понеділок, 3 грудня 2018 р.

Книжкові новинки для кожної дитинки

ЧИТАЄМО УКРАЇНСЬКОЮ!
Дорогі  наші читайлики!
Завітайте до бібліотеки. 
Тут на вас чекають нові казкові герої.
Про пухнастих та смугастих: Абетка у віршах і загадках / Н. Черкес. - Харків: Белкар-книга, 2012. - 48с.: іл. - (Серія "Промінець").
За допомогою цієї книжки, у якій уміщено багато веселих віршиків, загадок і скоромовок, діти зможуть вивчити літери. На кожній чудово ілюстрованій сторінці дітлахи знайдуть своїх улюблених друзів — тварин. Пропонована абетка допоможе малюкам запам'ятовувати і впізнавати літери, розвинути пам'ять і логічне мислення.Книга призначається для дітей дошкільного віку.
Поклад Н. сонячні віршики / Н. Поклад; худож. О. Рибакова, В. Дунаєва. - Київ: ТОВ: "Казка", 2011.  - 32с. : іл. - (Серія "Для синочків, донечок - мами й татка сонечок!").
До мальовничої збірки Наталки Поклад увійшли 25 віршиків: "Україночка Оленка", "Наша хата", "Соловейкові пісні"...
Аксаков С. Червоненька квіточка. Казка / С. Аксаков; худ. С.Кім.- Харків: Торнадо, 2008. - 11с.: іл.

До вашої уваги - яскраво проіллюстроване видання "Червоненька квіточка" за мотивами однойменної казки відомого россійського письменника Сергія Аксакова.
Коллоді К. Пригоди Піноккіо. Повість-казка / К. Коллоді. - Харків: ТОВ"Septima", 2015. - 224с.: іл. - (Серія "Казковий край").

Це всесвітньо відома казка італійського письменника XIX ст. про незвичайні пригоди незвичайного героя — дерев'яного хлопчика Піноккіо. 
Це дуже повчальна історія, що нікого не залишить байдужим. 





Родарі Д. Пригоди Цибуліно. Казка / Дж. Родарі. - Харків: ТОВ"Septima", 2012. - 248с.: іл. - (Серія "Весела країна").


«Пригоди Цибуліно» — казка відомого італійського письменника Джанні Родарі (1920—1980) — дуже полюбилася дітям цілого світу. Вона розповідає про казковий край, населений рослинами-чоловічками, про веселого, вигадливого хлопчика-цибулинку, що хоробро захищає бідняків.


Гофман Е.Т.А. Казки / Е.Т.А. Гофман; пер. з нім. Є. Поповича; іл. Л.Горошко. - Київ: Національний книжковий проект, 2011. - 160с.: іл. - (Серія "Бібліотека шкільної класики. Позакласне читання").
Казки, які ви вміщені у цій книжці, належать видатному письменникові, класикові німецької літератури Е. Т. А. Гофманові. Написані вони на початку XIX століття. Саме художніми творами Е. Т. А. Гофман здобув собі світову славу. Більшість його оповідань та повістей, і навіть один роман, мають казковий сюжет, у них поряд із людьми діють феї, чаклуни, добрі й лихі духи, тварини. Ці казкові істоти живуть у Гофманових творах за своїми власними законами, але часто й за законами людськими, а вони, звісно, бувають несправедливі й підступні, служать не добру, а злу. Любі читачі, запрошуємо і вас побувати у тому дивовижному світі, ви неодмінно знайдете там багато цікавого для себе.
Керрол Л. Аліса в Країні Див/ Л.Керрол; пер. з англ. В.Корнієнко; худож. В.Єрко. - Київ: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2018. -  122с.

До видання увійшли обидві прославлені книги Льюїса Керрола — «Аліса в Країні Див» та «Аліса в Задзеркаллі». Доречні і вишукані ілюстрації Владислава Єрка, як завжди, вражають.

Керрол Л. Аліса в Задзеркаллі/ Л.Керрол; пер. з англ. В.Корнієнко; худож. В.Єрко. - Київ: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2018. -  142с.

«Аліса в Задзеркаллі» - дитяча книжка, написана в 1871 р. як продовження книги «Аліса в країні чудес». У даному випадку Аліса має не одного, а двох прототипів з такою назвою.


Стронг Д. Гармидер у школі / Д. Стронг; пер. з англ. А. Поритко; іл. М. Павленка. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. - 192с: іл.
Як?! До Вашої школи ще й досі не завітала міс Гармидер? Спробуйте попросити про це ва­шого директора – адже міс Гармидер зазвичай працює вчителем на підміну. Ніхто зі школярів не відмовився би від такої вчи­тельки! Бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, розважан­ня, рейвах, тарарам, одним словом – суцільний гармидер!



Сетон-Томпсон Е. Маленькі дикуни / Е. Сетон-Томпсон; пер. з англ. В. Александрова. - Київ: Країна Мрій, 2011. - 352с: іл.
Хто із хлопців не захоплювався життям індіанців? Мрії Яна, якому над усе хотілося вивчати життя тварин, здійснилися: разом зі своїм другом Семом влітку він поселився у лісі. Хлопці, поринувши у світ дикої природи, споруджують тіпі та живуть як справжні індіанці. Вони вчаться розпізнавати сліди птахів і звірів, на практиці дізнаються, як зробити лук і зшити мокасини, як без сірників розвести багаття і знайти дорогу в лісі, коли ти заблукав, і багато-багато іншого.

Франко І. Коли ще звірі говорили Казки / І. Франко; іл. В. Соколова. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017.- 72с.: іл. 
"Коли ще звірі говорили"– казки Івана Франка про тварин увійшли до скарбниці української і світової літератури, своїм чарівним сяйвом мови і сьогодні зігрівають дитячі серця, вчать доброті й справедливості. Адже на прикладі звірів автор розкриває нас самих. Показує наші характери і вади: хитрість і дурість, наглість, підступність, жорстокість, байдужість. Якраз для того, щоб малеча і дорослі замислилися і виправилися. Такі критерії, котрі описані на прикладі тварин, ніколи не змінюються. Вони були актуальні, є і будуть завжди! Майстерні ілюстрації художниці Валерії Соколової передають характери героїв казок, а також епоху талановитого українського письменника.

Нестайко В. Неймовірні детективи. Повісті / В.Нестайко. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2016. - 480с.- (Серія "Богданова шкільна наука").

Звичайні київські школярі, ніколи не думали, що їм доведеться розплутувати загадкові злочини. Проте хіба можна лишатися осторонь, коли поруч коїться неймовірне? А ще, коли в розслідуваннях беруть участь такі креативні капітани міліції?.. Надзвичайно цікаві повісті відомого письменника Всеволода Нестайка запрошують читачів опинитися віч-на-віч із дивовижним.




Старицька-Черняхівська Л. Діамантовий перстень. Повість / Л. Старицька-Черняхівська; іл. О. Литвинова. - Київ: Національний книжковий проект, 2013. - 176с. - ( Серія: Бібліотека шкільної класики).
Людмила Старицька-Черняхівська, донька видатного письменника Михайла Старицького, подруга Лесі Українки, авторка багатьох оригінальних повістей, поезій, драматичних етюдів, п'єс, критичних нарисів, літературознавчих досліджень, розвідок, театральних рецензій, перекладів і переспівів, відігравала помітну роль в українському літературному процесі, але твори й саме ім'я її протягом 60 років практично були викреслені з нашої історії. Плідна діяльність високоосвіченої мужньої жінки обірвалася арештом 15 січня 1930 року, сфабрикованим звинуваченням, ув'язненням, а життя — після повторного арешту 1941 року. Пригодницька повість «Діамантовий перстень» — романтична розповідь про кохання, про листопадове повстання 1830 року у Варшаві, про шляхетних людей, чистих духом, готових до самопожертви.

Плачинда С. Київська Росія. З циклу "Київські фрески" / С. Плачинда. - Київ: ФОП Стебеляк, 2016. - 304с. 

Книга вмістила в собі художньо-історичні повісті та оповідання про минувшину наших предків, мешканців теренів, які ми зараз знаємо під назвою Київська Русь. 
Вперше видана під назвою «Київські фрески», книга вмістила в собі художньо-історичні повісті та оповідання про минувшину наших предків, мешканців теренів, які ми зараз знаємо під назвою Київська Русь. В ті давні часи, коли вершилося минуле і закладалися основи України-Русі, Роси що жили понад річкою Рось (теперішня Центральна Україна), називали свою землю Рбсією, звідки пізніше і пішла назва Рось-Русь. Зараз саме час відгорнути покривало забуття і повернути нам наші давні назви, присвоєні «сусідами», які за відсутності власної славної історії, не гребують «запозичити » її у нас. 

Автор Сергій Плачинда, на основі доступних історичних джерел, веде нас сторінками книги з неймовірно цікавими пригодами наших славних предків Канія, Либідь, Кия та інших, захоплює і змушує читачів з головою поринути в ті давні часи. 

Кравців Р. Абетка великої культури (Правила етикету) / Р. Кравців та ін.- Львів: Тріада Плюс, 2009.- 96с.          

Поглиблення процесів державотворення у суверенній Україні передбачає не лише розвиток економіки, підвищення її ефективності, використання демократичних принципів управління, але й збагачення змісту виховання, духовності, примноження досягнень сучасної культури. Невід'ємною складовою цих завдань сьогодення має бути висока культура поведінки, добрі манери, витончений смак і толерантність. На ці питання орієнтує читача авторський колектив даного посібника.



ЦІ КНИГИ ЧЕКАЮТЬ НА ВАС. СТАНЬТЕ ПЕРШИМИ ЧИТАЧАМИ ЦИХ НОВИНОК.

Немає коментарів:

Дописати коментар