вівторок, 29 вересня 2015 р.

Всеукраїнський день бібліотек


Шановні бібліотекарі та користувачі бібліотек!

У цей прекрасний осінній день -     30 вересня,           

в Україні відзначається наше професійне свято – 
Всеукраїнський  день бібліотек. 


Прийміть найщиріші вітання з нагоди цього свята. Бажаємо Вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.


      Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства така поважна інституція, як Бібліотека.
    Віддаючи данину поваги бібліотечному руху в незалежній Україні, 14-го травня 1998-го року Президентом України було підписано Указ № 471/98 про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек.
    Бібліотеки – одне з великих надбань цивілізації. Без них неможливо уявити розвиток науки, освіти, культури, життя громадян будь-якої країни. Саме вони є інформаційною основою високорозвинутого демократичного суспільства. Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку – вічних пам’яток писемності, а її служителі – вірними зберігачами та популяризаторами духовних надбань поколінь. Бібліотеки є носіями інформації, а в селах – чи не єдиним осередком культури.  

       ХХІ століття, визнавши одним із своїх головних пріоритетів - вільний обмін і доступ до інформації, об’єктивно поставило професію бібліотекаря у перший ряд найнеобхідніших і актуальних.
    Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства. 

    Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме бібліотекарі, допомагають користувачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Бібліотеки є тими інформаційними ланками, які поєднують користувачів і управлінські структури, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для населення.
     Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства. Наше суспільство віддає данину шани подвижникам бібліотечної справи, людям, які присвятили своє життя служінню народу, книзі, знанням. 



Немає коментарів:

Дописати коментар