пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

ЩАСЛИВА МИТЬ ДИТИНСТВА

Сьогодні 20 листопада прекрасне свято дітвори - Всесвітній День Дитини.

Діти — майбутнє кожної держави. Саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. 

У нашої малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за  це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним із найголовніших  обов’язків. 

Тому давайте сьогодні й  наступного дня зігрівати теплом та любов`ю кожне дитяче серце, піклуватися про дітей У  цей день 1989 року було прийнято перший в історії документ, який об’єднав майже всі країни світу – Конвенція про права дитини. Україна ратифікувала зазначену Конвенцію у вересні 1991 року.

Всесвітній день дитини виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року. За даними проекту DilovaMova.com, спочатку дата святкування Дня дитини рекомендувалася виключно на розсуд кожної держави, яка визнає для себе доцільним відзначати цей день. Так, у колишньому СРСР, а зараз і в багатьох суверенних державах, виник Міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1-го червня. Пізніше, 20-го листопада 1959-го року прийняли «Декларацію прав дитини». Потім, в 1989-му році, також 20-го листопада всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини» та питання з єдиної для всіх датою святкування цього дня було вирішено само собою. Тепер в офіційних документах всесвітньої організації об’єднаних націй фігурує саме ця дата.

ФОТОСЕСІЯ В БІБЛІОТЕЦІ"ЗОЛОТА ПОРА ДИТИНСТВА"

     
«Діти – се наш дорогий скарб, се наша надія, се – молода Україна»

                                                  Олена Пчілка

Діти – це квіти нашого життя! І це не просто гарна фраза. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар