суботу, 27 червня 2020 р.

Конституція - основа нашої держави

   
Вітаємо всіх українців 
з Днем Конституції України! 
Хай вам Бог помагає,
мир і спокій з небес посилає,
Україні - омріяну волю,
веселково-усміхнену долю.
Хай вам щастя в житті додається,
і збувається все, і вдається.


 Сьогодні знаменне число в календарі  День Конституції України — державне свято України, яке весь український народ святкує 28 червня.

День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції:
Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом — Днем Конституції України.
   
   У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів. 

Згайдаймо цю знаменну  і незабутню ніч:
  Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
  Можливо, для когось 28 червня не більше ніж черговий вихідний, проте для кожного свідомого громадянина день Конституції України – подія, з якої власне і починається існування держави. 
   Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито, щоб сьогодні милував нам око жовто-блакитний прапор і Володимирський тризуб, щоб могли ми вільно, у весь голос заспівати «Ще не вмерла Україна». 
  Конституція - це дуже важливий документ державного значення. Конституція України - це Основний Закон України; положення, викладені в Конституції, регламентують основні правила суспільних відносин у межах держави, роботу всіх органів влади й суспільних організацій, визначає трудове право.

  Безперечно, сам факт прийняття Конституції не вирішує автоматично всіх сьогоденних проблем України. Проте маємо нині добрий грунт для розбудови України як держави для людини. 
   З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття основного закону держави – Конституції України – на передодні свята працівники нашої бібліотеки підготували книжкову експозицію: "Конституція - основа моєї держави" 

Знайомтесь з текстом Конституції України  за посиланням:

На представленій виставці діти зможуть ознайомитись з Конституцією України. а також з пам'яткою: «Конституція України – основний закон країни»Для найменших користувачів працівниками молодшого відділу оформлено інформ-дайджест: «Вчимося бути громадянами».

 ЗІ СВЯТОМ ВАС,  ДОРОГІ УКРАЇНЦІ! 
ДОТРИМУЙТЕСЬ КОНСТИТУЦІЇ ТА БЕРЕЖІТЬ УКРАЇНУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар