середу, 20 грудня 2017 р.

Маленьких Читайликів запрошуємо до бібліотеки!

На Вас чекають подарунки 
від Святого Миколая!



Порхун І. 27 причин читати книгу / І. Порхун. – Київ : Агентство по розповсюдженню друку, 2016. – 86 с. : іл.

У книзі розповідається, чому читання й на сьогодні є популярним заняттям. Розкрито таємниці привернення уваги школярів до мистецтва прочитання текстів. Наведено переваги сучасних умов для самостійного читання книжок порівняно з тими, що були колись. Посібник стане активним помічником батьків та вчителів. Призначений для молодшого шкільного віку.

Винничук Ю. П. Перекладенець / Юрій Винничук ; іл. Ю. Пилипчатіної ; худож.-оформлювач В. М. Карасик. – Харків : Бібколектор, 2016. – 24 с. : іл.
   
Друга книжка із серії казок про двох чеберяйчиків Гоплю та Піплю розповідає, як вони вирішили запростити гостей та пригостити їх смачнючим пирогом-перекладенцем. Та от халепа: де роздобути усі складники для нього? Але на допомогу чеберяйчикам приходять їхні гості – водяники, гаївки, козарики і навіть пані Гусялапка. Ці незвичайні кумедні герої оживають в уяві маленьких читачів завдяки зворушливим ілюстраціям чудової художниці Юлії Пилипчатіної.

Винничук Ю. П. Чеберяйчики Гопля і Піпля / Юрій Винничук ; іл. Ю. Пилипчатіної ; худож.-оформлювач В. М. Карасик. – Харків : Бібколектор, 2016. – 24 с. : іл.

    Це перша книжка із серії казок про веселі пригоди двох чеберяйчиків – Гоплі та Піплі. Чеберяйчики давно відомі як персонажі української міфології, але у цих казках ми вперше можемо з ними познайомитися ближче. Гопля і Піпля вирішили збудувати хатку. А що з цього вийшло, дізнаєтеся,прочитавши книжку відомого українського письменника Юрія Винничука.Для читачів дошкільного та молодшого шкільного віку.


Грімм Бр. Три щасливці / Брати Грімм.– Київ : Балтія Друк, 2016.– 47 с.


У книжці зібрані найвідоміші казки братів Якова і Вільгельма Грімм в обробці для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Ці казки знайомлять дитину з чарівним світом улюблених героїв і можуть стати першими творами, які дитина прочитає самостійно.



Качан А. Л. За нашим садом грає море : лірика, ігрова поезія / Анатолій Качан ; худож. Кость Лавро. – Київ : Веселка, 2016. – 94 с. : л.. – (Серія «Українській дитині»).

До книжки сучасного українського письменника увійшли ліричні твори. Поряд із лірикою вміщено сюжетні твори з прикметами сьогодення, кращі зразки новітньої ігрової поезії та етнопоезії : модернізовані вірші-безконечники, по-новому переосмислені фольклорні твори, вірші-розіграші. Ігрова та жартівливо-іронічна манера спілкування з юними читачами дозволяють автору художньо вирішувати і такі непрості теми як стосунки людини з природою, залежність сучасних дітей і підлітків від комп’ютерних та інших спокус, відновлення у них природного світовідчуття.


Кирпа Г. М. Мій тато став зіркою / Г. М. Кирпа ; худож. оформ. О. Були. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 35 с., іл.

    «Мій тато став зіркою» – зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно-міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня книжки роздумує про зовсім не дитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. Але полеглий за правду тато світить їй із неба яскравою зіркою…

Результат пошуку зображень за запитом "ткачук г. тринадцять історій"Ткачук Г. Тридцять історій у темряві / Г. Ткачук. - Київ: Темпора, 2016. - 48с.: іл.

Страшні історії зазвичай виникають у темряві й оповідають про жаховиськ, монстрів, прозорих людей, речі, які оживають, і навіть про Серединожера!

При світлі сонця страшні історії ховаються, однак таємним чином нам удалося їх записати. “Тринадцять історій у темряві” – книжка для тих, хто знає, що фантазія зі сміхом – прекрасний засіб від страху.

Чорний П. Татова книжка: віршована казка / П. Чорний; худож. О. Коломієць. - Кропивницький: Імекс- ЛТД, 2016. - 108с.: іл.                                                                           "Татова книжка" Павла Чорного - це відверта поетична розмова батька з сином про найголовніші життєві цінності справжнього чоловіка. Ключові етичні поняття, розкриті мовою мудрих діалогів і казкових метафор, покликані напоумити допитливу дитину, надавши їй первинні світоглядні орієнтири праведного дорослого життя. Переконані, що ця книга допоможе і батькам, і педагогу у кропіткій справі духовно-морального виховання юних патріотів, які неодмінно покращать цей світ, згідно ідеалів Добра, Істини та Краси!

Результат пошуку зображень за запитом "зберегти ліс"Зберегти ліс: екокнига: для дітей молод. шк. віку/ укладач Г. Булгакова. - Харків: Вид-во "Ранок", 2017.- 18с. : іл.                                              Переможець Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року 2017» з визначення «Лідер літа»! «Екокнига» — це справжній посібник із порятунку планети! З нею маленькі чомусики навчаться оберігати ліси, дбати про тварин і рослини, економити ресурси. Щоб виконати завдання, треба пройти справжній квест: зібрати данні про ліс, розвинути суперздібності та ознайомитися з екопам’ятками. Після успішного виконання завдань юний дослідник стане найкращим екогероєм в історії!

Немає коментарів:

Дописати коментар