четвер, 11 лютого 2016 р.

Книжкова мозаїка

Шановні любителі книги!

У відділі обслуговування 5-9 класів на Вас чекають цікаві новинки художньої літератури

     Воронина Л. Таємне Товариство Брехунів, або Пастка для синьо-морда : повість / Л. Воронина. – Київ : Знання, 2015. – 135 с. : ілюстр.
   Щоб ви зробили, якби довідались, що на нашу планету має прибути десант космічних піратів-синьо-мордів? Злякалися б, здивувались, подумали б, що жарт? Та виявляється, що загроза цілком серйозна. І лише Клим Джура і його вірні друзі можуть врятувати людство від катастрофи. Але для цього необхідно проникнути у підземний саркофаг і розгадати таємницю єгипетських богів. Лише прочитавши цю повість, ви дізнаєтесь, друзі, чи пощастить героям повісті знешкодити підступних прибульців.
Гутовська-Адамчик М. Дівчата з 13-ї вулиці: роман / М. Гутовська-Адамчик ; пер. з пол. Б. Антоняк. - Львів: Урбіно, 2015. - 240 с.

   Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних!
   Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...
Малгожата  Гутовська-Адамчик. 110 вулиць / М. Гутовська-Адамчик; пер. з пол. Ярослави Івченко. – Львів : Урбіно, 2015. – 280 с.

    Шістнадцятирічний Міхал живе й горя не знає: у них велика гарна квартира в престижному районі Варшави, батько з ранку до вечора на роботі – зате ніколи не відмовить у кишенькових, однокласники – кльові, оцінки – ну, тут усе трохи гірше, та кого це цікавить, коли треба тренуватися, аби тебе взяли до шкільної збірної з баскетболу?
    Дерманський С. Чудове Чудовисько і Погане Поганисько: казкова повість / С.  Дерманський. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. - 288 с.

   Пригоди Чудового Чудовиська і дівчинки Соні тривають! Блискучі діалоги, живописні характери, природна й багата художня мова яскраво засвідчують, що Сашко Дерманський гідно продовжує літературні традиції наших веселих класиків — від Котляревського й Гоголя до Остапа Вишні і Всеволода Нестайка...Нова порція смішних, моторошних і захопливих пригод чекає на тебе. Погане Поганисько готове звоювати усіх нас, але в сучасній Україні так багато відважних малих і великих героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу...
     Рутківський В. Ганнуся. В гості до лісовика: весела пригод: повість /                      В. Рутківський. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2014.-230 с. : іл.

     Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». Третій «А» подорослішав на рік, про те від того життя його не стало нуднішим. Ще б пак – хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще – відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю?
  Рутківський, В. Джури і підводний човен: заключна книга трилогії «Джури» / В.  Рутківський; худ. М. Паленко. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011. – 400 с.

     Джури i підводний човен» — заключна книга захоплюючої історичної трилогії «Джури». У цьому романі Володимир Рутківський знову постає блискучим оповідачем i чарівником слова. На тебе, любий читачу, чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги i нові відкриття. Разом з героями роману ти оборонятимеш Київ, перепливеш неприступні дніпровські пороги, poзвідаєш таємниці підземної Хортиці, штурмуватимеш Очаківську фортецю. Ти також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, i як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен i перепливти на ньому Чорне море. А небезпеки... На те вони й небезпеки, аби їх долати. На жаль, чудовий художник нашої трилогії Максим Паленко так перейнявся характерництвом, що в пошуках нових вражень вирушив у cyвopi козацькі мандри, у яких зламав coбi руку, i не встиг у призначений час завершити вcix ілюстрацій...
Кеннет Г. Вітер у вербах: повість / Г. Кеннет; пер з англ. А. Сагана. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2014. - 348 с.

     Історія про пригоди Крота і його друзів Ондатра, Видри, Борсука і Жабса написана чудовим шотландським письменником Кеннетом Гремом з надзвичайною теплотою, поетичністю й тонким гумором.
     Тож і не дивно, що «Вітер у вербах» нині вважається класикою казкової повісті, хоча, як часом трапляється з геніальними творами, спочатку цю повість навіть не хотіли друкувати. І ось вже понад сторіччя вона тішить і дорослих, і дітей та весь час перевидається.
  Це видання підготовлено до сторічного ювілею першої публікації повісті, і спеціально для нього уславлений художник Роберт Інґпен створив чудові ілюстрації.
Монтгомері Л.-М.  Діти з Долини Райдуг : роман / Л.-М. Монтгомері; пер. с англ. А. Вовченко. - Львів: Урбіно, 2015. - 264 с.

     Невпинні й неминучі зміни в житті Глена Святої Марії. Неподалік від Інглсайду оселяється сім'я нового пастора - сам пан Мередіт, четверо його дітей і тітка Марта. Діти Блайтів віднаходять у нових сусідах щирих і добрих друзів; разом вони змінюються самі й змінюють долі інших - пана Мередіта й красунь-сестер Вест, відлюдькуватого Нормана Дугласа, малої сироти Мері Ванс та подружжя Еліотів. Невідворотно ближчає й прихід страшного, загадкового Дударя - але безтурботне дитинство триває, доки щасливої Долини Райдуг не огорнула тінь великої тривоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар