понеділок, 20 лютого 2017 р.

Вшанування пам'яті

ГЕРОЇВ    НЕБЕСНОЇ    СОТНІ

​ 20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем –
Днем Героїв Небесної Сотні 
У ці дні Україна палала в огні...  
Тут хочеться згадати страшні пророчі слова Тараса Григоровича Шевченка:
Та неоднаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять, лукаві, і в огні
Її, окраденую, збудять...
Ох, не однаково мені.
 У цих рядках Шевченко надзвичайно точно передбачив головну проблему української нації, що дамоклевим мечем висить над нею вже декілька століть і яка стала чи не найзлободеннішою проблемою сьогодення.
Сьогодні варто згадати про всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому. Адже ці події багато, що прояснили, відкрили багатьом очі, розставили все по своїх місцях. 
Саме ці люди віддали найцінніше, що в них було - своє життя, задля нас із вами. А таке не забувається…
Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в XXI столітті, після всього, що пережила наша держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках…
 І знову настало горе, тисячі молодих українських хлопців віддають своє життя захищаючи рідну землю від російських загарбників. Ворог не збирається віддавати окуповану частину України і надалі завозить нову зброю. Вся Україна молиться за мир на нашій Богом даній землі.
                       Молитва у днi нашестя ворогiв
Господи Боже сил, Боже спасiння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса. Поглянь у милостi та щедротах на смирення рабiв Твоїх i чоловiколюбно вислухай i помилуй нас: бо вороги нашi зiбралися на нас, щоб погубити нас i знищити державу нашу та святинi нашi. Допоможи нам Боже, Спасителю наш, i визволи нас, заради слави iмени Твого, i нехай справдяться на нас слова, сказанi Мойсеєм: будьте смiливими, стiйте i побачите спасiння вiд Господа, бо Господь переможе за нас.
Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь i неправд людей Твоїх i не вiдвертайся вiд нас гнiвом Своїм, але в милостi i щедротах Твоїх вiдвiдай смиренних рабiв Твоїх, що до Твоєї милости припадають: повстань на допомогу нам i подай воїнству нашому з iм’ям Твоїм перемогти. Зруйнуй неправеднi намiри тих, хто йде на нас вiйною.
Молимось до Тебе, Владико миру i спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги нашi, i як порох розсипається вiд лиця вiтру, так нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську. Господи, втихомир тих, хто противиться заповiдям та постановам Твоїм. Поверни їм пам’ять Твоєї заповiдi: блаженнi миротворцi, бо вони синами Божими назвуться. А для тих, хто противиться цiй Твоїй заповiдi, пошли ангелiв, якi вселять у них страх i пам’ять про те, що й вони себе християнами називають.
Нехай же, Господи, буде воля Твоя над нами, i якщо Твоє Провидiння буде таким, щоб покласти воїнам нашим у битвi за Вiру i Україну душi свої, то прости їм грiхи їхнi i в день праведного Твого Суду подай вiнцi нетлiння. Але вiримо i молимось Тобi, Великодаровитий Господи, що Ти захистиш, утихомириш i напоумиш та до спокою приведеш усiх.
Бо Ти єси захист, i перемога, i спасiння для тих, хто надiється на Тебе, — i Тобi славу возсилаємо, Отцю, i Сину, i Святому Духу, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь!

     Протягом дня у всіх відділах бібліотеки було проведено ряд заходів приурочених цій скорботній даті:
виставку-реквієм:"Не  журися, Україно, ми твої сини", 

бесіда-інформація:"Герої Майдану в серці кожного з нас".

поетична година: "Ми Сотнею пішли на небо"
інформхвилинка: "На Майдані збирається віче"
радіожурнал: "Герої Майдану в серці кожного з нас"
У розповіді про Героїв Небесної Сотні бібліотекарі розповіли і про нашого земляка  Андрія Корчака, який загинув 18 лютого на Майдані

Любив її до скону, до загину,
Хоч не здійснив своїх найкращих мрій…
Життя віддав за волю України
Стриянин наш Корчак Андрій… 


Три роки тому Україна прощалася із загиблими на Майдані з Героями України.

Прослухавши розповідь бібліотекарів про Героїв Небесної Сотні усі присутні вшанували пам'ять загиблих на Майдані та захисників України під час війни на сході хвилиною мовчання. 

Дякуємо Вам, Герої України! 
Ви назавжди залишитесь у наших серцях… 

Немає коментарів:

Дописати коментар