четвер, 21 листопада 2019 р.

ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ

УКРАЇНА - КРАЇНА НЕСКОРЕНИХ
21 листопада – День Гідності та Свободи. В цей день ми вшановуємо патріотизм й мужність наших співвітчизників, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Цей день відзначаємо згідно Указу п'ятого Президента України від 09 листопада 2015 року № 633 21 листопада 2015 року.

Сьогодні в нашій бібліотеці читачі з хронометру пам'яті: "Наш дух не зламати, свободу не вбити" дізнались про  патріотизм і мужність громадян-учасників Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років, однієї із знакових дат в історії України. Саме такими заходами ми виховуєм в дітях почуття патріотизму, любові до рідної країни та розвиваваєм бажання стати гідними громадянами України. 
На завершення зустрічі усі учасники заходу вшанували пам'ять загиблих наших Героїв-земляків хвилиною мовчання.
 Напередодні  відзначення Дня Гідності  і Свободи працівники бібліотеки разом з учнями 3-Б класу СЗОШ №3 та класним керівником Дибовською Оксаною Федорівною провели радіожурнал: "УКРАЇНА - КРАЇНА НЕСКОРЕНИХ"  
 
 Діти згадали історію Нескорених Героїв - козаків, Січових Стрільців, Героїв Крут, Героїв Революцій: Свободи і Гідності та Героїв сьогодення.  
Всі учасники радіожурналу мали слово: розповідали цікаві факти історії певного періоду, декламували вірші та співали пісні про Україну.  

 

Учасників радіожурналу було багато, але дякуючи пані Галині Михайлівні - ведучій радіохвилі "Голос Стрия" всі були задоволені таким прекрасним записом. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар