неділя, 9 травня 2021 р.

ЗІ СВЯТОМ ДОРОГІ МАТУСІ!

 Дорогі й любі наші матусі!
Вітаємо Вас зі святом.
Хай Бог охороняє вас від злого,
Хай світить сонце і колосяться жита,
Щоб ви були щасливі і здорові,
На многії і благії літа!


День матері — міжнародне свято. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих наших матусь з їх святом.  
  Спасибі за ласку, за щире тепло
Недоспані ночі, турботи й добро.
Здоров'я міцного тобі я зичу щиро,
Любові і радості, злагоди й миру!
В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім'ї. Величезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина — матір. Саме від неї залежить виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі.
День Матері відзначають другої неділі травня, який вважається місяцем Пречистої Діви Марії.
До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва та допомоги. В травні, коли Природа-Мати виряджає свою Доню-Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці та радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві й відзначають День Матері.
Богородиця посідає чільне місце в релігійній свідомості українців. Це пов'язане з ментальністю та суспільним ладом. Ще здавна князі благали її про заступництво, віддавали честь і хвалу Марії за перемогу в битвах. Богородиця стала опікункою лицарів українського духу — козацтва. 
Любім же матерів своїх, бо це наказує нам Господь у 5-ій заповіді «Шануй батька свого і матір свою і добре тобі буде, і довголітнім ти будеш на землі, яку Господь Бог твій дає тобі». Отож, нехай наші серця завжди будуть повні любові і шани до наших матерів.
 

Напередодні свята в бібліотеці представлена виставка-вітання:
 Запрошуємо на затишні читання про нашу любу Матусю
Для маленьких Читайликів підготували мультимедійну підбірку казочок і пісень про маму : "Моя найрідніша - мама".

Легенда про маму

Казка "Мед для мами"


ПІСЕНЬКІ ДЛЯ ЛЮБОЇ МАТУСІ







Немає коментарів:

Дописати коментар