вівторок, 8 серпня 2017 р.

Свято пухнастиків

Сьогодні 8 серпня світ відзначає Всесвітній день кота. 
Це свято запровадили ще в 2002 році. Засновником виступає Міжнародний фонд захисту тварин зокрема у Великій Британії. З цього часу все більше людей святкують його разом зі своїми чотирилапими друзями. 
Результат пошуку зображень за запитом "міжнародний день котів"У цей День ми вітаємо всіх любителів кішок! 
Бажаємо їм, щоб їхні вихованці 
завжди були здорові і щасливі, 
ситі й доглянуті! 
Зі святом Вас!



Саме сьогодні для Вас ми підібрали добірку  цікавої інформації про пухнастих улюбленців, а для найменших наших користувачів ми пропонуємо переглянути мультики та послухати казочки.


Кішка — це найближча до людини тварина. Наука, яка займається вивченням цього виду тварин, твердить, що кішки є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак. Вважається, що кішки не приносять кинуту їм палицю, як це роблять собаки, лише тому, що вони не вважають цю роботу своїм обов'язком.

Святкування дня котів влаштовують для 36 видів цих тварин, які знаходяться поруч з людиною у всіх куточках землі. Кожна кішка має свій особливий характер. Ці тварини вимагають поваги до себе, оскільки відчувають себе рівними з людиною.

Всесвітній день котів — це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Якщо забезпечити їм комфортне життя, повну турботи і ніжності, тоді кішки обов'язково подарують своїм господарям своє приємне муркотанням.
Кішка, багато років живучи поряд з хазяїном, вважає себе рівною з ним, кажуть вчені. Тож і спілкуватися з котиками ми повинні шанобливо, пояснюючи, що вони роблять неправильно, але ні в якому разі не карати за пустощі та провини. А як Ти ставишся до свого домашнього вихованця?

Якщо у Твоєму домі мешкає кіт, вважай, що Тобі пощастило. Адже це симпатичне звірятко, близький родич тигра та леопарда, не лише оберігає домівку від гризунів, але й лікує деякі захворювання та продовжує життя своєму господарю.



Є відомості, що одна кішка допомогла людству винайти йод, випадково перевернувши колби та змішавши різні речовини.

В деяких країнах котам віддають шану навіть на державному рівні. В Австрії, наприклад, кожній кішці, яка охороняла продуктові склади, виплачують пожиттєву пенсію у вигляді м’яса і молока.


В Китаї цих пухнастиків охороняють на законодавчому рівні.







Мурчики, які рятують Україну
Результат пошуку зображень за запитом "міжнародний день котів"
Коти, кішки та кошенята в зоні АТО рятують захисників України від мишей та крис, зігрівають холодними ночами, попереджають про обстріли та допомогають зняти стрес. Бійці АТО дуже люблять своїх батальйонних котів, діляться з ними їжею, дають прихист та залюбки фотографують своїх мімішних вихованців.

До Міжнародного дня котів: Як мурчики рятують Україну - фото 3Військові навіть присвячують котам твори та вірші. Наприклад, боєць АТО Олег Ахтирський присвятив котам-атошникам есе: "Вони працюють психотерапевтами (або "ходячим щастям", як сказав один комбат), ловлять мишей і щурів, яких у степових укріпленнях повно. Кішки і коти чують вибухи раніше людей. Вони стежать за чужинцями і попереджають про небезпеку.

До Міжнародного дня котів: мурчики, що рятують Україну
Також кішки - прекрасні кадровики і показують своєю поведінкою стан військових. Бригадний психолог говорив, що по відношенню котів, він одразу розуміє, в якому стані знаходиться військовий і чи потрібна йому допомога. Коли українське військо займає нову територію, то пошук котів стає одним з перших завдань. 

А ще кішки можуть використовуватися на блокпостах для зігріву. Кладеш кицьку за пазуху - обом тепленько.
До Міжнародного дня котів: Як мурчики рятують Україну - фото 12
Тож побажаємо всім котикам мати власний дім, турботливих господарів та смачну, натуральну їжу! Ну а ми з вами, друзі, маємо постаратися зробити все для цього необхідне.
Завітайте до бібліотеки та прочитайте більше про нас - Пухнастиків!
Результат пошуку зображень за запитом "міжнародний день котів"

А зараз зручніш сідайте та мультики переглядайте!

Котик Мурчик
Котик і Півник
Кіт в чоботях
Пан Коцький
Том і Джері
Фестиваль Гарфільда
Фільм Кіт в чоботях

Немає коментарів:

Дописати коментар