четвер, 25 червня 2015 р.

   

     День Конституції України відзначається щорічно 28 червня і є офіційним державним святом. 

        Можливо, для когось 28 червня не більше ніж черговий вихідний, проте для кожного свідомого громадянина день Конституції України – подія, з якої власне і починається існування держави. 
            Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито, щоб сьогодні милував нам око жовто-блакитний прапор і Володимирський тризуб, щоб могли ми вільно, у весь голос заспівати «Ще не вмерла Україна». 
    Конституція - це дуже важливий документ державного значення. Конституція України - це Основний Закон України; положення, викладені в Конституції, регламентують основні правила суспільних відносин у межах держави, роботу всіх органів влади й суспільних організацій, визначає трудове право.
  Безперечно, сам факт прийняття Конституції не вирішує автоматично всіх сьогоденних проблем України. Проте маємо нині добрий грунт для розбудови України як держави для людини. 
   З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття основного закону держави – Конституції України – на передодні свята працівники нашої бібліотеки підготували цикл заходів: на молодшому відділі 1-4кл. була проведена - інформаційна  мозаїка : «Ми – українці , ми – за  мир»; на абонементі 5-9 кл. - відкрита тематична поличка: «Україна, незборима зроду, ти душа великого народу», відвідувачі Інтернет-центру переглянули відео-презентацію: «Є Конституція – є міцна незалежна держава», в читальному залі діти мали можливість ознайомитись з пам'яткою для користувача: «Конституція України – основний закон країни».

 ЗІ СВЯТОМ ВАС,  ДОРОГІ УКРАЇНЦІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар