пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Увага! АКЦІЯ "ВІРУС ДОБРОТИ"

        Для України День спонтанного прояву доброти — зовсім нове свято. Але вже існують традиції святкування. У багатьох містах проходить такі акції. 
     День спонтанного прояву доброти — це привід згадати про справжні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її виявляє. Тому проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна постаратися кожна людина! Люди з  світлими серцями та думками вірять в перемогу ДОБРА і  своєї ГІДНОСТІ!  

Творіть добро і лихо не спочине.
Творіть добро, бо має бути так —
         Якщо ти добра від душі людина —
                           Добро добром повернеться хоч як...                                      


      Є красива легенда, що коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитинки янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитя тричі: у чоло — аби воно зростало розумним; у личко — щоб було красивим , у серце — аби здоров'я, любов та доброта поселилися у його тілі і душі. А наскільки збережеться у серці доброта впродовж життя, залежить від кожного з нас... 

  
     Доброта, милосердя творилися людством протягом сторіч для того, щоб усім було легше жити, спілкуватися одне з одним, щоб це спілкування приносило втіху. Ще здавна люди прагнули добра і ненавиділи зло. 
     Цю думку вони відображали у приказках і прислів'ях, які передаються з покоління в покоління.
  • Людина починається з добра.
  • Хто людям добра бажає, той і собі має.
  • Вчися робити добро, тоді погане на розум не прийде.
  • Все добре переймай, а злого уникай.
  • Життя дано людині на добрі справи.
  • Не одежа красить людину, а добрі справи.
  • Доброму всюди добре.
  • Добра багато не буває.
  • До доброї криниці стежка утоптана.
  • Часок у добрі побудеш — все горе забудеш.
       Саме в цей день у  нашій бібліотеці бібліотекарем Грицишин Г. І. для учнів 2-А класу ЗОШ №3 - керівник Пращерук Світлана Михайлівна було проведено пізнавальну годину: 
«Буду гідним скрізь і всюди, щоб нести Вам радість люди» 

        Під час заходу  на прикладах змісту казок, віршів та оповідань до свідомості учнів намагалися донести, що доброта – найкраща риса характеру людини.  

В читальному залі була підготовлена книжкова виставка : 
"Доброта і милосердя у твоєму житті"
Діти разом  вивчили правила доброти, правила чесності, правила ввічливості.  

Кожен бажаючий пройшов по стежинці добра і розповів , яку добру справу він зробив, отримавши за це чарівний смайлик доброти.   

     Творити добро щодня — велика справа. 

Добро — це вічна, найвища мета нашого життя. 


Кожному з нас важливо усвідомлювати, що та людина, яка творить добро — щаслива людина. Вона розуміє свою причетність до всіх подій, які відбуваються у житті, тому що збагачує це життя добрими вчинками і корисними справами.

Дітки в Інтернет-центрі переглянули мультфільм 
"Уроки доброти"
 Отже, вчителі і бібліотекарі — «посланці доброти» — вчать малечу робити  добро своїми ж вчинками, тобто заражають і водночас заряджають добром, закликають змалку дітей бути толерантними і чуйними один до одного, розповсюджують радість і позитив.
     І з кожним роком таких людей — янголів Добра — стає все більше. Найвища наука життя — мудрість, а найвища мудрість — бути добрим. Добра багато не буває! Тож давайте творити ДОБРО!



Немає коментарів:

Дописати коментар