пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

Анонс дня



Андрусяк І. Лякація: вірші для дітей / І. Андрусяк; Мал. Л. Курцеба.- Київ: Фонтан казок, 2017. - 56с.: (Серія "Добрі вірші")

Іван Андрусяк один із найулюбленіших поетів сучасних українських дітей. Кумедні, розбишацькі сюжети, яскраві образи й «добрі капості» у нього неодмінно поєднуються з досконалою поетичною технікою, тонким чуттям мови і ефектною звуковою грою. Це вірші, які не вчаться напам’ять, а легко й хвацько запам’ятовуються самі й у поєднанні з креативними ілюстраціями юної художниці Лілії Курцеби запрошують маленького читача до веселої гри. Збірка «Лякація» удостоєна у 2016 році Корнійчуковської премії, а низка віршів із неї включена до нової шкільної програми для вивчення в третьому класі.
Дерманський С. День народження привида: казки / С. Дерманський; Мал. Л. Франко.- Київ: Фонтан казок, 2017. - 48с.: іл.

У День народження до привида Сашуки Писуки прийдуть у гості всі його друзі-привиди – і Зловісна Марта, і Гарнюня Гапуня, і Балухатий Блюм, і Рудий Зуб, і Май Онес, і навіть Зелепонь Квартальна… І в кожного буде своя історія – химерна, розбишацька, страшненька, повчальна, добра – і неодмінно весела! Адже ці цікавущі казки розказав для вас найвеселіший український дитячий письменник, справжній улюбленець малюків Сашко Дерманський. А намалювала їх в оригінальній техніці акварелі по тонкому шовку найрадісніша українська дитяча художниця Любка Франко. 

А ще серед гостей-привидів буде хтось маленький, з голови до ніг загорнутий у простирадло, хто дуже любить смакувати ірисками. Цікаво, хто це?.. 
На юних читачів чекають й інші подорожі з серії, зокрема подорож до Давнього Єгипту та Скандинавії.Це пригодницько-фантастична повість, що є першою з циклу кулінарних казок.

Мельник П. Дивовижна подорож Соні й Асі до Давнього Єгипту: дитяча пригодницькуо-фантастична повість / П. Мельник; худож: Ф. Лагно. - Кропивницький: ТОВ "Імекс-ЛТД", 2017. - 84с.: іл. - (Серія "Кулінарна казка").

 Як звичайний збірник маминих рецептів міг стати чарівним? Чому звичайна дівчинка Софійка опинилась так далеко від рідного дому й стала учасницею незвичайних небезпечних пригод, і коли вони завершаться? Чи помиряться Страшко й Чудернацький Олень? Чи зможуть дві дівчинки врятувати від голоду ціле плем’я, і що з ними після цього станеться? І як це звичайна кішка заговорила?! Про ці, та багато інших речей, юні читачі зможуть дізнатись з фантастичної пригодницької повісті «Соня й Ася в Скандинавії» – першої з циклу кулінарних казок.
Мельник П. Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії: дитяча пригодницькуо-фантастична повість / П. Мельник; худож: Ф. Лагно. - Кропивницький: ТОВ "Імекс-ЛТД", 2017. - 84с.: іл. -(Серія "Кулінарна казка").

  У казковій повісті разом з дівчатками – Сонею та Асею та їхніми матусями зможуть помандрувати до древньої Скандинавії, на місці якої розкинулися нині такі країни, Швеція, Норвегія, Данія, Фінляндія, Ісландія та Гренландія (у складі Данії). Там юні мандрівниці зустрінуться з тією, що має стати Матір’ю Смачних Страв і Запашних Ароматів, Чудернацьким Оленем, Директором Школи, Страшком і багатьма іншими цікавими персонажами.
Шкляр В. Помста баби Яги: оповідання / В. Шкляр; худож. К.Лавро. - Львів: Апріорі, 2017. - 76с.: іл.

Письменник Василь Шкляр та художник Кость Лавро створили нову подарункову книжку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка яскравих оповідань про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці. Видання містить паралельний переклад оповідань англійською мовою, що неабияк прислужиться розумненьким дітлахам, котрі вивчають найуживанішу іноземну мову.
Результат пошуку зображень за запитом "в нестайко дивовижні пригоди в лісовій школі секрет"Результат пошуку зображень за запитом "в нестайко дивовижні пригоди в лісовій школі секрет"Результат пошуку зображень за запитом "в нестайко дивовижні пригоди в лісовій школі"

Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Секрет Васі Кицина. Енелолик, Урфа і Жахоб`як  / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Харків: ВД: "Школа", 2015. - 128с. -  (Серія "Дитячий бестселер").

Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Сонце серед ночі. Пригоди в Павутині / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Харків: ВД: "Школа", 2015. - 208с. -  (Серія "Дитячий бестселер").

Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Загадковий Яшка. Сонячний зайчик і Сонячний вовк  / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Харків: ВД: "Школа", 2016. - 128с. -  (Серія "Дитячий бестселер").

Легка, життєрадісна, сповнена гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання. До книги входить дві перших повісті із циклу "Дивовижні пригоди в лісовій школі". "Сонце серед ночі"У цій повісті читач знайомиться з героями циклу - їжачком Колькою Колючкою та його вірним другом Косею Вуханем. Нерозлучні друзі вперше підуть до лісової школи, і не до якої-небудь, а до спеціалізованої музичної школи, до того ж з ведмежою мовою викладання. Наших героїв чекає багато нових вражень, нових знайомих, вчителів ну і звичайно не обійдеться без пригод - друзям належить розкрити низку пропаж і навчитися протистояти своїм страхам. "Пригоди в Павутинії"У цій частині до лісової школи приходить новенька - Хрюша Кабанюк. Юні читачі дізнаються яким може бути поганий приклад, і що може трапитись, якщо постійно плакати і лінуватись. Адже так можна зовсім згинути, потрапивши до країни ледарів - Павутинії. Ну а нашим друзям Кольці Колючці та Косі Вуханю належить нелегка справа - рятувати своїх зниклих однокласників.

Відпочиваємо разом з Їжачком-хитрячком
Вірченко О. Їжачок-хитрячок про чарівний гачок: іграшки / О. Вірченко. - Київ: ТОВ "Книжкова база "Альфа", 2017. - 64с.

Завдяки цій книзі звичайнісінький гачок у руках юних рукодільниць легко перетвориться на чарівний, здатний творити справжні дива. Докладні інструкції та яскраві фотографії допоможуть зробити перші кроки у плетінні й виготовити кумедні іграшки, занурившись у казковий світ творчості. А їжачок-хитрячок зробить процес навчання захоплюючим та веселим.

Немає коментарів:

Дописати коментар