вівторок, 20 грудня 2016 р.

Відчуй себе детективом!

Серія  
дитячих розслідувань 
про життя видатних  українських діячів 

Обожнюєш літературу і хочеш знати більше, ніж пропонує шкільна програма? Знайти додаткову інформацію про того чи іншого письменника легко з серією "12 балів". Кількість книг у серії: 5.

Дізнайся більше і отримай 12 балів 
з історії та літератури. 

Горянич М. Княгиня Ольга і я [Текст]: оповідання / М. Горянич. - Київ: Гамазин, 2011. - 48 с., іл. - (Серія "12 балів").
Літописне оповідання про княгиню Ольгу та місцеві поліські легенди про зраду князів стали приводом для детективного розслідування, що його ведуть близнята-підлітки та їхній старший приятель-студент.
Вдало розроблена інтрига тримає увагу читача до останньої сторінки, а елементи енциклопедії та вміщена в кінці табличка дозволяють використовувати книжку як додатковий матеріал на уроках історії
«Святу» Ольгу, виявляється не всі вважають святою. Ще й досі її проклинають на Поліссі, нащадки древлян, тих самих, що княгиня спалила разом із містом – з таким парадоксом зустрічаються маленькі герої книжки «Княгиня Ольга і я».
Як можна пам’ятати те, що відбулося тисячу років тому? Чи личить помста «святій» княгині? А може, мали рацію древляни, коли вбили її чоловіка – рекетира і ненажеру Ігоря? Чи справа тут не в ньому, а у звичайній конкуренції Києва та Іскоростеня?
Такі зовсім не дитячі проблеми доводиться розслідувати юним слідопитам, подорожуючи до Полісся, місця, де відбувалися ті давні криваві події, читаючи книжки та зазираючи до інтернету.
Вдало розроблена інтрига тримає увагу читача до останньої сторінки, а елементи енциклопедії та вміщена в кінці табличка дозволяють використовувати книжку як додатковий матеріал на уроках історії.

Ручай Г. Іван Мазепа і я [Текст]: оповідання / Г. Ручай. - Київ: Гамазин, 2011. - 48 с., іл. - (Серія "12 балів").
Історія гетьмана Івана Мазепи, подана через сприйняття сучасних школярів, які разом з учителем прагнуть з’ясувати складні обставини тієї доби. 
Легка мова та вдало розроблена інтрига тримають увагу читача до останньої сторінки, а елементи енциклопедії та вміщена в кінці табличка дозволяють використовувати книжку як додатковий матеріал на уроках історії України, для написання рефератів, підготовки до екзаменів тощо. У школі конфлікт – хлопців з хутора Мазепинці дражнять «зрадниками», вони у відповідь лізуть битися. Але мудрий директор не викликає батьків, не робить записів у щоденнику – він збирає винуватців у своєму кабінеті і дає завдання: самостійно розібратися у тому, що сталося з гетьманом Іваном Мазепою, звідки іде міф про його зраду і взагалі, ким був цей вусатий дядько, портрет якого прикрашає десятигривневу купюру. 

Горянич М. Леся Українка і я:[Текст]: оповідання / М. Горич. – К.: Гамазин, 2011. – 48 с., іл. – (Серія „12 балів”).
Історія життя та творчості Лесі Українки, її перемоги над собою, недугою та царатом, що душив будь-яке живе українське слово. 
Легка мова та вдало розроблена інтрига тримають увагу читача до останньої сторінки, а елементи енциклопедії та вміщена в кінці табличка дозволяють використовувати книжку як додатковий матеріал на уроках історії України, для написання рефератів, підготовки до екзаменів тощо.                            Де знайти додаткову інформацію про того чи іншого письменника? У цій книжці ти дізнаєшся про життя та творчість видатної поетеси Лесі Українки, її мужність перед обличчям долі. Ти зможеш сам розібратися у чому життєвий та творчий подвиг цієї тендітної дівчини.

 Слідкуйте за новинками серії!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар