понеділок, 23 вересня 2019 р.

КНИЖКОВА ФЕЄРІЯ

Результат пошуку зображень за запитом "книги їдуть до бібліотеки"
Впродовж літа в нашій бібліотеці проходила благодійна акція "Подаруй бібліотеці українську книгу"

Дарування книг бібліотеці — це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду. Книги, подаровані читачами, мають особливе значення. Саме паперова книга була, є і завжди буде найкращим подарунком бібліотеці. За кожною обкладинкою живе цілий світ, кожна сторінка - знайомства, зустрічі, переживання.

Подарована бібліотеці книга - це радість більша, ніж одній людині, адже вона може стати улюбленою для багатьох шанувальників паперових видань. Бо книги в бібліотеці – це книги-мандрівниці, які мандрують від одного читача до іншого… 

Активну участь в даній акції брали, як користувачі бібліотеки так і стрийські автори- друзі бібліотеки. 
Колектив бібліотеки висловлює щиру подяку всім учасникам акції за подаровані видання. 

Книги чекають на своїх друзів - Читайликів в бібліотеці
Саме напередодні святкування Всеукраїнського дня бібліотек ми презентуємо підсумки цієї акції на сторінці нашого блогу 
"Книжкові новинки"

Результат пошуку зображень за запитом "вітчер. ніна"Вітчер М. Ніна і загадка Восьмої Ноти: Кн.2 / М. Вітчер. - Київ: Махаон-Україна, 2009. - 416с.
У другій книжці серії школярка Ніна разом зі своїми друзями Додо, Роксі, Ческо і Фйоре й далі змагається з Магом Карконом і його посіпаками, а також виконує свою місію щодо врятування планети Ксоракс, яку заповідав їй дідусь, Михайло Мезинський, Білий Маг і алхімік. Щоб розкрити Другу Таємницю, Ніні та її друзям доводиться за допомогою магії перенестися до Стародавнього Єгипту. Там на них очікує несподівана зустріч із войовничими муміями й... Карконом. Допомагає юному товариству давньоєгипетський бог Осиріс і магічна Восьма Нота.

Результат пошуку зображень за запитом "все про все на світі"
Все про все на світі. - Київ: Махаон-Україна, 2003. - 383 с.: іл. - (Серія "Енциклопедія для дітей").
Книга містить такі розділи: людина, тварини, рослини, всесвіт, планета Земля, наука і техніка, тварини, людина, Земля, наука.




Головащенко С. Історія християнства: Курс лекцій: Навч. посібник/ С. Головащенко. - Київ: Либідь, 1999. - 352с.
Головащенко С. Історія християнства: Курс лекцій: Навчальний посібник
У курсі лекцій розглядаються історія та сучасність християнства як світової релігії. Становлення християнського релігійно-церковного комплексу показане через специфіку різних конфесій та у зв'язку із суспільно-політичним і соціальним розвитком. Належне місце в книзі посідає історія християнських віровизнань в Україні. Підкреслено своєрідність вітчизняної християнської традиції, відкритої до міжкультурного діалогу та взаємодії.



 Євсєєнко С. Поетичний світ Лесі Павлів: науково-методичний посібник / С. Євсєєнко. - Стрий: Щедрик, 2012. - 80с.: іл.

Науково-методичний посібник розкриває грані поетичноготаланту відомої поетеси зі Стрия, що на Львівщині, Л.Павлів, джерела, тематику її поезій, особливості художньої мови, характер текстотворення.



Результат пошуку зображень за запитом "кметюк зродились ми"Кметюк І. Зродились ми великої години: документальна публіцистика / І. Кметюк. – Надвірна: ПрАТ “Надвірнянська друкарня , 2012.-228 с. 
Книжка «Зродились ми великої години» – одне з найбільших досягнень не тільки краєзнавців району, а й усього Прикарпаття. Праця відображає один з найдраматичніших періодів національно-визвольної боротьби українського народу на Станіславщині в роки Другої світової війни і після – від кінця 1930-х і до середини 1950-х. Автор доводить, що український визвольний рух того періоду – унікальне явище не лише нашої, а й європейської історії. Бойові операції УПА високо оцінював французький президент де Голь, їх вивчають у вищих військових навчальних закладах США. Іван Васильович прослідковує зміну ідеологічно-програмних настанов ОУН: від інтегрального націоналізму до побудови всенародної держави, в якій відсутня різка майнова диференціація, свавілля бюрократії. Автор показує ОУН як політичну силу, яка намагалася діяти незалежно від німецько-фашистської влади. 

Кондратенко М. Коли ми були молодими / М. Кондратенко. - Стрий: Щедрик, 2010. - 203с.


Нове полотно письменника - великий епічний твір Миколи Кондратенка "Коли ми були молодими". Це духовна сповідь письменника про прожиті і пережиті роки цілого покоління, про роки, коли українська духовність рятувалася найперше тими особистостями, котрі розуміли, що найперше треба берегти власну душу.

 Миськів Л. Пісня, намальована Тарасом: п'єса / Л. Миськів. - Стрий: Щедрик, 2015.- 48 с.: іл.                   П'єса  "Пісня, намальована Тарасом" побудована на переказах та легендах, що окреслюють моменти з дитинства Тараса Шевченка, де перші проблиски творчої праці майбутнього українського генія переплетені буднями сирітської долі. Перекладена п'єса англійською, польською, італійською та французькою мовами. Дана книга написана двома мовами: українською та англійською. Перекладачами книги були - Олександра Якимів - вчитель-методист англійської мови  та Ірина Теницька - старший вчитель англійської мови...

Пані Лідія присвятила книгу "Пісня, намальована Тарасом" своїм внучкам Софійці та Ксені. 

Результат пошуку зображень за запитом "ніцой дві"
Ніцой Л.  Дві бабуськи в незвичайній школі, або скарб у візку /Лариса Ніцой; мал.Е. Елліс. - Київ: Самміт-Книга, 2016. - 192с.

Головні герої, Василинка, Любомирчик та Олежка, відправляються на пошуки скарбу. Вони потрапляють у пригоду, не остання роль у якій випаде двом бабусям. Одна з них поведена на приготуванні та споживанні їжі, а друга – фанатка спорту та здорового способу життя. В сюжет цієї кумедної історії письменниця легко вплітає сучасну актуальну тему інвалідів у соціумі. Повість пересипана гумором, додає настрою та читається на одному диханні.


Островська Є. Мама, Каська, я і гангстери: повість-казка / Є. Островська; пер. з пол. І. Андрущенко. - Київ:  Махаон-Україна, 2010. - 320с.: іл.                                                                                                   У повісті відомої польської письменниці Єви Остров­ської (нар. 1938 р.) головна героїня чотирнадцятилітня Данута Сосновська схожа на пухку пампушку. Вона щи­ро розповідає про свої комплекси, сестру-близнючку і про маму, якій доводиться виховувати їх без тата. 


Павлів Л. Під крилом долі: вірші / Л. Павлів; іл. Н. Грабар та ін. - Стрий: щедрик, 2005. -91с.: іл.
До нової збірки поетеси Лесі Павлів ввійшли вірші, які тонко передають вистраждані почуття. 






Павлів Л. Пісенька для Яринки: вірші для малят/ Л. Павлів; іл. Я. Тимчишин. - Львів: Каменяр, 2005. - 20с.: іл.

У черговій збірці авторка щиро і довірливо зображає світ очима дитини, вчить добру і чуйності.


Павлів Л. Симфонія Чорного моря : поезії / Л. Павлів. - Стрий: Щедрик, 2007. - 63с.: іл.                                                    До нової збірки відомої сучасної української поетеси Лесі Павлів, ввійшли вірші, пронизані ліричними настроями та відповідними душевними переживаннями, сповненими щирих експресій від пізнання незвіданих глибин життя.




Павлів Л. Сонечко в хаті : вірші / Л. Павлів; іл. Я. Тимчишин, М. Павліва, Лесі Павлів(молодшої та А. Павліва. - Львів: Каменяр, 2008. - 67с.: іл.
у даній збірці відображається світ очима дитини. Свою книжку пані Леся присвятила своїм внукам Ярини та Марка, які зображені на світлині книжки. Світлі та проникливі поетичні рядки доповнюються своєрідними малюнками дочки письменниці Лесі, сина Андрія та внуків Ярини та Марка. 


Ребет Л. ОУН, нація, демократія, Україна: вибрані праці, статті, спогади / Лев Ребет. - Київ: Видавництво імені Олени Теліги, 2013. - 336с.
У виданні упорядник зібрав праці Лева Романа Ребета «Світла і тіні ОУН», «Походження українців, росіян і білорусів у світлі сучасних совєтських теорій», «Формування української нації», статті Дарії Ребет «На непопулярних позиціях», «Вина, дійсність і доцільність», матеріали «Лев Ребет і процес проти Сташинського», спогади Анатоля Камінського, Василя Маркуся, Мирослава Прокопа, Ірини Козак, а також свої дописи про Лева Романа та Дарію Ребетів з нагоди їхніх ювілеїв. 
Запропоновані статті і спогади багато скажуть уважному читачеві про час, що минув. Книга буде потрібною історикам, особливо тим, хто цікавиться історією ОУН, та сприятиме поглибленому вивченню життєвого й творчого шляху патріотів, які все своє життя присвятили боротьбі за незалежну Україну. 

Результат пошуку зображень за запитом "ірен роздобудько гра в пацьорки"Роздобудько І. Гра в пацьорки: збірка оповідань / І. Роздобудько. - Київ: Нора-Друк, 2011.- 240с.

«Гра в пацьорки» — збірка оповідань, написаних в різні роки.
Пацьорки — дрібний різнокольоровий бісер. Ним можна вишити гарну картину, а можна розсипати по підлозі і ніколи не зібрати до купи. Власне, все наше життя — гра в пацьорки. І від того, як ти використовуєш ці «дрібниці шиття», залежить, чи складуться вони у візерунок.

Савчинська-Латик Т. В небі плавають хмаринки: вірші / Т. Савчинська-Латик.; худ. І. Коба. - Львів: УАД, 2016. - 20с.: іл.          У цій книжечці авторка для малят написала віршики про природу та її мешканців.



Савчинська-Латик Т. Герої наші не вмирають...: поезія / Т. Савчинська-Латик.- Стрий: Щедрик, 2016. - 30с.                      Чергова збірка поезій письменниці присвячена сьогоднішнім подіям на сході України. Виважене і хвилююче її слово змушує читача відчути біль, сприймаючи і увіковінюючи в собі численні жертви ціною в життя всіх, хто віддав його за нас... 

Савчинська-Латик Т. Добрий Святий Миколай: вірші / Т. Савчинська-Латик; худож. Я.Латик.- Львів: Каменяр, 2010. - 19с.: іл. 
У новій поетичній книжці відома сучасна письменниця із Стрия, що на Львівщині, відтворює стан дитячої душі напередодні зустрічі зі Святим Миколаєм. Окремий вірш присвячено Ангелові-охоронцеві, який завжди супроводжує кожну людину.


Савчинська-Латик Т. Крапелини / Т. Савчинська-Латик.- Дрогобич: Коло, 2016. - 126с.                                                                   У даній збірці письменниця наголошує на прописні істини, які часто розгублюються у щоденному ритмі життя. "Крапелини" - це рядки строф, де вміщається глибина думки. Афоризми приходять самі собою, без запрошення, майже раптово. Афоризми - катрени, у яких подеколи - суть життя. 

Савчинська-Латик Т. Наші небесні охоронці: вірші / Т. Савчинська-Латик; іл. С. Садловська.- Львів: Каменяр, 2006. - 16с.: іл.                    У цій чарівній книжечці поетеса розповідає про небесних охоронців-ангелів. День за днем, будучи поруч з нами, вони допомагають нам у навчанні, у праці, застерігають нас від біди.


Савчинська-Латик Т. Про тих хто поруч / Т. Савчинська-Латик; худож. І. Буник.- Львів: Видавництво Ліга-Прес, 2009. - 52с.: іл.   
У новій збірці сучасна українська поетеса зі Стрия, кавалер міжнародного дитячого ордену "Усмішка", змальовує прекрасний світ дитинства.




