пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

КНИЖКОВА ЗАМЕТІЛЬ

 

ЛЮБІ ЧИТАЙЛИКИ!

Знайомтесь з новинками літератури, які поступили на книжкові полиці нашої бібліотеки. Станьте першими читачами цих новеньких книг. 

 Читайте! Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги.

Літературні герої запрошують вас у книжкову мандрівку.

Андерсен Г.К. Казки / Г. Андерсен. - Харків: ТОВ "SEPTIMA", 2010. - 254с.: іл. - (Серія: "Казковий край").

Перед вами прекрасний збірник казок знаменитого автора Андерсена. Разом із персонажами казок ви зможете опинитись у чудесному підводному царстві, побувати у володіннях Снігової Королеви, вирушити у мандри з тендітною Дюймовочкою.


Грім Брати. Казки / Брати Грім. - Харків: ТОВ "SEPTIMA", 2010. - 256 с.: іл. - (Серія: "Казковий край").

До цієї книги надійшли найкращі казки всесвітньо відомих братів Ґрімм: «Гензель і Гретель», «Пані Метелиця», «Білосніжка і Червона квіточка», «Хоробрий кравчик», «Фрау Праці» та багато інших.

Дал Р. Фантастичний містер Лис. Повість / Роальд Дал. пер. з англ. В. Морозов. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020.- 120с.: іл.

«Фантастичний містер Лис» — відома повість Роальда Дала про хитромудрого Лиса, який щовечора крадькома забігає по черзі до трьох противнючих фермерів за харчами для своєї родини. І ось фермери розробили план, як — БАХ! БАХ! БАБАХ! — застрелити містера Лиса. Та коли вони вже думали, що містер Лис ніяк не зможе врятуватися, у нього визрів свій фантастичний план.

Мілн А. Вінні-Пух та його друзі. Повість-казка / А.Мілн.-  - Харків: ТОВ "SEPTIMA", 2013. - 288с.: іл. - (Серія "Весела країна").

Популярна повість-казка про симпатичного плюшового ведмедика та його друзів.
Альвтвеген А. Ключ від Позасвіття /Альбін Альвтеґен, Карин Альвтеген; пер. із швед. В. Криницький. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020.- 152с.. - (Серія: "Дивовижні світи"). 

Дванадцятирічний Лінус з мамою і сестрою Ліннеєю їде на літо в Тракеборг, у химерний дерев’яний будинок, що вже багато років стоїть пусткою після таємничого зникнення його дивного власника. Здавалось би, літо буде нудне й нецікаве, але вже в першу ніч хлопчик чує дивні шуми в стінах, а невдовзі починають зникати речі. Коли ж Лінус вирушає оглядати будинок, під поламаними дошками підлоги знаходить загадковий ключ. Хто його заховав і що він відмикає? Про це ви довідаєтеся зі сторінок фентезійної повісті «Ключ від Позасвіття» шведських письменників Альбіна й Карін Альвтеґен.
Ментен Т. Мій братик мумія і золотий скарабей. Повість. Кн.1 / Т. Ментен; пер. з нідерл. І. Коваль; іл. Е. Гейс. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. - 248с.: іл. - (Серія " Мій братик мумія").

Лишень спробуй уявити собі: ти — звичайний хлопчисько з най­нуд­ні­шого в світі нідерландського села. Одного вечора ти заходиш до своєї кімнати, відчуваєш сморід, роззираєшся і бачиш, що в твоєму ліжку лежить мумія. Що б ти зробив? Звісно, спочатку не на жарт злякався б. А тоді заплющив би очі, порахував до десяти і сподівався б, що коли їх розплю­щиш, мото­рошна потворка зникне. Однак уяви, що через десять секунд мумія усе ще лежить у твоєму ліжку... і через десять хвилину теж!.. Це перша книжка популярної серії «Мій братик мумія», яку кілька років тому написала відома нідерландська дитяча письменниця Тоска Ментен. За її мотивами знято одноймен­ний фільм і поставлено дитячий мюзикл. Переклад книжки вийшов у багатьох країнах світу. На сьогодні в Нідер­лан­дах опубліковано 10 книжок про пригоди єгипетського хлопчика-мумії на ім'я Думмі та його друга Хооса.

Ментен Т. Мій братик мумія і гробниця Ахнетута. Повість. Кн. 2 / Т. Ментен; пер. з нідерл. І. Коваль; іл. Е. Гейс. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. - 248с.: іл. - (Серія " Мій братик мумія").

Думмі щасливий! Після непростих випробовувань він разом із Клаасом та Хоосом летить до рідного Єгипту, щоб розшукати гробницю свого батька, фараона Ахнетута. Зазнавши купу найкумедніших пригод, вони розпо­чинають пошуки. Однак за чотири тисячі років Єгипет зовсім змінився, і знайти гробницю неможливо. До того ж Думмі з Хоосом раптом опиняються в жахливій небез­пеці... Цю неймовірно дотепну серію книжок про пригоди мумії Думмі називають найчитабельнішою серію у євро­пейській дитячій літературі останнього десятиліття. Чекайте наступних історій. Вже незабаром!
Верн Ж. 20 000 льє під водою. Навколосвітня подорож морськими глибинами. Науково-фантастичний роман / Ж. Верн; іл. В. Котляров. - Видавнича група КМ-БУКС, 2016. - 464с.: іл.

Мабуть, чимало вчених і винахідників обрали професію, начитавшись у дитинстві Жуля Верна, адже дитяче бажання стати такими сміливими та розумними, як і герої Жуля Верна, залишилося у багатьох на все життя. В одному з найпопулярніших своїх романів письменник яскраво змальовує розмаїття підводного світу. Він мріє про апарат, у якому люди зможуть занурюватися у морські глибини. Майже все, описане геніальним письменником, вже стало реальністю, але його творами, безсумнівно, захоплюватимуться ще багато поколінь.
Дал Р. Чарлі і великий склянний ліфт / Р. Дал; пер.з анл. В. Морозов; іл. Кв. Блейк. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. - 272 с.: іл.

Роальда Дала називають одним з най­більших дитячих пись­менників ХХ століття і «літе­ратурним бать­ком» Джоан Ролінґ. «Чарлі і великий скляний ліфт» — карколомне продовження найпопулярнішої повісті Р. Дала «Чарлі і шоколадна фабрика» — однієї з тих книжок, які необ­хідно прочитати кожній дитині. Великий скляний ліфт, створений незрівнянним містером Віллі Вонкою, злітає у відкритий космос, і тут починається просто неймовірний сюжет...
Діккенс Ч. Різдвяна історія. Повість / Ч. Діккенс; пер. з англ. І.Андрусяка; іл. Р. Попського. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. -  160с.- (Серія "Дитячі казки для читання").

Старий Скрудж - непривітний скнара, від якого годі чекати доброго слова чи доброї справи, - зневажає навіть таке велике свято, як Різдво. Та одногоразу до нього приходить дух його померлого компаньйона - аби дати йому шанс стати іншою людиною з новим майбутнім. Але перш ніж змінити хід подій, Скрудж має пережити моторошні зустрічі з трьома привидами...
Діккенс Ч. Пригоди Олівера Твіста. Роман / Ч. Діккенс; пер. з англ. Л. Борсук; іл. Н. Клочкової. - Київ: Країна Мрій, 2016. - 496с.: іл. - (Серія "Улюблені книжки").

У цьому романі описано історію маленького сироти Олівера, що змушений був поневірятися по хмурих нетрях Лондона. Але пройшовши багато випробувань, він нарешті знайшов родину і щастя.
Олівер Твіст народився сиротою. Його мама померла при пологах, а батька з невідомої причини не було поряд. Дитинство, сповнене злиднів та нещасть, пройшло у робітньому домі у безіменному місті (в першій публікації в «Бентліз Міселені» місто називалося Мадфог і було розташоване на віддалі 75 миль на північ від Лондона). За законом про бідних 1834 року піклування про нього взяла на себе держава, і його віддали в дитячу ферму жінці на ймення місіс Менн.
Едмондс Д. Робот під прикриттям: мій перший рік під прикриттям. Роман / Девід Едмондс, Берті Фрейзер; пер. з англ. Г. Лелів . - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. - 296с.

"Робот під прикриттям: мій перший рік серед людей» — це книжка для школярів середнього віку, у якій з теплотою і гумором досліджуються стосунки дитини-робота і звичайних дітей. Якщо супертехноло­гічна андро­­їдка Дотті зможе провести цілий рік серед людей, маскуючись під 12-річну школярку, вона здобуде для своїх творців багато­міль­йонну винагороду... Дотті відчайдушно намагається влитися в соці­альне життя 7-го класу, але постійно втрапляє в кумедні халепи, які розсмішать читачів, а філософський підтекст, уплетений авторами в цю історію, розширить їхній світогляд. Щоб не дати себе викрити, Дотті застосовує на практиці все, чого навчилася від людей...
Колфер Й. Артеміс Фаул. Місія в Арктику. Фантастичний роман / Й. Колфер; пер. з англ. О. Мокровольський; іл. В. Дунаєвої. - Київ: Школа, 2006. - 320с.:іл. - (Серія "Дитячий світ бестселер").

