четвер, 21 березня 2019 р.

Поетичний каламбур

 Саме у другий день Всеукраїнського тижня дитячого читання, у сонячний березневий день весь світ відзначає Всесвітній день поезії. День поезії святкують невипадково. Адже це ще і період рівнодення, символічного оновлення природи і творчого злету людського духу. 

Сьогодні  в нашій бібліотеці пройшов поетичний каламбур:
"Поезія - це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово"
Для користувачів була оформлена книжкова виставка на якій представлені книги українських класиків та сучасної молодої музи
 Бібліотекарі розповіли дітям про історію свята, провели огляд літератури, яка представлена на виставці, а також читали разом з користувачами поезію Т.Шевченка, Л. Українки, О.Олеся,  Л. Костенко та поезію юних авторів Андріани Кравчук, Вікторії Галун та ін.



 

Всесвітній день поезії: історія свята: Свято було засновано ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. І вперше Всесвітній день поезії пройшов у 2000 році в Парижі. В Україні всесвітній день поезії почав відзначатися з 2004 року. Його метою стало втілення нового імпульсу і визнання національних, регіональних і міжнародних поетичних рухів, розвиток мовного розмаїття та підтримка зникаючих мов завдяки віршам. Вважається, що найперші вірші були написані задовго до нашої ери, понад 4 тисячі років тому. Їхнім автором була аккадська принцеса і поетеса-жриця Ен-хеду-ана, яка в своїх поетичних творах оспівувала місячного бога Нанні.

Поезія, як зовсім особлива універсальна мова, здатна об'єднувати різні народи, культури і країни, і допомагає людям у всьому світі легше порозумітися. Протягом багатьох століть людські думки і почуття, виражені в поетичній формі, зайве доводять, що, незважаючи на нашу відмінність, всі ми дуже схожі одне на одного, відчуваємо, переживаємо і говоримо про однакові почуття й емоції.


Немає коментарів:

Дописати коментар