за подаруночки, які вони отримали у цю чарівну ніч, коли Святий Миколай сходить на землю.  Святий Миколай розповів діткам про святкування свята Миколая та давав настанову бути чемними, гарно вчитися, любити та шанувати своїх батьків та любити свою рідну неньку Україну, але незабувати щиро молитися та ходити в церкву.
 
Миколай звернувся до діток чи знають вони віршики та пісеньки про Миколая та колядки
 
і кожний учасник свята розповідав віршик за що отримали солодкі подаруночки.




Після виступів дітей Святий Миколай усім присутнім діткам та дорослим роздав солодощі.
Завідуюча бібліотекою Оксана Миколаївна запросила читачів на новорічно-різдвяні святкування, які будуть проходити у бібліотеці протягом грудня-січня місяця.
На завершення святкування усі присутні ще раз подякували за гостинці Миколаю, заспівали колядку «Ой хто, хто Миколая любить» та зробили фотосесією. 
Святий Миколай наказав діткам чекати його у 2020 році він знову прийде до них у гості з гарними подарунками.

Немає коментарів:

Дописати коментар