вівторок, 2 квітня 2019 р.

Міжнародний день дитячої книги

 
Сьогодні, 2 квітня, у день народження датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена, відзначають 
Міжнародний день дитячої книги

Свято існує з 1967 року згідно з рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (International Board on Books for Young People, IBBY). Мета Дня – привернення уваги до дитячої книжки, популяризація читання серед дітей. 
 Дитячі книги - це не тільки література, коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед нами, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях. 

Цього року Гансу Християну Андерсену 2 ківтня виповнюється 214 років від дня народження.
У казках Андерсена добро і любов перемагають, але інколи його твори залишають легкий смуток і роздуми. Після читання хочеться помовчати, побути сам на сам зі своїми почуттями, а потім знову повернутися до книжки. Письменник спеціально нікого не повчає, нічого не проголошує, він просто веде нас по своїй казковій країні й спонукає думати і співпереживати.

     У цей день до нас завітали не лише дітки. До нас завітали батьки, які разом з бібліотекарем згадали своє дитинство та знайомились з новими, чарівними книжками на книжковій виставці для батьків. 


Немає коментарів:

Дописати коментар