неділю, 30 січня 2022 р.

Чарівний світ Всеволода Нестайка

Сьогодні День народження Всеволода Нестайка – найдивовижнішого письменника української дитячої літератури. Саме його твори користуються шаленою популярністю серед наших користувачів. Їх люблять, читають, ними захоплюються, їх перечитують по декілька разів, а враження залишаються на все життя. Його твори, повні щирості і мудрості, можна відкривати для себе на будь-якому етапі життя. В них розповідається про найважливіше, що вважається головним в усі часи – дружбу, кохання, справедливість і добро. За всі роки літературної діяльності письменник видав чимало книг, розповідей, казок, повістей і п’єс.
На передодні цієї приємної дати - Дня народження Всеволода Нестайка . Користувачі бібліотеки знайомились із різними виданнями книжок Всеволода Нестайка, яка представлена на книжковій виставці "Казковий світ Всеволода Нестайка" та ознайомитись з цікавими фактами його життя прочитавши підготовлену біографічну пам'ятку .
Нестайко В. Країна Сонячних Зайчиків: казкові повісті / В. Нестайко; іл. ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2015. - 352с: іл.
До збірки увійшли три казкові повісті Всеволода Нестайка - "В Країні Сонячних Зайчиків", "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків", "в Країні Місячних Зайчиків". Ці веселі, дотепні й мудрі твори полюбилися не одному поколінню юних українців, їх також із задоволенням читають діти інших країн. Твори відомого дитячого письменника перекладено багатьма мовами світу. Вони подарують вам багато радощів, веселощів, сміху.

Нестайко В. Загадка старого клоуна: повість / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2016. - 272с: іл.
Цей пригодницький роман Всеволода Нестайка, який побачив світ 1982 року, перевидається вперше. Автор розповідає про київське шкільне життя вчорашнього сільського хлопчика Стьопи Наливайка, про його друзів із 6-Б та про його фантастичні мандри в минуле і майбутнє за допомогою старшого друга Чака, старого клоуна і чаклуна. Завдяки Стьопі та невгамовному духові козацьких пращурів, що живе в його душі, читач має змогу побачити Київ і киян у різні історичні епохи, починаючи від часів Ярослава Мудрого і закінчуючи ХХ століттям.

Нестайко В. Одиниця з обманом: повісті йоповідання / В. Нестайко; іл. Є. Житник. - Харків: Видавничий дім: Школа, 2013. - 320с: іл.
У чудово ілюстрованій книзі на юних читачів чекає зустріч із творчістю письменника, який по праву вважається живим класиком української дитячої літератури. До книги увійшли повісті та оповідання: "Одиниця з обманом" де увійшли 11 оповідань, "Дванадцятка з хвостиком" в яку увійшло 13 оповідань, "Пригоди Грицька Половинки" такі оповідання, як "Ябеда", " Злочин" Жори Горобейника", "Шурка і Шурко" та "Імпічмент".

Нестайко В.  В Країні Сонячних Зайчиків: Казкова повість / Худож. О.  Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2014. - 112 с.: іл.
Щасливу країну Ластовинію загарбали лихі мешканці Хуліганії. Усі діти Ластовинії змушені переховуватися у дрімучому тропічному лісі. Сміливий дев’ятирічний хлопчик Веснянка раптом потрапляє у дивну країну Сонячних Зайчиків.


Нестайко В.  Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків: Казкова повість / Худож. О. Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2014. - 112 с.: іл.
Валера Костенко загадково зникає в лісі. Його друг Вася Глечик будь що має знайти друга, та у ході пошуків з’ясовується, що Васі доведеться поборотися зі Змієм Гориничем, Бабою Ягою та іншою нечистю!


Нестайко В. Принцеса Іванна: Дивовижні пригоди незвичайної Принцеси: Повість-казка / Худож. О. Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2015. - 64 с.: іл.
 У цій казці принцеса Іванна геть не схожа на принцес, про яких звикли читати діти, адже їй не сидиться у палаці, їй зовсім не хочеться танцювати на балах. То про що ж мріє сучасна принцеса? Про це і дізнається юний читач із нової казки відомого українського письменника. 

Нестайко В. Секретна зброя незнайомця Коші:Казкові пригоди Грайлика. Пригода друга: Казкова-повість / Худож. О. Чичик. - К.: Країна Мрій, 2015. - 112 с.: іл.
Коша — син справжнього дракона! Але не варто боятися цього хлопчика, адже він друг Грайлика, а Грайлик, як відомо, дружить тільки з хорошими дітьми. А ще Коша має секретну зброю. Яку? Про це ви довідаєтеся, коли прочитаєте цю казку. 


Нестайко В.  В Країні Місячних Зайчиків; Сонячний зайчик і сонячний вовк: Казкові повісті / Худож. О. Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2014. - 72 с.: іл.    

  Маленька Нуся під покровом ночі вирушає до країни Місячних Зайчиків, аби з'ясувати, чим мав закінчитися ЇЇ сон. І тут починаються справжні пригоди, адже Нусі доведеться врятувати хлопчика Цибульку від злої Баби Яги! 

Нестайко В.  Олексій Веселик і Жарт-Птиця; Казка про Жарт-Птицю: Казкові повісті / Худож. О. Чичик. - К.: Країна Мрій, 2014. - 96 с.: іл.  
Що воно за істота така — Жарт-Птиця? Жар-птицю всі знають, всі читали у казках про її неймовірну красу. А от вередливий Лесик шукає Жарт-Птицю, щоб урятувати ляльку Гальку, а семеро братів-чаклуні в намагаються визволити із полону цю диво-пташку. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Олексій, Веселесик і Жарт-Птиця Казка про Жарт-Птицю, про братів-чарівників, про Веселицю Прекрасну та її сестер.

Нестайко В.Пригоди близнят-козенят; Пошукове бюро знахідок"Кузя, Зюзя і компанія": Казкові повісті / Худож. О. Чичик. - К.: Країна Мрій, 2014. - 96 с.: іл.
  Це просто неймовірно: близнюки Вова й Вітя з власної волі обертаються на козенят! Необачні хлопчаки й гадки не мають, що потрапили у пастку до злого чаклуна Відіваса-Пампаса. Виплутатися із халепи буде ой як непросто! А комарик Зюзя із другом жучком-світлячком Кузею відкрили бюро знахідок і тут таке почалося! 

Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці лісею "Кондор" [Текст] / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Харків: ВД: "Школа", 2015. - 128с. -  (Серія "Дитячий бестселер").

Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Секрет Васі Кицина. Енелолик, Урфа і Жахоб`як [Текст] / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Харків: ВД: "Школа", 2015. - 128с. -  (Серія "Дитячий бестселер").

Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Загадковий Яшка. Сонячний зайчик і Сонячний вовк [Текст] / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Харків: ВД: "Школа", 2016. - 128с. -  (Серія "Дитячий бестселер").

Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Сонце серед ночі. Пригоди в Павутині [Текст] / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Харків: ВД: "Школа", 2015. - 208с. -  (Серія "Дитячий бестселер").

    Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання, а також про новостворений пташиний лісей.

    Нестайко В. Тореадори з Васюківки. Повість / Всеволод Нестайко. - Київ:  Видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2013. - 544с.: іл. 
     
    Передня обкладинкаВажко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один з найвидатніших творів світової літератури для дітей. Це перше видання нової авторської редакції роману з новими надзвичайно веселими епізодами. Головними героями повісті є звичайні школяри з села Васюківка — Павлуша Завгородній  і Ява Рень. Розбешаку Яву та спокійного домашнього хлопчика Павлушу об'єднує спільне бажання — бути відомими на весь світ. Перші дві частини трилогії розповідає Павлуша, останню Ява Рень. Тут вони  стають тореодорами, ловлять іноземних шпигунів, підкорюють Київ, відвідують безлюдний острів поблизу Васюківки разом з Робінзоном Кукурузо. Книга розкриває всі аспекти дружби, взаємодопомоги та довіри один до одного.

    Нестайко В. Супер "Б" з "фрикадельками": Повісті / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2017. - 288 с.: іл. 
    Фото - Супер "Б" з "фрикадельками"До збірки творів Всеволода Нестайка увійшли повісті «Одиниця з обманом» і «П'ятірка з хвостиком» у новій авторській редакції, а також повість «Супер «Б» з «фрикадельками». У цих творах вирує шкільне життя з його радощами і прикрощами, веселими і сумними подіями. Письменник із великою любов’ю ставиться до своїх героїв, яким притаманні найкращі людські якості: щирість і відданість, здатність до співчуття і самопожертви, готовність прийти на допомогу і вмінні дружити.
    Нестайко В. Пригода в кукурудзі: Оповідання. / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2018. - 208 с.: іл. 
    До цієї збірки класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка ввійшли найкращі оповідання, які публікувалися в періодиці та включалися до збірників протягом десятків років і тільки вперше були зібрані під однією палітуркою. Переживаючи яскраві пригоди з маленькими героями оповідань, юний читач пізнаватиме світ, довідуючись, чим відрізняються правда і кривда, як залишатися оптимістом у найскладніших ситуаціях, а головне — що таке справжня дружба.
    Нестайко В. Космонавти з нашого будинку: Повість і оповідання / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2017. - 352 с.: іл. 
    Результат пошуку зображень за запитом "нестайко космонавти"У даній книжці  Всеволода Нестайка увійшли повість ''Пригоди Грицька Половинки'' та кілька яскравих оповідань про життя школярів, їхні веселі пригоди і справжню дружбу.


    Нестайко В. Чарівний талісман: Повісті / В. Нестайко; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. - Київ: Країна мрій, 2016. - 288 с.: іл. 
    Результат пошуку зображень за запитом "нестайко чарівний талісман"До збірки увійшли три повісті: «Таємниця Віті Зайчика», «Чарівний талісман» і «Повість про те, як школярі побували в доісторичному часі і чим це закінчилося». У цих творах ідеться про шкільне життя, про справжню дружбу, захопливі пригоди й дивовижні події, учасниками яких стають школярі. З притаманною йому майстерністю, щирістю, глибиною автор описує непрості стосунки дітей з дорослими, уміння своїх героїв знаходити вихід зі складних ситуацій. Як і завжди, у творах Всеволода Нестайка немає місця тузі, зневірі, журбі; натомість читачів приваблює гумор, самовідданість, оптимізм героїв, віра у здійснення мрій.

    Отже, простота у сприйнятті, доброта, яка завжди перемагає та веселий і невичерпний гумор роблять твори Всеволода Нестайка незамінними для дитячого та сімейного читання. У фондах нашої бібліотеки є всі видання письменника, тож сміливо беріть у руки будь-яку книгу автора і насолоджуйтесь… 


    Якщо ви ще не знайомі з веселими героями творів Всеволода Нестайка, тож звертайтесь до нашої бібліотеки - ці книги ви знайдете на книжковій виставці.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар