вівторок, 17 березня 2015 р.

20 березня - День обласного читання

20 березня по всій Львівській області буде проводитись Обласний день читання. Наша бібліотека теж підтримує таку акцію. В читальному залі буде проходити День читання "Читаємо книги видавництва "Старого Лева". 




Пропонуємо  вам разом з нами приєднатися до цієї чудової ідеї і подарувати своїм друзям радість спілкування з книгою. Цей день стане для Вас святом Слова, Книги та Читання.
До Вашої уваги представляємо книги видавництва "Старого Лева" які є в нашій бібліотеці.
    Соболевська Ю.Книжка про читання / Ю.Соболевська. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2014. – 160 с.
Це літературознавче дослідження, написане легкою і цікавою мовою, про процес читання, де кожен з читачів може малювати на берегах, записувати власні враження та історії; про морфологію читання, про особливості та певні ритуали під час читання. Книга про історію читання та сучасний контекст, для всіх, хто любить книги і для тих, хто хотів би зрозуміти філософію любові 

Лукащук Х. Казка про Майдан / Х. Лукащук. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2014. – 36 с.: іл. – (Серія: Книги з кольоровими ілюстраціями)
Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це – книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук – створила не лише тест, а й дуже символічні, сповнені архетипів та глибинних сенсів, малюнків. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще.


Щербаченко Т.  Як не заблукати в Павутині / Т. Щербаченко, іл. Д. Кузьменко. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2013. – 104 с.: іл. – («Дитячі освітні книжки»)
Дитина й Інтернет сьогодні нероздільні. Однак у Всесвітній Павутині стільки пасток і небезпек! Дитячі психологи довели, що раннє й неусвідомлене користування Інтернет-ресурсами призупиняє розвиток самостійного мислення дитини. Щоб цього не сталося, батьки і діти повинні озброїтися правильними знаннями!

Як зробити з Інтернету друга-порадника, а не пожирача часу? Книжка «Як не заблукати в Павутині» доступно, переконливо й мотивовано розкриває широкі можливості Всесвітньої Павутини.


Прохасько М.  Хто зробить сніг / М. Прохасько, Т. Прохасько. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2013. – 72 с.: іл.- ( Серія: Книги з кольоровими ілюстраціями)

Ця книжка унікальна, з якого боку не поглянь. Перша дитяча книжка Тараса Прохаська та перший досвід Мар’яни Прохасько у ролі ілюстратора. Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…


Шевченко Т. Дитячий кобзар / Т. Шевченко. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2012. – 64 с.: іл.
Дитячий кобзар – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.


Гридін С. Федько, прибулець з Інтернету / С. Гридін.  – Л.: Видавництво Старого Лева, 2011. – 160 с.: іл. – (Серія: Дивовижні світи)

Герої цієї історії – звичайні хлопці Сашко та Петрик – з волі зовсім не звичайного інтернетного віруса потрапляють у віртуальний світ, де їм доведеться зустрітися з жорстокими піратами, дикими людожерами, голодними крокодилами та потворними чудовиськами. Побачити таких ворогів на екрані – далеко не те саме, що зіткнутися з ними віч-на-віч. Отож, чи зможуть хлопці подолати усі перешкоди і повернутися додому, а головне – чи зуміють вони зберегти свою дружбу в таких непростих випробуваннях?


Бердт В. Мій друг Юрко Циркуль та інші : шк. роман / В. Бердт . - Львів: Видавництво Старого Лева, 2010. - 269 с.

     Усе почалося з того, що Вадько Журбін і його друг Юрко Циркуль вирішили підзаробити грошенят на новий мобільний, обтрусивши грушу діда Дмитра. І все було б гаразд, якби не підступна гумка на Юркових штанах і невгамовний дідів пес. Пригоди безштанька на груші стали приводом до справжніх шкільних війн, з яких ворогуючі сторони врешті вийшли просто друзями, на яких чекає багато життєвих випробувань, і нещаслива дідова груша – чи не найлегше з них…

Кулідж С. Невгамовна Кейті / С. Кулідж. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2010. - 287 с.
     Велика фантазерка Кейті Карр має добре серце і невгамовну вдачу. Вона верховодить усіма своїми братиками й сестричками, щоразу вигадуючи дивовижні ігри та забави, завдаючи цим чималого клопоту своїй тітці. Та одного разу з Кейті сталося нещастя, яке цілковито змінило її життя…
     Ця історія про невгамовну мрійницю Кейті - сміливу, добру і чесну дівчинку не може залишити байдужим жодного читача. Переконайтесь у цьому, просто почавши читати цю чудову книгу.

Казки Старого Лева / упоряд. Л. Андрієвська; худ. С. Храпов. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2003. – 400 с.

  "Казки Старого Лева" - ілюстрована антологія львівської, яка об’єднала твори класиків (Івана Франка, Корнеля Макушинського, Марії Конопніцкої, Івана Липи, Івана Крип’якевича) і сучасників - Ірини та Ігоря Калинців, Юрія Винничука та інших. Усі казки передають особливу атмосферу міста Лева, у якому відбуваються справжні дива. 

1 коментар: