середу, 20 березня 2019 р.

ДЕНЬ ЧИТАННЯ

"ЧИТАЄМО ТВОРИ ТУВЕ ЯНССОН"

 Цього року Всеукраїнський тиждень дитячого читання: "Книга розкривається - мандрівка починається", розпочинається Днем голосного читання "Читаємо твори Туве Янссон", який  був присвячений творчості фінської дитячої письменниці.

Ось так провели цей день наші юні Читайлики:   



 
  Для віртуальних Читайликів і тих, хто не зміг прийняти участь у Дні читанні в нашій бібліотеці. Ми для вас підготували коротеньку інформацію про авторку та її чудові твори.

Туве Маріка Янссон — фінська художниця шведського походження, романістка, дитяча письменниця та ілюстраторка.
Популярність письменниці швидко вийшла за межі Фінляндії. Книги про мумі-тролів були написані шведською; нині вони відомі у всьому світі в перекладах більш ніж 30 мовами. 
Саме книги про мумі-тролів принесли письменниці загальне визнання. Янссон присуджують численні премії і нагороди, найголовніша з яких — Міжнародна золота медаль імені Г. К. Андерсена (1966). На початку 1978 року за бажанням польських дітей письменницю було нагороджено Орденом Посмішки. Більшість казкових повістей письменниці — пригодницького характеру. 

Книги фінської письменниці та художниці Туве Янссон завоювали серця маленьких і дорослих читачів ще кілька десятиліть тому, і сьогодні не припиняють приваблювати тисячі людей у всьому світі. Пропонуємо прослухати кілька частин з книг Туве Янссон. Тож гарненько вмощуйтесь у кріслі і уважно слухайте казкові повісті Туве Янссон.

Туве Янсон "Комета прилітає" (Частина 1 з 3)
Туве Янсон "Чарівний капелюх" (Частина 1 із 6)
Туве Янсон "Чарівний капелюх" (Частина 2 із 6)
Туве Янсон "Чарівний капелюх" (Частина 3 із 6)
Туве Янсон "Зима-чарівниця" (Частина 1 з 6)
Отож, прослухавши запропоновані частини цих чарівних книг я відчуваю вас вони зацікавили і ви хочете дізнатись, що було дальше. 
Не сумуйте, завітайте до нашої бібліотеки і ви поринете з цікавими героями у дальшу подорож - ці книги чекають на вас.. 

Країна Мумі-тролів. Книга першаКраїна Мумі-тролів. Книга другаРезультат пошуку зображень за запитом "мумі тролі"До першої із трьох книг серії «Країна Мумі-тролів» найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янсон про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі, увійшли повісті «Маленькі тролі і велика повінь, «Комета прилітає», «Капелюх Чарівника»Серія «Країна Мумі-тролів» — найповніше зібрання творів фінської казкарки Туве Янсон про симпатичних мешканців Долини Мумі в перекладі українською мовою. У «Видавництві Старого Лева» вже побачили світ повісті «Маленькі тролі і велика повінь», «Комета прилітає» та «Капелюх Чарівника». 


У Книзі другій ви знову зустрінетеся з Мумі-тролем, Хропсею, Чмихом, Нюхмумриком, Мумі-мамою та Мумі-татом, а також їхніми старими і новими друзями, помандруєте з ними у світ веселих пригод та великих випробувань.


А це третя, книга із серії «Країна Мумі-тролів», у якій уже побачили світ повісті «Маленькі тролі і велика повінь», «Комета прилітає», «Капелюх Чарівника», «Мемуари Тата Мумі-троля», «Небезпечне літо» та «Зима-чарівниця». Книга третя — це нові неповторні зустрічі з милим сімейством Мумі-тролів та їхніми багатьма друзями. Маленькі герої книжки підросли настільки ж, наскільки подорослішали читачі «Країни Мумі-тролів». Тепер їм доводиться замислюватися над важливими речами, якими сповнений світ, — такими, як сенс життя, самопізнання і самоствердження, любов, взаємоповага, щедрість душі. І тому ми щиро радимо почитати цю книжку батькам — якщо вони хочуть більше дізнатися про себе та своїх дітей і дбають про гармонію в родині.

Тролі Зустріч з Хмарком Українською

Немає коментарів:

Дописати коментар