пʼятницю, 4 травня 2018 р.

НОВИНКИ НА КНИЖКОВИХ ПОЛИЧКАХ


Шевченко від А до Я / Л.Ушаков.- Львів: Вид-во Старого Лева, 2017. - 72с.: іл.
«Шевченко від А до Я» – продовження серії абеток-енциклопедій  у якій відомих діячів української культури показано з неочікуваного і дуже людяного боку. Це арт-бук для родинного читання, завдяки якому і діти, і дорослі дізнаються не лише біографію талановитого живописця, ґравера, прозаїка, драматурга, співака, актора, скульптора Тараса Шевченка, а полюблять його так, як можна любити друга.

Яка була улюблена пора року у Шевченка? У які очі він полюбляв заглядатися – карі, блакитні, а, може, зелені? Про що він думав, дивлячись на зорі? Про все це у новій абетці, текст до якої написав відомий шевченкознавець Леонід Ушкалов. Проілюструвала видання Анастасія Стефурак.

Діккенс Ч. Різдвяна пісня в прозі. Святочна повість із Духами / Ч. Діккенс.- Київ: Грамота, 2012. - 160с.
У повісті видатного англійського письменника Чарльза Діккенса (1812-1870) «Різдвяна пісня в прозі» уміло поєднується реальність із казкою, правда з вигадкою, фантастичне з буденним. У центрі повісті — історія старого жмикрута Скруджа, якого неймовірні пригоди різдвяної ночі примусили змінитися на краще. Повість видається у двомовному варіанті. Український переклад повісті О. Мокровольського друкується вперше. Книжка призначена для дітей і дорослих, для всіх, хто цікавиться світовою літературою, розрахована на широке коло читачів.

Українка Л. Лісова пісня. Драма феєрія в трьох діях /Л. Українка. - Київ: Грамота, 2012.- 127с.
«Лісова пісня» - нетьмяніюча перлина української та світової культури. Народжена з туги за рідним краєм, опромінена душевною красою її творця, вона відкрила дивоцвіти зрілого письменницького таланту Лесі Українки. Видання адресоване шанувальникам творчості славетної письменниці.

Лущевська О. З води у воду: повість / Оксана Лущевська. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. - 128с.
Десятирічна Данка обожнює плавати, вода — її стихія. Дівчинка має супермету на літо – перепливти річку в її містечку. Проте боїться, що Бодя, який закохався в неї по вуха і скрізь за нею ходить, завадить їй здійснити задумане. Щоб спекатися хлопчиська, вона просить місцевого графітчика Скретча вдати її бойфренда. Та чи найкращий це план?..

Немає коментарів:

Дописати коментар