четвер, 5 грудня 2019 р.

КНИЖКОВІ НОВИНКИ ДЛЯ КОЖНОЇ ДИТИНКИ


Шановні Читайлики!
До вашої уваги подаємо книжкові новинки, які надійшли у фонди нашої бібліотеки.
 Тож не баріться і станьте першими користувачами цікавих книг.

Смаколики для найменших
Результат пошуку зображень за запитом "ЧИТАТИ КНИГИ"
Зимові казочки для малюків. Українські народні казки : Збірка казок / Іл. М.Антипової. - Київ: Країна мрій, 2016.- 80с.: іл.
Зимові казочки для малюків. Українські народні казки : Збірка казок
Збірка казок про зиму. З цієї книжки малий читач дізнається, чому ведмідь Данило Бурмило відмовився зимувати у теплому хліві, як лінива білка стала працьовитою і чи вийшло у звірів утекти від зими. Чудовий подарунок до новорічних свят! Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Колобок. Улюблена казка з завданнями та налiпками – Київ: Сім кольорів, 2016. - 32с. : іл. 
«Колобок» – одна з тих казок, яку першою читають дитині. Вона містить багато повторів, таких корисних для запам’ятовування казки та розвитку мовлення. Окрім прочитання цікавої казки, ми пропонуємо мамам і татам, бабусям та дідусям, разом зі своїми улюбленцями:
  • дофарбувати казку за допомогою налипок;
  • допомогти КОЛОБКУ пройти лабіринт, дістатися до хатинки;
  • розгадати веселі дитячі загадки; 4. посміятися над анекдотами;
  • за допомогою «ОБВОДИЛОК» та «ЗГАДАЛОК» запом'ятати героїв казки;
  • зробити тематичні аплікації з кольорового паперу та ниток;
  • провести веселу ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКУ.
Ця книжка рекомендована, як педагогам дошкільних навчальних закладів які допоможуть цікаво організувати заняття по програмі виховання і навчання дітей від двох до семи років «Дитина» у розділі «Художня література».

Балух Л. Пригоди Оленки, або ангорські кролики / Л. Балух; худож. Н. Луцишин. - Львів: Мульти-Арт, 2016. - 72 с.: іл.
В книжці описані пригоди сільської дівчинки Оленки та її товаришок. Книжка для тих діток, які люблять досліджувати навколишній світ.

Бабусині казки. - Київ: Нова дитяча література, 2011. - 79 с.
До вашої уваги цікава двостороння книга для малят. У книзі ви знайдете українські казочки, які розміщені на 54 сторінках. А з другої сторони на 24 сторінках вміщені віршики для діток, яких навчають у дитячому садочку.

Новинки для любителів пригод
Результат пошуку зображень за запитом "ПРИГОДИ"
Рутківський В. Гості на мітлі: Казкова повість / В. Рутківський. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. -240 с. - (Серія "Серія: Дитячі книги для читання").
Результат пошуку зображень за запитом "Рутківський Гості на мітлі"
Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею. Спочатку страшні посланці навіть перевиконують план...

Рутківський В. Сторожова застава: Повість із життя Київської Русі / В. Рутківський. - Київ: Видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га", 2017. -304 с. 
Результат пошуку зображень за запитом "рутківський сторожова застава"
Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. П’ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі, тобто землі Руської.

Джером, Клапка Джером . Троє в одному човні (як не рахувати собаки): Роман / Д.Клапка Джером; пер.: з англ. Ю. Лісняка. - Київ: Школа, 2009. - 224 с.: іл. - (Серія "Світ неймовірних пригод"). 
Роман Джерома Клапки Джерома "Троє в одному човні" абсолютно змінив життя автора. Написаний за спогадами про медовий місяць на Темзі, роман приніс письменнику світову славу, вплинув на багатьох гумористів і сатириків у всьому світі й до того ж сприяв розвитку річкового туризму. Історія трьох друзів - Джорджа, Гаріса та Джея, котрі здійснюють прогулянку на човні Темзою, відпочивають від Лондона з його нездоровим кліматом і на деякий час поєднуються з природою, - й посьогодні залишається неперевершеним зразком англійського гумору.

Лялька. Оповідання про дитинство: Коротка проза. - Львів:  Видавництво Старого Лева, 2018. 168  с. 
Результат пошуку зображень за запитом "лялька оповідання про дитинство"
"Лялька. Оповідання про дитинство" — збірка короткої прози сучасних українських письменників. Ці твори — яскраві та щемкі, ніжні, а часом й болісні. Вони про світ дитинності, коли все бачиться й сприймається так по-особливому.
13 різних історій про час і стан, коли лялька — найліпша приятелька, дерева високі-високі, а звичайні речі перетворюються на казкові.

