пʼятницю, 22 травня 2015 р.

АКЦІЯ У БІБЛІОТЕЦІ!

     ВСЕУКРАЇНСЬКЕ СВЯТО ВИШИВАНКИ

         День вишиванки - всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення - щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім. У цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в школу, чи садочок.
    Всеукраїнську акцію "День української вишиванки" було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича - Лесею Воронюк у 2007 році. Вона зауважила, що студенти досить часто одягають вишиванки на пари, і одного разу спілкуючись на перерві з колегою Ігорем Житарюком, який також був у вишиванці, запропонувала одногрупникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. У перший рік свята в 2007 році, у перший рік свята вишиванки одягли десятки студентів та кілька викладачів факультету. Та вже потягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.
 
 Цього року наша бібліотека також долучилась  до такого чудового свята. 
                                  
  У бібліотеці  була оформлена книжкова виставка "Одягни вишиванку".
   

       Провели рандеву з книгою "Читайте з нами українське" в стінах школи. 



На дитячому  майданчику "Рошен". 

     Дітям розповіли про історію української вишивки, започаткування Всеукраїнської акції "День української вишиванки", як споконвічні традиції українського народу. . Завідуюча бібліотекою Оксана Миколаївна розповіла про вишиванку, яка символізує українську націю і є генетичним кодом українця, ознайомила з цікавими українськими книгами, дівчинка розповіла "Легенду про вишивку".


                         

Немає коментарів:

Дописати коментар