Роман «Місія в Арктику» — друга книжка ірландця Йоуна Колфера про юного генія-авантюриста Артеміса Фаула. Цього разу заклятий ворог Чарівного Народу сам опинився в халепі: російська мафія вимагає викуп за його батька. Лише чудо може врятувати Фаула-старшого. Але хто допоможе хлопцеві? Хіба що чарівні істоти...
Ролінг Д. Гаррі Поттер і філософський камінь. Книга 1 / Д. Ролінг; пер. з англ. В. Морозов. -  Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020.- 150с.: іл.

Це перша книга про Гаррі Поттера. Відірвавшись від комп'ютерів і телеекранів, сотні мільйонів дітей та дорослих у всьому світі ЗНОВУ ЧИТАЮТЬ! Такого успіху не знала жодна художня книга. Казка про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера зачарувала всю планету...

Життя в комірчині під сходами, доношування одягу за братом, відсутність батьківської турботи - може закінчиться добре. Нагородою стануть незвичайна школа й віддані друзі. А ще - цілий світ, де є чарівне дзеркало і філософський камінь. Але він доступний тільки безкорисливій людині. Щоб дізнатися, чи такий головний герой книги, необхідно дочитати її до кінця.


Вальд О. Портрет Доріана Грея. Роман / О. Вальд; пер. з англ. Р. Доценка. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. - 320с.: іл.

«Портрет Доріана Грея» - верхівка проповідуваного талановитим письменником Оскаром Вайлдом естетизму та водночас найпарадоксальніший роман модернізму. Як вважав сам письменник - справжня мораль написаного ним геніального твору полягає в тому, що всіляке надуживання, точно так як самозречення, обов"язково буде покарано. Моральний злочин спричинює колапс естетики. Ще одна і, ймовірно, першорядна наука цього надзвичайного роману - людині не можно надміру загравати ані з мистецтвом, ані з життям. 
Льюїс К. Хроніки Нарнії. Повна історія чарівного світу. Збірка / К. Льюїс; пер.з англ. І.Ільїна та ін. - 4-те вид. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 912 с.: іл.

Нарешті з'явилася змога зануритися в чарівний та казковий світ Нарнії. Чудове видання, яке містить у собі усі сім частин відомої на увесь світ історії, з якою виросло не одне покоління, яка не перестає захоплювати та заворожувати маленьких і дорослих читачів і по сьогоднішній день. У цій книзі можна знайти все, від чого завмирає серце у передчутті неймовірних пригод: переміщення у часі та просторі, лицарі та війни, зародження та кінець світів, магія та чаклунство, вічна боротьба добра зі злом, тварини, які розмовляють, велети та багато чого іншого. Попри пригоди тут можна знайти і те, що безумовно має вплив на дитячі душі - це вірна дружба, віра у власні ідеали, доброта, духовний підтекст, який прививає " вічні цінності". Звісно багато зважають і говорять про алегорію на християнство , яку вдало завуалював автор, але це перш за все добра дитяча казка і кожен у ній може віднайти щось своє. До плюсів варто віднести і динамічний сюжет, який не дає занудьгувати і у кожній частині викликає просто бурю емоцій. Отож, якщо Ви хочете зануритись у фентезійний світ, забути трішки про реальність та поринути у захопливі пригоди - скоріше відкривайте дверцята чарівної шафи на перших сторінках книги та сміливо робіть перші кроки)

Познанські У. ЕРЕБ. Трилер / Урсула Познанські; пер. з нім. Н.Сняданко. - Львів:  Астролябія, 2019.- 512 с.

Спершу Ніка дивує раптова зміна поведінки і таємничість деяких його однокласників, але нарешті він і сам опиняється в просторі загадкової комп’ютерної гри «Ереб». Бо ж завдання і квести не просто стають дедалі складніші — деякі, безглузді на перший погляд, треба виконувати в реальному лондонському житті, а за вправність «Ереб» здійснює навіть невисловлені Нікові бажання, він знає його друзів, його симпатії і навіть страхи. Але якщо програєш, то остаточно — повернення в гру немає. То чи можна заради гри переступити власне сумління, втратити друзів? Де межа між віртуальним світом і реальним? Що стоїть за «Еребом»: містика чи не знана досі технологія? На ці запитання читач знайде відповідь разом з шістнадцятирічним Ніком Данмором.

СЛІДКУЙТЕ ЗА НОВИНКАМИ НА СТОРІНОЧЦІ БЛОГУ.  

Немає коментарів:

Дописати коментар