Нестайко В. Супер "Б" з "фрикадельками": Повісті / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2017. - 288 с.: іл. 
Фото - Супер "Б" з "фрикадельками"
До збірки творів Всеволода Нестайка увійшли повісті «Одиниця з обманом» і «П'ятірка з хвостиком» у новій авторській редакції, а також повість «Супер «Б» з «фрикадельками». У цих творах вирує шкільне життя з його радощами і прикрощами, веселими і сумними подіями. Письменник із великою любов’ю ставиться до своїх героїв, яким притаманні найкращі людські якості: щирість і відданість, здатність до співчуття і самопожертви, готовність прийти на допомогу і вмінні дружити.

Нестайко В. Пригода в кукурудзі: Оповідання. / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2018. - 208 с.: іл. 
До цієї збірки класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка ввійшли найкращі оповідання, які публікувалися в періодиці та включалися до збірників протягом десятків років і тільки вперше були зібрані під однією палітуркою. Переживаючи яскраві пригоди з маленькими героями оповідань, юний читач пізнаватиме світ, довідуючись, чим відрізняються правда і кривда, як залишатися оптимістом у найскладніших ситуаціях, а головне — що таке справжня дружба.

Нестайко В. Космонавти з нашого будинку: Повість і оповідання / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2017. - 352 с.: іл. 
Результат пошуку зображень за запитом "нестайко космонавти"
У даній книжці  Всеволода Нестайка увійшли повість ''Пригоди Грицька Половинки'' та кілька яскравих оповідань про життя школярів, їхні веселі пригоди і справжню дружбу.

Книги за шкільною програмою
Пов’язане зображення
Нестайко В. Чарівний талісман: Повісті / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2016. - 288 с.: іл. 
Результат пошуку зображень за запитом "нестайко чарівний талісман"
До збірки увійшли три повісті: «Таємниця Віті Зайчика», «Чарівний талісман» і «Повість про те, як школярі побували в доісторичному часі і чим це закінчилося». У цих творах ідеться про шкільне життя, про справжню дружбу, захопливі пригоди й дивовижні події, учасниками яких стають школярі. З притаманною йому майстерністю, щирістю, глибиною автор описує непрості стосунки дітей з дорослими, уміння своїх героїв знаходити вихід зі складних ситуацій. Як і завжди, у творах Всеволода Нестайка немає місця тузі, зневірі, журбі; натомість читачів приваблює гумор, самовідданість, оптимізм героїв, віра у здійснення мрій.

Пагутяк Г. Втеча звірів, або Новий бестіарій: Казкова повість / Г. Пагутяк; іл. М. Паленко. - Київ:Видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га", 2006. -240 с.: іл.
Результат пошуку зображень за запитом "пагутяк втеча звірів"
Чому звірі покидають людей і відпливають на чарівному кораблі? Адже наша Земля така велика... Одна з найталановитіших сучасних українських письменниць Галина Пагутяк намагається зупинити їх у казковій пригодницькій повісті «Втеча звірів, або новий бестіа́рій». Це книга написана 1989 року Галиною Пагутяк, але з рукописом траплялись дива. Видали книгу лише 2006 року видавництвом «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Автор книжки поєднує дві книги: перша — «Aphologia animalia» («На захист тварин»), а друга — «Книга Єдинорога». У книзі автор закликає до збереження природи і відображає пригоди Каспара і його подруги Доні. 

Карпенко-Карий І. Сто тисяч: П'єси / І. Карпенко-Карий; худ. А. Канкава. - Харків: Віват, 2018. - 192 с. : іл. - (Серія "Шкільна бібліотека"). 
До цієї книжки увійшли п'єси видатного українського драматурга Івана Карпенка-Карого «Сто тисяч», «Мартин Боруля», «Хазяїн». У них відображено загострення класових протиріч, життя сільської буржуазії та козацтва в Україні у другій половині XIX ст. Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.

Нечуй-Левицький І. Кайдашева сім'я: Повісті, оповідання, роман / І. Нечуй-Левицький. - Харків: Фоліо, 2016. - 605 с. - ( Серія "Шкільна бібліотека української та світової літератури").
Фото - Кайдашева сім'я
До книги відомого українського письменника-реаліста Івана Нечуя-Левицького (1838—1918) увійшли повісті й оповідання з народного життя («Кайдашева сім’я», «Микола Джеря», «Баба Па­раска та баба Палажка»), в яких автор створив колоритні постаті з усіх верств населення, а також роман «Хмари», що присвячений темі української інтелігенції і зображує людей широких, прогресивних поглядів, які своєю гуманною просвітницькою діяльністю відкривали народу перспек­тиви нового, вільного і розумного буття.


 ЧИТАЙТЕ ТА СТАНЬТЕ УСПІШНИМИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар