пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Зі святом!

Сьогодні 9 листопада в Україні відзначається на державному рівні - День української писемності та мови.   

Це свято було встановлене 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства». За православним календарем це день вшанування пам'яті преподобного Нестора Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія.Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

У День української писемності та мови за традицією: покладають квіти до пам'ятника Несторові-літописцю; відзначають найкращих популяризаторів українського слова; заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою; стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс проводився за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників понад 5 млн. з 20 країн світу.
А ми, у свою чергу, напередодні підготували нашим користувачам книжкову виставку, 
провели мовну мозаїку: " Чарівні звуки, рідне слово - моя сердечна українська мова"  та переглянути інтернет ресурси з нагоди вшанування цієї дати. І вас запрошуємо вдихнути святковий день, переглянувши запропоновані вкладки.
Тож молімось та бережімо нашу рідну УКРАЇНСЬКУ МОВУ
До вашої уваги добірка пісень про нашу рідну мову та Україну
(Молитва за Україну) 

Немає коментарів:

Дописати коментар