Савчинська-Латик Т. Свята Земля: проза / Т. Савчинська-Латик.- Дрогобич: Коло, 2013. - 94с.
Людські дороги деколи ведуть нас по несподіваних і крутих закутках, які дарує доля. І мрія, яка колись здавалась нездійсненною, стає фізично відчутною. Отже вона (мрія) здійснюється.
Письменниця здійснила свою, омріяну впродовж минулих років мрію, відвідавши Святу Землю, де відчутні, незважаючи на пройдені тисячоліття сліди Богочоловіка-Ісуса Христа. Його науки, життя, зустрічі з простими людьми-рибалками. Ісус продовжує навчати і допомагати нам, сучасним звичайним людям, які в своїх буднях часто можуть не почути Його тихого голосу в своєму серці.

Савчинська-Латик Т. Цікавинки звідусіль, або Тиждень-батько гоноровий: вірші / Т. Савчинська-Латик; худож. І. Буник.- Львів: Каменяр, 2007. - 31с.: іл.   
Нова книжка допоможе батькам ввести своїх дітей у загадковий і чарівний світ днів, тижнів, місяців, тобто допоможе маленьким слухачам зрозуміти таке поняття, як час.  вірші, що ввійшли до книжки, веселі,сонячні, наповнені добротою. Вони навчаться справедливості, відповідальності за свої вчинки, виховують почуття любові до ближніх, до рідного краю.

Савчинська-Латик Т. Щебече малеча: вірші / Т. Савчинська-Латик; мал. С. Садловської.- Львів: Каменяр, 2006. - 62с.: іл.                                            У цій збірці віршів стрийська поетеса змальовує прекрасний світ дитинства.
Сов'як Р. Остап Нижанківський / Р. Сов'як. - Стрий: Щедрик, 2019. - 256с. - (Серія "Славні стрияни").                                                           Ця праця - дослідження про життя і творчу діяльність видатного українського композитора і громадського діяча, отця Греко-католицької церкви Остапа Нижанківського.

Результат пошуку зображень за запитом "троє проти зла"
Троє проти Зла: комікс.Ч1. - Львів: ЗУКЦ, 2019. - 144с.: іл.
"Троє проти Зла" – сихівський-фентезі-комікс-телефонний довідник. Це історія про двох друзів, котрі змушені попасти у паралельний світ, щоб врятувати свого третього друга. Там на них чекають посередні пригоди.



Чистух, В. Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара / В. Чистух; упоряд. Марія Рипан; фот. з архіву родини Гузарів. - Львів: Логос, 2017. - 64 с.
Запропонована читачам книжка є своєрідним продовженням висвітлення історії села Завалова, що на Підгаєччині, розповідей про визначних людей, розкритих автором у попередніх роботах. У виданні представлена коротка історія родини Дмитра Гузара, який більше ніж півстоліття був парохом села і покоїться разом зі своєю дружиною у завалівській землі та правнуком якого є Блаженніший Любомир Гузар. Книжка призначена передусім тим, хто цікавиться історією рідного краю, хто хоче дізнатися про родовід владики Любомира, представники якого відзначилися активною діяльністю для блага суспільства, були гідним взірцем для наслідування як у своїй епосі, так і в наші дні.
Фото - Тарас Шевченко. Усі твори в одному томі
Шевченко Т. Усі твори в одному томі / Т. Шевченко. - київ: Ірпінь: ВТФ "Перун", 2006. - 824с.  
Вперше в історії української літератури в одному томі вміщено всю літературну спадщину великого українського поета Тараса Шевченка, автора творів, які принесли митцеві любов народу та обезсмертили його ім’я.






Отож, пропонуємо тим, хто не приймав участь у такій акції згадати відому мудрість «книга - найкращий подарунок» і зробіть свій власний дарунок – подаруйте  дитячій бібліотеці українську книгу.  
Результат пошуку зображень за запитом "подарунок книг"

Немає коментарів:

Дописати коментар