четвер, 15 жовтня 2015 р.

Рекомендовано для читання



Серія "Під партою"                           видавництва"Зелений пес"
Пропонуємо пригодницькі історії для підлітків. Мета цих книжок – привабити до читання школярів, для яких заборонене - найбажаніше. Книжку читати під час уроку заборонено, тому слоган цієї серії "Рекомендовано для читання під партою під час уроків".
 Кількість книг у серії: 29.
   Ви маєте можливість прочитати деякі з них, які надійшли до нашої бібліотеки.

   
Рутківський В. Стріли під сонцем: Роман / В. Рутківський. - Ч. 2 трилогії "Сині води" К.: Зелений пес, 2004. - 192 с. - (Серія "Під партою"). 
   Пригодницька історична повість про молодого князя і трьох підлітків у часи першої перемоги українсько-литовського війська над татарами. Книга 2.
Чи хочете ви стати справжнім лицарем? 
   Колись Європа мала свої канони, зразки, ідеали, ба навіть рецепти для справжнього лицаря. Так то ж Європа – скажете ви. І будете неправі. Тому що усі ці правила не впали з неба, а були вироблені такими самими людьми, як ми з вами. Адже нашим предкам доводилося битися з ворогами, які не знали законів, окрім закону зради, не відали канонів, які б не вимагали поживи, не приймали ідеалу, вищого над власну шкіру… 
   Ось саме у такий час молодому лицареві Боброку довелося стати володарем. Та ще й напередодні великої війни, коли мирне співіснування племен балансувало на тонесенькій павутинці. Якщо ви прочитали першу частину трилогії “Двобій з тінню”, на вас чекає продовження пригод у знайомому вже світі Давньої Русі, якщо ж ні, то знайомство з відчайдушними хлопцями Сашком, Тимком та Зейнулою гарантує вам занурення у захопливий вир пригод.
   Рутківський В. Стріли під сонцем: Роман / В. Рутківський. -  Ч. 3 трилогії "Сині води". -  К.: Зелений пес, 2004. - 192 с. - (Серія "Під партою"). 
Пригодницька історична повість про молодого князя і трьох підлітків у часи першої перемоги українсько-литовського війська над татарами. Книга 3.                                                                               Хто ти – володар чи раб? Воїн чи гендляр? Герой чи блазень? Кожен має власну відповідь на це питання, кожен доводить її у свій спосіб: словом чи мечем, отрутою лестощів чи то чесним двобоєм, із підступної засідки, а чи відверто ставши обличчям до небезпеки. Кожен на власний розсуд визначає своє місце у житті. Отже – хто ти?                       У кожній з частин історичної трилогії “Сині Води” (“Двобій з тінню”, “Вогонь до вогню”, “Стріли під сонцем”) Володимир Рутківський ставить перед героями це питання, у кожній з частин молодому князеві Боброку та його юним помічникам Сашкові, Тимкові та Зейнулі доводиться з’ясовувати, хто ж вони у цьому світі. Третя відповідь – остаточна. 
Переконайся, що ти не помилився!
  Арєнєв В. Дикі володарі: Оповідання / В. Арєнєв. - К.: Зелений пес, 2005. - 192 с. - (Серія "Під партою").
Фантастичні повісті для підлітків.           Біороботи, ельфи, дикуни й інопланетяни. Насправді вони живуть поруч. Вони завжди поруч, навіть якщо ми не підозрюємо про їхнє існування або вважаємо все це порожніми забобонами. Вони такі самі, як ми, – але зовсім не такі, бо у них є те, чого ми не маємо. І саме вони – справжні господарі Землі. Вони-то знають, хто вони. А ким є ти?                                                           Фантастика Володимира Арєнєва – це не просто фантастика. Це низка несподіваних запитань та неочікуваних відповідей не лише для героїв збірки, а й для її читачів.
   Болото А. Краще сидіти вдома...: Фантастичні повісті / А. Болото. - К.: Зелений пес, 2005. - 192 с. - (Серія "Під партою").

Фантастична пригодницька повість про карколомні пригоди непосидючої дівчинки та інопланетянина на Землі та в далекому космосі.
Насправді ніхто цього не хоче. Про подвиги та пригоди добре мріяти, зручно вмостившись у м'якому фотелі попід вікном з книжечкою на колінах і плиткою шоколаду в руці, однак лізти кудись у невідомий льох чи кидатись під дощ, аби врятувати світ, та ще й не пообідавши, – це вже нема дурних. Жодна розумна людина не стане добровільно накликати на себе цілу купу неприємностей, не знаючи напевне, що все скінчиться добре. А якщо вже накликав – не варто кричати «я не хотів!» Адже кожен отримує саме те, чого хоче, чи не так?

  Есаулов О. Таємниця Великого Сканера: Повість / О. Есаулов. - К.: Зелений пес, 2009. - 192 с. - (Серія "Під партою").


Пригодницька повість про комп’ютерний світ, баланс у якому порушив Великий Сканер. Відновити гармонію у світі комп’ютерних ігор можуть звичайні діти.

Книжка є продовженням віртуальних пригод “Game over”, “Антивірус”, “Канікули для Інформи”, “Вихідний формат”.
Комп’ютерний світ знову потребує допомоги. На планеті Ц з’явився Великий Сканер, потім гаплик, невідомий вірус, заражені...Тут якась таємниця, хтось зазіхає на повну й безконтрольну владу...
Розгадати таємницю можуть реальні люди, тому й експедиція у складі знавців віртуальних ігор вирушила на порятунок. Приєднуйся: ти можеш врятувати Заекрання! 
Про комп’ютерні пригоди також читай у книжках Олександра Есаулова: “Game over”, “Антивірус”, “Канікули для Інформи” та “Вихідний формат”.

  Видавництво "Зелений пес" існує на українському книжковому ринку з 1999-го року. І на цей час міцно тримає свої позиції серед найвідоміших видавництв Україні. Спеціалізується “Зелений пес” на сучасній художній літературі та художній літературі для дітей.   Засновники — відомі письменники та громадські діячі Брати Капранови. Вони добре знаються на тому, що цікавенького запропонувати своєму читачеві.   Видавництво співпрацює з більш ніж 100 українськими та іноземними авторами. Зараз видано більше 250 назв книг в межах 25 серій. У нас Ви знайдете книжки на будь-який смак і для різного віку : книжки для дітей, підлітків, шанувальників класичних жанрів та сучасної прози, любителів фантастики та чоловічих жанрів. 
   В  асортименті, як художні, так і пізнавальні книги: від таких авторів як Сінкен Гопп, Джеральд Даррелл, Роберт Шеклі, Брати Капранови, Марина та Сергія Дяченки, Генрі Лайон Олді, Громовиця Бердник, Ольга Кобилянська, Олександр Грін, Ірина Вільде, Анатолій Григорук, Юрій Ячейкін, Олексій Волков, Катерина Хінкулова та багато інших.
   Одним з головних завдань видавництва є популяризація української мови в усіх сферах життя. Якісна українська книга обов’язково має потрапити до тих, хто її заслуговує. Книги “Зеленого пса” є доступними для будь-якого читача, незалежно від статків та смаку.
Тож залишайтеся з нами і приємні враження від якісної літератури Вам забезпечені! 


Ми разом будемо чекати на нові книги - 
Серії "Під партою"


Немає коментарів:

Дописати коментар