середу, 10 травня 2017 р.

Новинки для поціновувачів музичного мистецтва

Всім, хто цікавиться історією української музики
 до читального залу нашої бібліотеки надійшли
 книги Неллі Топської 


Топська Н. Музика, що окрилює душу / Н. Топська. – Київ: Книжкова база «Альфа», 2016. – 48 с.

Книга розповідає про життя і творчість великого українського композитора Дмитра Бортнянського. Композитор, котрий пройшов великий шлях – від півчого придворного хору до прославленого маестро. Досяг найвищого злету і в творчості, і в кар’єрі. При ньому Придворна півча капела, якою він керував майже тридцять років отримала світову славу. Сучасники композитора говорили про нього, що він підслухав співи янголів – настільки небесними та світлими були створені ним мелодії. Музика видатного композитора звучить і сьогодні, майже два століття по тому.
 

Топська Н. Подільський Орфей / Н. Топська. – Київ : Книжкова база «Альфа», 2016. – 64 с.

Книга розповідає про життя великого українського композитора Миколи Дмитровича Леонтовича, про його пошуки гармонії – у музиці, у власній душі, у навколишньому світі. Самобутній талант композитора, диригента, хорового педагога невід'ємний від української народної творчості, з якою була тісно пов'язана вся його мистецька доля.

Топська Н. Дівчина-легенда / Н. Топська. – Київ : Книжкова база «Альфа», 2016. – 48 с.

Ім’я української народної співачки Марусі Чурай стало світлою пісенною легендою. Подробиці її життя оповиті серпанком століть, та люди трепетно зберігають і передають із покоління в покоління факти із життя і творчості цієї надзвичайної й талановитої дівчини. Її трагічна та яскрава доля нікого не залишає байдужим.

Немає коментарів:

Дописати коментар