четвер, 27 липня 2017 р.

ЛІТЕРАТУРНІ СМАКОЛИКИ




Пов’язане зображенняРезультат пошуку зображень за запитом "новинки літератури"



Маар П. Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу / П. Маар, пер. з нім. Є. Маара.- Вінниця: Теза, 2015.- 188с.

Саме в суботу повертається Суботик - маленька істота з п’ятачком і яскраво-рудим волоссям. Істота, яку так полюбив пан Пляшкер, ще як Суботик приходив уперше. На щастя, Суботик не змінився аніскілечки, хіба що зараз він знає геть усе про машину для здійснення бажань. Що ж уміє робити та машина? А що завгодно!

Як-от напхати повнісіньку шафу вермішелі, виростити посеред кухні яблоню, повним ходом в’їхати на авто у сусідній будинок, довести пана Амфібера майже до сказу і ще чимало неймовірно зухвалих речей.

Рауд Е. Пригоди Муфтика, Півчеревичка та Мохобородька: Ціна слави / Е. Рауд; пер. О. Завгороднього; мал. В. Харченка. - Харків: ВД "Школа", 2015. - 176 с. - (Серія "Дитячий бестселер").

Нове видання української версії пригод всесвітньо відомих персонажів естонського письменника Ево Рауда - Муфтика, Півчеревичка та Мохобородька.


Кочубей С. Сім нескладух Говорухи: Повість / С. Кочубей; іл. Н. Каламєєць. - Київ: Фонтан казок, 2016. - 104 с.: іл. - (Серія "Книжка про море").

Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді… Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво!
Сповнена іскрометного гумору дебютна повість Саші Кочубей «Сім нескладух Говорухи» – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок» улітку 2015 року з метою простимулювати українських письменників до творення книжок, у яких ключовим є образ сучасної дитини.


Малик Г. Злочинці з паралельного світу: фантастичні повісті / Галина Малик ; худож. Сергій Храпов. — Київ: Знання, 2015. — 206 с. — (Скарби: молодіжна серія).

Фантастична дилогія відомої української письменниці Галини Малик “Злочинці з паралельного світу” — весела розповідь про безпритульного хлопчика Хроню, який наперекір долі сподівається знайти своїх батьків. Вірний друг пес Рекс, чеченець Джохар, мудрий ворон Гай, “крутий” кіт Рата, підла і підступна потвора Чмак — далеко не повний перелік персонажів, з якими доля зводить Хроню у його поневіряннях. М’який гумор, іронічність оповіді, колоритна мова, часом трагізм ситуацій тримають читача у постійній напрузі. Але найбільше зворушують прагнення головних персонажів до справедливості, атмосфера людяності і любові, якими сповнена кожна сторінка книги.

 Чаклун О. Мікробот: казки / О. Чаклун; худож.: Я. Любарська. - Київ: Фонтан казок, 2016. - 64 с.;іл. - (Серія "Добра фантастика").

Маленький робот Мікробот понад усе полюбляє гратися в хованки. Випадково опинившись на нашій планеті, він заводить дружбу з дівчинкою Амелією та хлопчиком Пітером, і вони разом перемагають космічного лиходія Сульфура. Упевнившись, що хованки тут неперевершені, Мікробот приводить іще сімох друзів-роботів — таких само веселих пустунів і розбишак. І вони вирішують пограти в хованки там, де ще ніхто й ніколи не грав. Але, звісно, без допомоги дітей їм не обійтися…

Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці найтаємничішого сучасного українського дитячого письменника Олега Чаклуна з живими традиціями доброї казки.

Винник Ю. Балакуче яблуко: казка / Ю. Винник; іл. Ю. Пилипчатіної.- Харків: Фоліо, 2016. - 24 с.: іл.

Це четверта книжка із серії казок про веселі пригоди уже знайомих нам двох чеберяйчиків — Гоплі та Піплі. Чи вміє яблуко розмовляти? Хто така Ая і чому вона опинилася в ліжечку Піплі? Як Піпля взимку ласував морозивом? Про це і ще про багато цікавого ви дізнаєтеся, прочитавши книжку відомого українського письменника Юрія Винничука, а кумедні малюнки чудової художниці Юлії Пилипчатіної допоможуть оживити в уяві маленьких читачів цих незвичних героїв.
Винник Ю. Метелик вивчає життя: казка / Ю. Винник; іл. Ю. Пилипчатіної.- Харків: Бібколектор, 2016. - 24 с.: іл.

Це п'ята книжка із серії казок про веселі пригоди уже знайомих нам двох чеберяйчиків - Гоплі та Піплі. До садочка, де відпочивали чеберяйчики, залетів великий метелик. Він щойно народився і вирішив якомога швидше вивчити життя, адже він - метелик-одноденка.
Чому сонце кругле, а не квадратове? Чому небо блакитне, а не зелене, як трава? Чому, коли нюхати квіти, завжди крутить у носі?.. Чи знайшли чеберяйчики відповіді на метеликові запитання і які пригоди сталися з ними потім, дізнаєтеся із книжки відомого українського письменника Юрія Винничука, ілюстрованої чудовою художницею Юлією Пилипчатіною.

Каспарова Ю. Зазирни у віконце. Прикрашаю світ / Ю. Каспарова. - Київ: Ранок, 2013. - 8с.

Це не просто книжка, а справжнє віконце у світ краси та гармонії! Дива чекають на тебе, мерщій перегортай сторінку! Ти зможеш помріяти, уявляючи себе: - талановитим дизайнером; - відомим модельєром; - майстерним декоратором; - умілим перукарем. Може, колись і ти здивуєш світ, створивши сад своєї мрії або небачену авторську колекцію одягу! Розглядай картинки, читай вірші, обирай, ким бути!


Каспарова Ю. Зазирни у віконце. Розкриваю таємниці / Ю. Каспарова. - Київ: Ранок, 2013.- 8с.

Це не просто книга, а справжнє віконце у світ загадок і таємниць! Таємниці чекають на тебе, скоріше перевертай сторінку! Ти зможеш помріяти, уявити себе відважним підкорювачем глибин, уважним астрономом, захопленим археологом, сміливим дослідником джунглів. Вирушай разом з шукачами і відкривачами в дивовижні подорожі і зроби безліч нових відкриттів! Розглядай картинки, читай вірші, вибирай, ким бути!

Кононенко О. Коли ще звірі говорили (за мотивами казок Івана Франка)/О. Кононенко. - Київ, ФОП «Зеленський В.Л.», 2016. - 72с.: іл.

Збірка віршованих казок «Коли ще звірі говорили» Олексія Кононенка . В збірку увійшли казки: Осел і Лев; Мурко і Бурко; Війна між Псом і Вовком; Заєць та Їжак; Королик і Ведмідь; Фарбований Лис; Лисичка-кума; Як Синиця хотіла море спалити; Три міхи хитрощів. Книга ілюстрована Я. Кернер-Вернер. Видання адресоване дітям дошкільного та молодшого шкільного віку. Також ви можете ознайомитися з казкою «Війна між Псом і Вовком», яка опублікована у книзі, в авторському прочитанні Олексія Кононенка (відеосюжет за посиланням:

Ці книги радо чекають на Вас 
на книжковій виставці "Літо з книгою"

Немає коментарів:

Дописати коментар