неділю, 15 травня 2016 р.

Міжнародний день сім'ї

Найрідніші в цілім світі - з нами поруч назавжди 


     Сьогодні уся країна відзначає День сім'ї - день наших з Вами родин. Адже саме сім'я є тією цеглинкою з якої складається добробут та спокій у нашій державі. 
Дозвольте побажати Вам та всім
 Вашим рідним міцного здоров'я, 
щастя та непохитної твердості 
родинних стосунків.



     В Україні говорять: "З родини йде життя людини". Саме в сім'ї дитина робить свої найперші кроки і виходить у широкий світ, навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам'ять свого роду. 
     Батько і мати - найрідніші і найближчі кожному з нас люди. Вони дають нам життя, вчать нас, піклуються про нас протягом всього життя.
     Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!  Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.

risunok5_1   Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1994 році і відзначається щорічно 15 травня. Запровадження цього дня було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним положенням родини та покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми родини та її значення у процесі виховання покоління, що підростає.
     Кожне покоління розуміє по-різному значення сім’ї, але за всіх часів будь-яка родина не може існувати без любові, поваги та солідарності. Саме ці поняття допомагають будувати будь-яке цивілізоване суспільство. Українці говорять: «Без сім’ї немає щастя на землі». Адже сім’я – це, насамперед, берегиня людських цінностей, хранителька моральних чеснот, національних традицій і звичаїв, невтомна плекальниця родоводу.

     Часом у житті кожної родини виникають певні негаразди, і здається, що ніхто і ніщо не може їх вирішити. Проте, найбільшу підтримку ми отримуємо від батьків, коханої дружини чи чоловіка, а ще частіше – розрадою стають діти. Саме ці люди допомагають нам жити у cучасному непростому світі, насиченому метушнею і бентежними буднями.

    Більшість сімей, коли не коли, зіштовхуються з певними труднощами. Проте, незважаючи на труднощі,  щаслива сім'я, радіє тому, що в її родині ростуть здорові діти, і є розуміння між батьками. Адже головне для кожної сім’ї – це взаєморозуміння і повага.

     15 травня в бібліотеці відбулися творчі акції: виховна година "Без сім'ї і свого роду - немає нації, народу...", літературна година "Хай мудрість книг об'єднує родину". 

 Діти залюбки розповідали про традиції і звичаї своєї сім'ї, продовжували прислів'я про сім'ю і родину, відгадували загадки, переглянули кілька відео про сім'ю і родину. 

      Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей. І дуже хотілося б, щоб цей день став особливим святом, адже українці споконвіків славилися міцним сімейним устроєм, багатодітністю, духовною єдністю поколінь, повагою до батьків та до жінки-матері.

Немає коментарів:

Дописати коментар