вівторок, 28 червня 2016 р.

Вітаємо!


Сьогодні знаменне число в календарі  День Конституції України — державне свято України, яке весь український народ святкує 28 червня.

День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції:
Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом — Днем Конституції України.
У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.
Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Напередодні цього свята в бібліотеці для наших юних користувачів було підготовлено ряд національно-патріотичних заходів. Працівники читального залу провели інформаційну  хвилинку: «Веди нас, Основний Законе, до заповітної  мети», провели огляд тематичної полички "Конституція України - основний Закон держави"

 Користувачі Інтернет-центру переглянули відео-презентацію«Конституція – фундамент нашого суверенітету».

Відвідувачі відділу абонементу ознайомились із матеріалами тематичної  полички «На захист прав і свобод людини» та взяли участь у калейдоскопі  цікавинок : «Конституція і мої права». Для найменших користувачів працівниками молодшого відділу оформлено інформ-дайджест: «Вчимося бути громадянами».


Немає коментарів:

Дописати коментар